1,053 майстори за циклене на дюшеме

Заявете напълно безплатно проект за циклене на дюшеме!

В по-старите къщи често могат да се видят настилки от дюшеме, които придават неподражаем уют на помещенията. Въпросните масивни дървени подове обаче се нуждаят от специални грижи, каквито само един опитен майстор може да осигури. Точно затова в MaistorPlus ви помагаме да откриете точния специалист за циклене на дюшеме сред препоръчани изпълнители. Разгледайте списъците с регистрирани в района ви майстори и фирми, вижте бизнес профилите и репутациите на тези, които са ви направили впечатление. При нас можете напълно безплатно да заявите проект, да сравните оферти от майстори и препоръки от клиенти и да вземете максимално информирано решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!logo.png

Член от 57 месеца:

„Ендика” ЕООД е фирма, занимаваща се с довършителни работи в строителството. Предлагаме истинско разнообразие от строително ремонтни услуги:  Монтаж на мокет и мокетни плочи  Монтаж на ламиниран ...
avatar_81228_38225844363.jpg
онлайн преди 4 дни

АС - инженеринг 2000 ЕООД

VIP

8 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня: спукана (пробита) тръба":

"Много съм доволен от свършената работа!"
Профилна снимка - Найден Станоев

Член от 1 месец:

Здравейте, моето име е Найден Станоев
avatar_93189_18174861419.jpg

Качена препоръка в категория Сухо строителство:

" Ивайло и неговата фирма Дом билд 2019 ЕООД през месец Октомври 2019 направиха цялостен ремонт на нашата 3 етажен дом в квартал Драгалевци в София . Сменена беше ВИК и ел инсталацията на цялата къща ... "
Профилна снимка - Албена Митева
онлайн преди 3 дни

Албена-Строй

3 извършени проекта

Член от 97 месеца:

Фирмата е с дълъг опит в голямото и малкото строителство както и във вътрешните ремонти. 

Профилна снимка - Христина Манолова

Член от 1 месец:

Ако търсите екип, който не ви ангажира постоянно с нуждите си и не оставя след себе си хаос и бъркотия, то нашите колеги са правилния избор. Ще отговорим на вашите очаквания за ремонт, строеж или отст ...
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 9 дни

ROSMAN

2 извършени проекта

Член от 12 месеца:

Специализирани майстори в областта си. Разполагам с бригада. Изпълняваме качествени ремонти на достъпна цена. Предлагаме гаранция!
avatar_88494_58142153780.jpg
онлайн преди 1 месец

АРЕМО ООД

2 извършени проекта

Член от 11 месеца:

AРЕМО ООД е компания основана през 2008г. с над 500 завършени обекта. Имаме самочувстието ,че сме една от коректните фирми в сферата, които спазват зададените особености на обекта и срокове.
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 1 ден

Иво - вътр.ремонти

VIP

37 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с латекс на около 250 м2 тавани и стени в апартамент ново строителство":

"Коректно, качествено и в срок. Иво работи подредено и чисто, съгласно уговорките и спазва предложения срок. Бих го препоръчал на мои познати за техните ремонти."

Оставени мнения за Паркет и ламинат:

Ivan Kratchanov преди 32 месеца за Циклене и лакиране на дюшеме - Пловдив | Пловдив

“Добре извършена работа, в срок!”

Ina Stefanova преди 43 месеца за Вътрешен ремонт на къща | София

“Много съм доволна от бригадата на Христо. Работиха бързо, точно, свършиха по-рано от предвиденото. Чистиха си сами, не ни притесняваха по никакъв начин. Препоръчвам ги на всички, на които са им необходими строителни услуги. Аз лично смятам и за в бъдеще да работя с тях.”

Какво предполага услугата циклене на дюшеме от естествена дървесина и кога ни е необходима?

 • Цикленето на подовата настилка, като дюшемето от масивна дървесина, е необходимо да се извърши след полагането на замазка и преди боядисване на стените или поставяне на тапети върху тях.
 • То може да се извърши с барабанна и дискова машина, като при първата работата не е толкова прецизна.
 • Цикленето на подова настилка от естествена дървесина означава най-основно премахване на лака и тънък слой дървесина. Това освежава вида й и премахва от нея бактерии и упорити замърсявания.
 • Изборът на дюшеме за новия ви дом е изключително важен, затова макар най-често използваният материал да е чам, специалистите съветват да заложите на дъб, въпреки по-високата му цена.

Какви други видове дюшеме има и какви са характеристиките на материала?

 • Дюшемето от естествена дървесина се отличава с високо качество и голяма устойчивост, то притежава завидни свойства за топлоизолация, естетичност и е лесно за поддържане.
 • Масивната дървесина пък издържа много повече от други материали и понася многократни реставрации, като редене, циклене, фугиране и лакиране.
 • След качествено редене на дъбовото дюшеме, то притежава сериозна твърдост, издръжливост и влагоустойчивост. При полагане на замазка и редене, циклене, фугиране на дюшеме от бор прецизната работа е важна за съхранение на неговия вид, тъй като този материал е по-чувствителен към абразиви.

Какво още трябва да знаем за цикленето на дюшеме и защо е важно да се спрем на професионалист?

 • Опитният специалист може да ви консултира в избора на вида дюшеме, както и за неговото монтиране, лакиране, поддържане и т.н. - Неговата роля е важна, защото той борави със специализирана техника като валови, барабанни и дискови машини. Повечето изпълнители предлагат и т.нар. безпрахово циклене на паркет и дюшеме от масивна дървесина, което не можем да осъществим сами.
 • Важно е да знаете, че на пазара днес се предлагат и фабрично лакирани дюшемета, които ви дават ясна идея как ще изглежда подовата ви настилка накрая, а и ви спестяват циклене, фугиране, полиране.
 • Цената на цикленето на дюшеме от естествена дървесина е сходна с тази за паркет, и е около 3-4 лв/ кв.м. Полагането на замазка пък ще ви струва около 6 лв/кв. м., реденето около 7, а фугирането около 2 лв/кв.м.

 

Цикленето на дюшемето е важно за поддържане на естетичния му външен вид и издръжливост. Затова ви съветваме да потърсите препоръчан специалист в MaistorPlus, като пуснете заявка, разгледате получените оферти и сравните оценки от потребители. Посъветвайте се с квалифицирани майстори за всичко свързано с дюшемето – от монтирането до лакирането! Направете заявка в MaistorPlus и до 24 часа ще се сдобиете с множество оферти на изпълнители и мнения на клиенти за сравнение. Вече имате възможност и да комуникирате пряко с майсторите чрез нашата платформа при това безплатно и без обвързване! Направете заявка за циклене на дюшеме!

Знаете ли, че...

Дюшемето е издръжлива и висококачествена подова настилка от иглолистна дървесина - бор, дъб. Естествена, създаваща уют и топлота, тя може да се поддържа чрез циклене и лакиране, но важно е също и професионалното първоначално редене. Обикновено се среща в къщи, но зависи от вкуса и предпочитанията на всеки. Цикленето на дюшеме трябва да бъде извършено качествено, защото вместо освежаване, може да бъде загрозено, надраскано и да се получи обратният ефект. А повечето хора предпочитат да го обновят, отколкото заместят с паркет или друг вид настилка.


Има къщи на стотина години, в които не веднъж се е извършвала услугата циклене на дюшеме, а неговата изящност остава като на чисто нов. Има неща, за които самите вие можете да внимавате, за да го поддържате в добра форма:

 • Начин на почистване: със специални продукти за твърда дървесина, в състава им да няма амоняк. Не пропускайте да смените приставката на прахосмукачката с мека такава;
 • Разлята вода: забършете на момента с кърпа, за да не нараните повърхността на дюшемето. Като цяло водата поврежда настилката;
 • При преместване на тежки вещи – не ги плъзгайте, за да не нараните дюшемето;
 • Не го излагайте на пряка постоянна слънчева светлина, за да не се обезцвети бързо.

Съветваме ви да повикате майстор за циклене на дюшеме, отколкото да го заменяте с друг вид подова настилка, защото то е от най-висока класа и ще ви даде много повече. За това не се колебайте, а пуснете заявка при нас! Тя ще бъде изпратена до специалистите ни за циклене на дюшеме и ще можете да сравните техните оферти и цени, да разгледате профилите им и да избирате сред най-добрите!