5 малки подобрения, с които да внесете голяма промяна в банята

Публикувано на 09/10/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 12/11/2019 | Видяно 2 440 пъти

Знаем, че отлагате ремонта на банята от цяла вечност. Винаги вземането на решение за промяна на това помещение е най-трудно. Ако обаче  банята е мястото, от което бързате да избягате и ви е неприятно да стоите в нея, категорично е време да освежите това пространство. И то без да се налага да правите големи инвестиции или да къртите плочки. Ето няколко малки промени, благодарение на които ще подобрите състоянието на банята си. В случай че имате нужда от професионално съдействие, не се колебайте да се свържете с майсторите, регистрирани в MaistorPlus!


Сменете старите хавлии с нови

Подмяната на старите хавлии с нови не изисква много финансови средства, но пък внася много приятна промяна.

  • Харесайте си някой цвят и купете такива хавлии. Съчетайте с пътечка или завеси за баня и помещението ще придобие съвсем нов вид. Или пък изберете различни цветове. Всичко зависи от вашия вкус.
  • Много хора подценяват този подход и се притесняват, че не могат да си позволят ремонт, но всъщност при повечето бани дори не е нужен основен ремонт, за да се подобрят. Същото важи и за тези от вас, които сте на квартира и не ви е резрешено да правите ремонти, но искате освежаване.
  • Внесете козметични промени, купете ароматизатори, поддържайте чисто и резултатите ще са налице.


Обърнете внимание на осветлението

Осветителните тела играят огромна роля за създаване на приятна атмосфера във всяка стая. И банята не е изключение. 

  • Сменете старите лампи и полилеи с нови, актуални и модерни, които използват по-енергийно ефективни крушки.
  • Доброто осветление е важно в банята, така че ако трябва да подредите приоритетите си, изберете да похарчите пари именно за това.
  • Осигурете за банята си LED осветление, което ще е прекрасен вариант.
  • Съсредоточете се върху извършването на промени, които подобряват едновременно функционалността и вида на това помещение, за да се чувствате добре.

Вижте още: Пътеводител в банята: Какво отопление за баня да изберем


Малки детайли за големи промени

Независимо дали сте избрали да променяте основната баня, детската или банята за гости, обърнете внимание и на функционалността. Комфортът трябва да е на първо място, за да може да ви бъде максимално удобно.

  • Добавете няколко закачалки на гърба на вратата или близо до душа. Тях може да използвате за кърпи, халати или за сушене на бански костюми.
  • Важно е също да не пренебрегвате отоплението. Можете да използвате инфрачервени панели за баня, кварцова печка, вентилаторна печка. т.нар. духалка и други.
  • Добавете и още рафтове, ако тези, които имате не са ви достатъчни. Можете да нареждате там любимите си продукти като маска за коса, различни кремове, ароматизиращи свещи.
  • Дори и да имате достатъчно място за съхранение, можете да добавите органайзери за чекмеджета, за да поддържате всичките си неща спретнати и подредени.


Подновете техническата апаратура

Това може да окаже огромно положително влияние. Особено ако изберете нещо, което е напълно различно от това, което в момента имате.

  • Започнете с душа или ваната – вземете нова глава за душ, пълнител за вана или нови дръжки.
  • Сменете мивката, за да освежите напълно банята. Може да не ви се вярва, но това ще ви накара поне малко да се чувствате, сякаш сте в нова и модерна баня.
  • Смяната на смесителите също може да окаже много благоприятно въздействие върху цялостната визия. 
  • Не е за подценяване и подмяната на мебелите в банята - шкафчета, табуретки. Всяко ново нещо може да даде съвсем различен и много стилен облик на всяка стара баня.

Вижте още: Наръчник в избора на шкаф за баня


Мини ремоделиране

Ако горните съвети не са в състояние да решат най-големите проблеми в банята ви, ремоделирайте, боядисайте шкафа например. В повечето случаи това е работа, която трябва да оставите на професионалистите, тъй като изисква по-сериозна подготовка.

  • Рискувайте с ярки цветове – винено, сиво, жълто. Това ще модернизира пространството.
  • След като приключите работа по шкафовете, ако можете да отделите по-голяма сума пари, сменете плота с такъв от луксозен естествен камък. Ако не е по възможностите ви, не се притеснявайте, има и други опции, например използването на материал като кварца. Това е много по-бюджетен вариант.


Планирайте работата си и бъдете постоянни

Има множество варианти, с които да внесете подобрения в банята си. Най-важното условие обаче е да имате план за действие и постоянство да го следвате и реализирате. Бъдете готови по пътя към по-хубава баня да срещнете трудности. Те обаче не трябва да ви отчайват. Напротив! Нека бъдат стилумът ви към целта за постигане на по-уютна баня. 

Обновяването на банята може да бъде и не толкова сложна задача. Стига да имате желание, идеи и заделен бюджет. Не забравяйте, че при по-сложните задачи не е нужно да експериментирате, ако нямате нужните умения. Потърсете професионалната помощ на специалистите, регистрирани в нашия сайт. Само трябва да подадете безплатна заявка за проект и след това да изберете с кого искате да работите. Другото оставете на тях.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта