Баня в розово – стилният и нетипичен избор!

Публикувано на 12/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 12/12/2019 | Видяно 3 816 пъти

Е, тайната е наяве – розовото се завръща с пълна сила. От ярки нюанси през нежен цвят на роза, прасковено, приложението му е наистина безкрайно. От вас зависи дали искате цялото помещение да бъде розово или желаете да има акценти и аксесоари в тази гама. Съществуват прекалено много начини да използвате този супер модерен цвят във всяка стая в дома си. Тук ви показваме как правилно да интегрирате в интериора на банята си!

Разгледайте следващите предложения, които ще ви представим. Ако някое от тях ви вдъхнови да промените банята си, потърсете някой от специалистите с богат опит и разгледайте техните проекти! 


Как да включим розовия цвят в дизайна на баня?

Ако разполагате с голяма баня, то вие сте истински късметлии. Розовото може да придаде дълбочина на помещението. 

  • Може да заложите розовото да бъде основен цвят. По този начин ще постигнете топъл интериор в банята. Освен това символиката на цвета гласи, че той носи надежда. А също така има и свойството да успокоява.
  • Ако все пак не искате да бъде розово от горе до долу, използвайте в комбинация с плочки или декоративни елементи. По този начин ще имате акцент, но няма да бъде прекалено. Симбиозата между розово и сиво, розово и бяло, розово и синьо са много подходящи и ще дадат уникален дизайн на помещението.

Вижте още: 5 малки подобрения, с които да внесете голяма промяна в банята


Акцентите в розово са от огромно значение

Много лесно може да вдъхнете индивидуален почерк в банята, само с помощта на правилните мебели. Тук обаче идва трудната задача. За жалост, розова вана, шкаф или мивка не се продават навсякъде. Това обаче не бива да ви отчайва. Винаги можете сами да си ги направите. По този начин ще спестите доста голяма сума пари, тъй като няма да ви се налага да прибягвате до дизайнерски пособия и скъпи продукти.

  • Най-лесният начин е да закупите боя и да се справите сами със задачата.
  • Съветваме ви да се консултирате в магазин за строителни материали за подходяща боя за фаянс и керамика.
  • Розовият цвят ще се комбинира прекрасно с аксесоари и смесител в златно. Също така мраморен под и аксесоари биха били прекрасна комбинация с новата ви розова вана.

Вижте още: Защо си заслужава да изберете розовия цвят за своята баня?


Декорация за баня в розово

Най-лесният и бърз начин да вкарате розовото в банята си е да го направите чрез декоративни елементи. Несъмнено този вариант е и най-изгоден и към всеки бюджет.

  • Купете изкуствени цветя и ги поставете в подходяща ваза. Позиционирайте ги на удобно място върху мивката или пода. Важно е да не ви пречат и да не се налага непрекъснато да ги попивате.
  • Заложете на розови диспенсъри или сапунерки. 
  • Сложете хавлии в нежен, розов цвят. 
  • Използвайте закачалки в розовата гама. 
  • Може да изберете и розова рамка за огледало, което да поставите на удачно място.


Ретро вдъхновение в розова палитра

Със сигурност едно от нещата, които ще донесат ретро полъх в банята са продукти със старинен ефект. Такива може да намерите в голяма част от специализираните магазини.

  • Вана с крачета е удачен избор за вашата ретро баня.
  • Ако не разполагате в достатъчно пространство, винаги може да актуализирате крановете за душа или смесителите. Добре би било да се спрете на такива с винтидж визия.
  • Голяма част от продукти за баня, които са в духа на 60-те години, перфектно се съчетават с розовия цвят.

Предстои ви ремонт у дома? Обърнете специално внимание на банята. И бъдете смели в избора на дизайн. Цветовата гама е от съществено значение за духа на банята, затова не го поминавайте с лека ръка. В случай че имате нужда от професионално съдействие може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и направете правилния избор! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта