Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!

Публикувано на 15/01/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 12/01/2018 | Видяно 5 501 пъти

Колкото и хубаво да е нещо, ако не се разнообразява, с времето омръзва. Това се отнася с пълна сила и за обзавеждането. Познатото със сигурност носи уют и комфорт, спомени за отминали любими мигове. Но лекото предекориране няма да ви ги отнеме. То само ще внесе глътка свеж въздух. Ще ви предпази от задушаване в скуката и монотонността. Сменете калъфките, пердетата, окачете картина, купете си нова ваза. Дори малките неща носят промяната. А как да се случи това изгодно за бюджета ви? Посетете някой битпазар или магазин за един лев. Ще се учудите какви съкровища се намират там. А ако сте човек на смелите решения, организирайте събитие за размяна на вещи. Социалните мрежи ще ви отведат до точните хора. А почувствате ли, че се нуждаете от по-драстична промяна, интериорните ни дизайнери с радост ще ви помогнат.


Синхронизирайте обзавеждането си

Ако сте решени да променяте дневната си, сега е моментът да поправите досега допусканите грешки в обзавеждането ѝ. Вероятно през целия си живот сте събирали най-различни сувенири, картини, рамкирани снимки, вази, книги, интересни купи или цели сервизи и всевъзможни други предмети. И обикновено холът се оказва най-подходящото място за съхранението им. По този начин бихте могли да им се радвате постоянно и мислено да се връщате към щастливите моменти, които свързвате с тях. Но в един момент всичко това води до претрупване и сериозен дисбаланс. За да върнете хармонията в стаята, трябва да се съсредоточите върху конкретна тема и да съчетаете мебелите и декоративните си елементи спрямо нея.


Поставете разнообразяващ акцент в дневната

След като сте постигнали хармония в помещението, е време да поставите и нещо, което да го разнообрази. Сега е моментът да върнете някоя привличаща погледа декорация, която сте махнали, докато сте се опитвали да постигнете баланс. Предназначението ѝ е да разчупи атмосферата, да внесе ведро настроение. Ако поначало дневната ви не е била претрупана или просто не притежавате нищо, което да се вписва и същевременно да изпъква, е време да напазарувате. Както казахме вече, най-изгодните места често предоставят най-интересните и подходящи за подобни случаи неща. Дори бихте могли просто да си изберете снимка от интернет, да я извадите в голям формат, да я рамкирате и закачите на стената си. Така бързо и бюджетно бихте ще се сдобиете с акцентиращ шедьовър на изкуството.


Създайте място за вещите си

Може би всичките ви сувенири, книги и джунджурии са разпръснати из дневната ви, защото нямате къде другаде да ги сложите? Шкафовете ви са твърде малки в сравнение с количеството неща, които желаете да приберете в тях? А това предизвиква безжалостно тъпчене и безпорядък? Не се безпокойте, защото решението няма да намали нито финансите, нито пространството ви. Вариантите са много - поставете си допълнителни рафтове в шкафовете или направо на голите стени, сглобете си секция от дъски, купете си кошници, кутии, кофи, торби или каквото друго привлече вниманието ви в магазина, и съхранявайте вещите си прецизно прибрани в тях. 


Бъдете премерени

Премереността е в основата на съвършенството. Както твърде голямата претрупаност, така и тоталното еднообразие са белег за липса на добър стил и чувство за естетика. Затова не преминавайте от една крайност в друга в стремежа си да разнообразите дневната си. Намерете златната среда, баланса, хармонията. Това ще подобри не само външността на стаята, но и душевното ви състояние, когато се намирате в нея. Запомнете, че за да акцентирате на нещо ярко, то трябва "фонът" му да е по-неутрален, а не почти същия като него. И ако се колебаете между множество варианти за внасяне на разнообразие в интериора, не допускайте грешката да поставите всичко на показ. Ако се налага, хвърлете жребий, но изберете един вариант. А щом ви омръзне, веднага можете да го замените. 

Своите виждания относно това как искате да изглежда дизайнът на дневната ви, можете лесно да реализирате, като се свържете с опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес и до 24 часа ще получите различни ценови оферти, измежду които избирате най-добрата за вас. Разгледайте профилите на кандидатствалите изпълнители, запознайте се с отзиви от предишни клиенти. След като проектът ви бъде завършен, споделете и своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта