5 признака, че в дома ни има негативна енергия

Публикувано на 26/10/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/10/2023 | Видяно 3 377 пъти

Всички поне веднъж в живота си сме срещали хора, с които е изключително уморително да общуваме, дори и преди срещата да сме били изпълнени с енергия и като цяло позитивно настроени. Негативно влияние върху нас могат да имат не само хората, но и местата и дори нашия собствен дом. Тези няколко признака издават наличието на негативна енергия в дома ни. 


Нежелание да се прибираме вкъщи

Фактът, че отлагаме момента на връщане у дома или сме готови да прекараме времето си навсякъде, но не и вкъщи, е ключов критерий, по който можем да разберем, че в жилището ни има отрицателна енергия. Домът трябва да бъде нашият уютен оазис, където ни е приятно да бъдем и имаме желание да се върнем след работа и дори след чудесната лятна ваканция.

Нашият дом е мястото, където си възвръщаме енергията и силата, преди отново да се потопим в динамиката на забързаното ежедневие, заедно с много други хора. В нашето жилище се очаква да цари много уют и комфорт, защото това е мястото, където прекарваме време насаме с близките си и със самите себе си. 

Ако връщането у дома не носи ни удоволствие и не предизвиква положителни емоции у нас, това е повод да помислим защо. Причината, поради която нямаме желание да бъдем у дома, може да бъде както напрегната и неспокойна атмосфера, така и безпорядък, претрупана стая, обстановка, която не харесваме или просто не ни допада обзавеждането.


Не се чувстваме комфортно у дома

Това усещане е следствие от нежеланието да сме у дома. Ако се чувстваме некомфортно, тогава най-вероятно причината за това е неблагоприятна атмосфера. А тя може да е такава поради различни фактори - напрегнати отношения, различни неудобства в интериора и т.н.

Ако всички вкъщи говорят спокойно за своите чувства и желания и може да слуша това, което другите му споделят, то тогава атмосферата би била спокойна и приветлива. Но ако всеки е вглъбен в своя свят и отношенията са състояние на арктически студ, то съвсем нормално е да у дома да властва напрежението.

Всички неволно сме ставали свидетели на нечии спор. Усещането е като буреносен облак, който виси във въздуха, става неудобно да сме наоколо и единственото, което искаме е да се измъкнем възможно най-скоро.


Нямаме сили да поддържаме ред и чистота

Липсата на чистота и ред у дома е вероятна причина да нямаме желание да се връщаме там. В такава среда е трудно да възвърнем силите си, а умората се натрупва и съвсем оставаме без енергия за нищо, особено за почистване и подреждане на къщата. Бъркотията завладява цялото жилище, прах се натрупва навсякъде и с всеки изминал ден желанието за почистване избледнява все повече и повече. Накрая се озоваваме в омагьосан кръг, в който можете да останем безкрайно. 

Единственият начин да излезем от този кръг е да го прекъснем. Ако не можете да го направите сами, помолете приятели да ви помогнат или се обадете на фирма за почистване. Първата стъпка винаги е най-трудна, но след това ще се изненадате колко ще се мотивирате да поддържате дома си подреден.


Гостите избягват дома ви

Може би сте забелязали, че всеки път, когато поканите своите най-близки приятели на гости, те намират извинение да не приемат? Говорим за хората, с които обичаме да прекарваме свободното си време, споделяме всичко, което се случва в живота ни, и с които празнувате празниците заедно. Формирали сме средата си по такъв начин, че ни е приятно да с тези хора и се подкрепяме взаимно. Чувстваме се спокойно и уютно с тяхната компания, без значение къде се намираме.

Обичаме да ги посещаваме, да си говорим до късно в кухнята или да гледаме филми заедно, но дали може да кажем същото за тях? Ако наистина сме близки с тези хора, а тяхното мнение за нас не е чисто и просто фраза, трябва да помислим за това. Може би не е случайно и те просто не искат да са в къщата ни заради атмосферата, която цари там. А може и да поговорим с тях директно.


Бързо се уморяваме

Всички се възстановяваме след дългия ден у дома, където можем да свалим маските и да бъдем себе си. У дома презареждаме енергията, релаксираме и правим онова, което наистина харесваме, дори ако това означава, да не правим нищо. Бързаме да се приберем след работен ден, за да си починем от всичко и всички и да се отпуснем. Домът е свързан с усещане за спокойствие и сигурност. Но ако къщата не предизвиква такива емоции, това е тревожен сигнал.

На място, където негативността е концентрирана, енергията не може да съществува и настъпва умора. Вместо да ни зарежда с енергия, домашната атмосфера отнема онова, което ни е останалото и ние се изтощаваме напълно, вътрешните ви ресурси се изчерпват и често възникват проблеми със съня.

Когато попаднем в лапите на негативната енергия и особено ако забележим всичко това, трябва да вземем мерки, колкото се може по-бързо. Продължителната умора и ниското качество на сън бързо ще доведат до много по-сериозни проблеми.

Ако сте разпознали себе се в някоя от тези ситуации, значи е време за промяна. Добрата новина е, че всичко е поправимо и винаги съществува начин да превърнем дома си нашия уютен оазис.


Тагове:

Любопитно

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта