Започват „Дни на екологията” в Бургас

Публикувано на 25/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 995 пъти

Отдадени на идеята за "По-чист Бургас", жителите на морския град ще имат възможност да присъстват на множество интересни експертни форуми и презентации по темата между 23 и 30 септември. В този период се провеждат т.нар. "Дни на екологията" в Бургас, като основната цел е създаването на една по-чиста и приятна градска среда.


Ще се проведе демонстрация на подземните контейнери за отпадъци

Програмата на "Дни на екологията" предвижда разнообразни дейности и инициативи, които да фокусират вниманието върху опазването на околната среда и внедряването на модерни методи за събиране и обработка на отпадъците. Сред тях неслучайно е демонстрацията на подземните контейнери за събиране на отпадъци, като първите съоръжения от този тип започнаха да функционират в Бургас още през август.


Интересни презентации и дни на отворените врати

До 30 септември жителите на града ще могат да присъстват на презентации по теми като "Новите предизвикателства в разделното събиране на отпадъци от опаковки", "Иновативна технология за преработка на битови отпадъци - SRT" и много други. От 28 до 30 септември пък ще се проведат дни на отворените врати на Регионалното предприятие за обработка на отпадъци "Братово Запад", като до него е осигурен и безплатен транспорт.


Нови модерни решения за по-чиста и приятна градска среда

По време на "Дни на екологията" в Бургас ще бъдат представени и нови технологични решения за събиране на смет, които целят то да става по-лесно, бързо и удобно. Сред тях са и Мобилните центрове за разделно събиране на отпадъците, чието местоположение ще бъде променяно на всеки няколко дни така, че да е максимално достъпно за гражданите. Мобилността им и възможността за разделно изхвърляне на всякакъв тип отпадъци ги прави необходимо подобрение в градската среда на Бургас, като три от тях трябва да заработят до края този месец.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта