Есенни листа – разнообразете с тях интериора в жилището си

Публикувано на 07/10/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 25/10/2019 | Видяно 3 391 пъти

Червени, жълти, оранжеви – наистина есенните листа ще направят интериора ви ярък, интересен и оригинален. Нюансите на есента в същото време влияят положително на психиката и успокояват съзнанието на човека.

Есента е не само мрачно небе, пориви на вятъра и дъжд над главата ни. Тя е ярка палитра от цветове, пикантни аромати, златни залези, време за вдъхновение и творчество. Дори ако професията ви е далече от изкуството, опитайте се да влезете в ролята на есенен декоратор. Ползвайте листата, които са в разкошни нюанси в огнено червено, магнетично жълто и топли кафяви цветове. Те са страхотен материал за декорация на жилището през този сезон! Така домът на всеки се превръща в бална зала на красива есен. Посъветвайте се с професионалистите на MaistorPlus за разнообразни оригинални решения.


Вдъхновение и креативно мислене

Не е толкова трудно да направите интересни декоративни елементи за вашия интериор, като използвате изсушени листа от различни растения. По този начин естетическото удоволствие и насладата от творческия процес са гарантирани. И така, как можете да украсите дома си със сухи есенни листа?

  • Ярките и наситени цветове на листата от първата половина на есента, могат да бъдат съхранени за по-дълъг период от време, ако се използват правилно, като декоративен елемент в жилището. За целта, първо, те трябва да се изсушат: за това се окачват на връзки на сухо, тъмно място. След изсушаване могат да бъдат покрити с обикновен лак за коса, тази процедура ще ги направи по-здрави и лъскави.
  • И още... за да се запазят листата наситения си цвят за дълго време и да не се деформират, те се накисват в продължение на няколко дни в разтвор на глицерин и вода (съотношение 100 ml към 200 ml), след това се поставят върху хартия или кърпа и се изсушават добре.

Вижте още: Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома


Букети от есенни листа - есента влиза на стъпки в стаята

Най-лесният, но не по-малко ефектен начин за внасяне на свежа, но уютна есенна атмосфера в дома, е да създадете красив букет от клонки с листа, като го поставите във ваза.

  • Изберете внимателно вазата – желателно е тя да хармонира на клонките и листата. Самата ваза може да е в ярко оранжево, жълто или бордо, в зависимост от общата цветова схема на вашата стая.
  • Красиво изглежда керамична или стъклена ваза с есенен букет от листа. Такъв букет чудесно освежава интериора в дневната, в антрето и в спалнята.
  • Съвет: може предварително обработените листа да се пробият и вържат с корда и да се окачат на тавана. Така есенната феерия създава неповторима атмосфера в дневната.


Красиви есенни картини от листа – гаранция за стил и оригинално решение

Запазете яркостта на есенните листа, като направите от тях красива картина в рамка. Тя ще бъде интересен акцент в интериора. И да се създадат такива композиции като картини от сухи листа е много просто... дори за начинаещ декоратор.

  • Купете си готова фоторамка и се опитайте да подредите листата, като може да ги фиксирате леко с безцветно лепило.
  • За основа ползвайте черна фотохартия, а после ги притиснете със стъклото и затворете отзад фоторамката.
  • Картината е готова. Лесно, бързо и много красиво.
  • Този тип картини са подходящи за дневна, кухня или спалня и изглеждат много стилни!
  • Съвет: хубаво е листата преди да бъдат оформяни като картина, 3-4 дена да бъдат притиснати плътно между хартия, за да се махне влагата от тях и да се изпънат докрай. Те могат да се декорират със специални бои, за да бъдат още по-ефектни.


Гирлянди и венци от есенни листа

Кой казва, че венците са актуални само за Коледа и Нова година? Красивите цветни венци от кленови или кестенови листа могат да преобразят входа на вашия дом или пък оригинално да стоят над камината. Гирлянд от есенни листа е чудесна украса на стълбите в къщата или входната врата.

  • Мини венци от златисти листа могат да служат също като декорация за порцеланови свещници. В края на краищата, усещането за романтична и приказна есен, може да бъде постигнато по толкова лесен начин.
  • Ако падналите листа са още свежи, тогава можете просто да ги вържете към свещта с елегантна панделка или конопено въже.

Вижте още: 7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници


Направете си грациозни икебани от есенни листа

Есенните листа са добри за декорация, защото са универсален материал. От тях можете да направите чудесна икебана като ги комбинирате с клони с червени плодове, шишарки или жълъди. Есента е време за лирично вдъхновение.

  • Икебаната от паднали листа, направена със собствени ръце, създава специален акцент в дома. Тя изглежда много красиво, когато е в дървена чиния, подложка или направо върху кора от дърво, специално оформена за тази цел.
  • Такава есенна икебана не е хубаво да се комбинира със светещи и синтетични елементи. Наистина стои грациозно в дневната на масата или в коридора на някой по-висок рафт.

Ако обичате да създавате красота със собствените си ръце, не се колебайте, а направете красива декорация с есенни листа и клони. В случай че мислите, че няма да се справите сами, може да се обърнете към доказаните професионалисти, регистрирани при нас. Те ще ви дадат съвети и насоки. Имате възможността по всяко време да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта