5 признака, че в дома ни има негативна енергия

Публикувано на 26/10/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/10/2023 | Видяно 2 894 пъти

Всички поне веднъж в живота си сме срещали хора, с които е изключително уморително да общуваме, дори и преди срещата да сме били изпълнени с енергия и като цяло позитивно настроени. Негативно влияние върху нас могат да имат не само хората, но и местата и дори нашия собствен дом. Тези няколко признака издават наличието на негативна енергия в дома ни. 


Нежелание да се прибираме вкъщи

Фактът, че отлагаме момента на връщане у дома или сме готови да прекараме времето си навсякъде, но не и вкъщи, е ключов критерий, по който можем да разберем, че в жилището ни има отрицателна енергия. Домът трябва да бъде нашият уютен оазис, където ни е приятно да бъдем и имаме желание да се върнем след работа и дори след чудесната лятна ваканция.

Нашият дом е мястото, където си възвръщаме енергията и силата, преди отново да се потопим в динамиката на забързаното ежедневие, заедно с много други хора. В нашето жилище се очаква да цари много уют и комфорт, защото това е мястото, където прекарваме време насаме с близките си и със самите себе си. 

Ако връщането у дома не носи ни удоволствие и не предизвиква положителни емоции у нас, това е повод да помислим защо. Причината, поради която нямаме желание да бъдем у дома, може да бъде както напрегната и неспокойна атмосфера, така и безпорядък, претрупана стая, обстановка, която не харесваме или просто не ни допада обзавеждането.


Не се чувстваме комфортно у дома

Това усещане е следствие от нежеланието да сме у дома. Ако се чувстваме некомфортно, тогава най-вероятно причината за това е неблагоприятна атмосфера. А тя може да е такава поради различни фактори - напрегнати отношения, различни неудобства в интериора и т.н.

Ако всички вкъщи говорят спокойно за своите чувства и желания и може да слуша това, което другите му споделят, то тогава атмосферата би била спокойна и приветлива. Но ако всеки е вглъбен в своя свят и отношенията са състояние на арктически студ, то съвсем нормално е да у дома да властва напрежението.

Всички неволно сме ставали свидетели на нечии спор. Усещането е като буреносен облак, който виси във въздуха, става неудобно да сме наоколо и единственото, което искаме е да се измъкнем възможно най-скоро.


Нямаме сили да поддържаме ред и чистота

Липсата на чистота и ред у дома е вероятна причина да нямаме желание да се връщаме там. В такава среда е трудно да възвърнем силите си, а умората се натрупва и съвсем оставаме без енергия за нищо, особено за почистване и подреждане на къщата. Бъркотията завладява цялото жилище, прах се натрупва навсякъде и с всеки изминал ден желанието за почистване избледнява все повече и повече. Накрая се озоваваме в омагьосан кръг, в който можете да останем безкрайно. 

Единственият начин да излезем от този кръг е да го прекъснем. Ако не можете да го направите сами, помолете приятели да ви помогнат или се обадете на фирма за почистване. Първата стъпка винаги е най-трудна, но след това ще се изненадате колко ще се мотивирате да поддържате дома си подреден.


Гостите избягват дома ви

Може би сте забелязали, че всеки път, когато поканите своите най-близки приятели на гости, те намират извинение да не приемат? Говорим за хората, с които обичаме да прекарваме свободното си време, споделяме всичко, което се случва в живота ни, и с които празнувате празниците заедно. Формирали сме средата си по такъв начин, че ни е приятно да с тези хора и се подкрепяме взаимно. Чувстваме се спокойно и уютно с тяхната компания, без значение къде се намираме.

Обичаме да ги посещаваме, да си говорим до късно в кухнята или да гледаме филми заедно, но дали може да кажем същото за тях? Ако наистина сме близки с тези хора, а тяхното мнение за нас не е чисто и просто фраза, трябва да помислим за това. Може би не е случайно и те просто не искат да са в къщата ни заради атмосферата, която цари там. А може и да поговорим с тях директно.


Бързо се уморяваме

Всички се възстановяваме след дългия ден у дома, където можем да свалим маските и да бъдем себе си. У дома презареждаме енергията, релаксираме и правим онова, което наистина харесваме, дори ако това означава, да не правим нищо. Бързаме да се приберем след работен ден, за да си починем от всичко и всички и да се отпуснем. Домът е свързан с усещане за спокойствие и сигурност. Но ако къщата не предизвиква такива емоции, това е тревожен сигнал.

На място, където негативността е концентрирана, енергията не може да съществува и настъпва умора. Вместо да ни зарежда с енергия, домашната атмосфера отнема онова, което ни е останалото и ние се изтощаваме напълно, вътрешните ви ресурси се изчерпват и често възникват проблеми със съня.

Когато попаднем в лапите на негативната енергия и особено ако забележим всичко това, трябва да вземем мерки, колкото се може по-бързо. Продължителната умора и ниското качество на сън бързо ще доведат до много по-сериозни проблеми.

Ако сте разпознали себе се в някоя от тези ситуации, значи е време за промяна. Добрата новина е, че всичко е поправимо и винаги съществува начин да превърнем дома си нашия уютен оазис.


Тагове:

Любопитно

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
177 извършени проекта