Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни

Публикувано на 15/09/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 11/07/2018 | Видяно 4 431 пъти

В края на напрегнат ден, наситен с разнообразни предизвикателства, приветливата усмивка на дома действа като вълшебен еликсир. Представете си как влизате в събирателната точка за цялото семейство, дневната, и тя ви дарява с хармонична и зареждаща атмосфера. Ако не ви се получава лесно подобна визуализация, повредата вероятно не е във вашето въображение. Помислете си дали не е време за преобразяващ ремонт, който ще внесе в дневния тракт на жилището ви необходимата доза свежест. Стимулирайте вдъхновението си с тази колекция от 5 възхитителни трансформации на дневна, а за реализирането на идеите си, разчитайте на професионалистите в нашия сайт.  

Започваме ударно с една наистина удивителна трансформация. Дневната, показана на разглежданата тук снимка, сякаш е направила скок във времето. Похабеният килим е отстъпил място на кокетна холна масичка, под която подът е сменил цвета си от тъмен на светъл дървесен. Новият бял диван е в перфектно интериорно съдружие с модерното осветително тяло и с доскоро мрачният и тъмен парапет, видим отвъд входа на помещението. Финални щрихи поставят нежни декоративни възглавнички и абстрактни картини.


Преобразете дневната с интелигентно тапициране

Тапицерията на холната гарнитура играе ключова роля за общия дизайнерски облик на дневната. Важно е внимателно да подберете десени и материали за меката мебел, според цялостното внушение, към което се стремите. Доказателство за това откриваме в демонстрираното тук обновление. На пръв поглед промените са съвсем малки, но точно премерени, така че да се постигне този радващ очите последващ резултат. Потискащият тъмнокафяв кожен фотьойл вече е облякъл кремаво бяла дрешка. На мястото на кореспондиращата преди с него табуретка сега има компактна светла масичка, украсена с розови цветя. Диванът също е решен в бяло, а изчистен бежов килим покрива вече светлият естествен дървен под. Малко по-изсветлен нюанс при стените, ведри декоративни възглавнички и дневната е като нова.

Вижте още: Преди и след: 5 впечатляващи преобразявания


Сменете мебелите - обновете дневната!

Както вече споделихме с вас, единият от начините лесно да преобразите дневната си, е като претапицирате наличната мебелировката в нея. Ако обаче тя е вече твърде остаряла и никакви нови дамаски не могат да я спасят, то тогава вземете по-ефективни мерки и се обзаведете с нови мебели. Именно такова решение са взели собствениците на разглежданата тук трансформирана дневна.

В предишната си версия тя е разполагала с меки кафяви кресла и диван, които безлично потъват на фона на дървения паркет. Холните масички също се губят в общата картина. След направените промени комбинация от кафяв мокет и разчупен бял килим покриват пода, за да се превърнат, заедно с белите стени, в перфектния фон за елегантна масичка и обещаващи удобство дивани и фотьойли.


Организирайте пространството в новата си дневна

Стигаме до още един нагледно показан пример за преобразена дневна, в която старият кафяв ъглов диван се е превърнал в свеж бял акцент в интериора. И въпреки че може да ви се стори, че това е най-съществената промяна в помещението, не пренебрегвайте ролята на пространствената организация.

Както виждате на двата кадъра тук, ефектът от това да се извадят ненужни фрагменти от формулата на обзавеждането и да се смени позицията на основни мебели, може да бъде наистина впечатляващ. Допълнителни точки за съживена интериорна слава тази трансформирана дневна получава заради разкошния си бял килим, функционалната си холна масичка и стилните си златисти лампиони.

Вижте още: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна


Ефектни промени в дневната, с четка в ръка

Понякога е нужно само да се въоръжите с четка в ръка и в края на един мързелив уикенд ще можете да се похвалите с видимо преобразена дневна. Вземете пример от собствениците на показаното тук помещение, които са предпочели да премахнат всички черни очертания в своята мансарда и да дадат пълна власт на жизнеутвърждаващите бели багри. Последните са се разпрострели и върху стените и тухлите при камината, които преди са били в бледи бананови и жълти нюанси. Забележете, че дори закачливият слънчев полилей изглежда по-усмихнат след промяната.

Подобрете настроението в своя дом и вие, като си осигурите необходимите интериорни промени, допитвайки се до препоръчани специалисти, регистрирани в MaisorPlus. Направете безплатна заявка, бързо и лесно, и в съвсем кратки срокове ще получите атрактивни оферти от изпълнители във вашия район. Сравнете кандидатурите им, преценете има ли такива, които желаете да поканите на оглед и действайте! След финализиране на проекта ви, оставете своята оценка в платформата, както са направили и други клиенти преди вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта