Намери изпълнители за Монтаж и ремонт на климатици

Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_87765_76712565870.jpg
онлайн преди 4 дни

Георги Хинков

2 извършени проекта

Член от 15 месеца:

Ремонт на водоснабдителни и канализационни системи. Монтаж на отоплителни инсталации и други ВиК ремонти. Работа с продукти, произведени по най-модерни технологии. Гарантирано високо качество, отговар ...
Профилна снимка - Петър Атанасов
онлайн преди 12 дни

BulSpace

VIP

1 извършен проект

Член от 14 месеца:

Фирма "БулСпейс" е основана преди 13 г. Към момента има 15 служители и изпълнява проекти в следните направления: -проектиране, доставка, строителство и поддръжка на фотоволтаични системи и инсталац ...
Стандартна иконка за категория Архитектура и дизайн
онлайн преди 9 месеца

МБЧЕК

Член от 10 месеца:

Стандартна иконка за категория Отопление и климатизация
На линия

Petar

3 извършени проекта

Последно мнение за "Подмяна и профилактика на инсталация эа локално парно":

"Много съм доволен от изпълнението! Благодаря!"
онлайн преди 3 часа

Константин Тотев

5 извършени проекта

Последно мнение за "Плочки, стъпала и фугиране на тераса":

"Бърза и чудесна работа свършиха."
Стандартна иконка за категория Отопление и климатизация
онлайн преди 8 часа

Станислав

5 извършени проекта

Последно мнение за "Заздравяване на стена":

"Предварителен оглед,консултация и свършена работа на следващия ден.Препоръчвам горещо на тези,които търсят образован,възпитан,прецизен,с опит и познания , чист и експедитивен изпълнител! Благодаря на ... "
cover_91892_76252527955.jpg
онлайн преди 1 ден

Siri

9 извършени проекта

Последно мнение за "Създаване на контакт в баня":

"Много съм доволен от комуникацията и работата с Хари! Създаде контакт и музика в моята баня за около два часа. Млад и отзивчив човек, който си разбира от работата. Чухме се по телефона, уточнихме дета ... "
Стандартна иконка за категория Ремонт на баня
онлайн преди 1 ден

Захариев

2 извършени проекта

Последно мнение за "Смяна на 2бр. спирателни кранове на щрангове":

"Голяма професионалност и точност. Коректност в изпълнението на задачата, препоръчвам."
avatar_80568_7761043590.jpg
онлайн преди 1 ден

Completehomeworks

9 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на боксониера 34 м2, Студентски град":

"Като човек с претенции, който гледа всичко под лупа, съм изключително доволна от съвестното и коректно отношение на Антонио и неговата бригада - това е фирма, заслужаваща доверие! За кратко време всич ... "
avatar_70925_12336548698.jpg
онлайн преди 1 ден

"Ванива Строй" ЕООД

VIP

34 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт/Смяна на радиатори":

"Добре и чисто свършена работа! Дойде в уречения час за оглед, свърши работата в същия ден, без очакваните за подобен процес наводнения и пое ангажимент да проследи резултата контролно след няколко дни ... "

Оставени мнения за Отопление и климатизация:

Орлин Давчев преди 3 месеца за Зареждане на климатик | София

“Договорената дейност беше изпълнена в срок и отлично качество при разумна цена. Впечатляващи са проявените лично отношение и професионализъм. Определено препоръчвам като изпълнител.”

Liliya Miteva преди 8 месеца за Ремонт на климатик | София

“ремонт на климатик - бързо, чисто, точно и в съобразено удобно време”

Миодраг Ковачевич преди 12 месеца за Замяна на 2 броя панелни радиатори за парно. | София

“Поръчката беше изпълнена в срок и съгласно договорката.”

Кирил преди 16 месеца за Преместване на климатично вътрешн тяло | София

“Отлична работа! Много съм доволен от Николай Славов!”

Евгени Василев преди 32 месеца за Поставяне на антивибрационни тампони | София

“Останахме доволни от бързата реакция и извършената работа.”

Администратор от М+ преди 36 месеца за Ремонт на климатик | Варна

“Много съм доволна от работата на Желязко.”

Станислав Маринов преди 45 месеца за Демонтаж и монтаж на външно тяло. | София

“Професионално изпълнение, отзивчив и коректен. Препоръчвам с две ръце!”

Тео преди 58 месеца за Ремонт на климатик | София

“Момчетата дойдоха и ме изчакаха, тъй като закъснявах. Свършиха добра работа, надявам се всичко е ок и през зимата, когато най-много ще ни трябва климатикът. ”

Марин Илиев преди 61 месеца за Ремонт на климатик | София

“Ремонт на климатик: добре свършена работа, коректно и добро отношение, много добри цени. Препоръчвам.”

Младенов преди 61 месеца за Монтиране на климатици | София

“Всичко се разви бързо ,много добре свършена работа.Доволен съм и го препоръчвам!”

Тежат ли ви високите сметки за парно през зимата? А жегите през лятото? Решението е монтирането на климатик! Новите поколения климатици пестят енергия и създават комфорт в дома целогодишно. А за избора, монтажа, демонтажа, поддръжката и профилактиката на климатика, MaistorPlus ви свързва с опитни специалисти, които ще се погрижат да решат всеки ваш проблем! Пуснете заявка, разгледайте профилите на изпълнителите и оставените за тях оценки и направете своя информиран избор.

 1. От какво е направен климатикът? Важно е да имате поне бегла представа от какво е изграден един климатик, за да може оптимално да идентифицирате откъде може да идва един евентуален проблем с неговото функциониране. Най-важните компоненти на климатичната инсталация са:
  • фреон - работният газ, който пренася енергията;
  • компресор - повишава налягането на фреона и го движи през цялата система;
  • топлообменик – отнема топлина от едно място и я предава на фреона, който я придвижва до друг топлообменик, за да достигне топлината до второ място;
  • въздушен филтър – при него е важно да бъде почистван регулярно, в противен случай въздухът в помещението се замърсява.
 2. Избор на климатик. Изборът на климатик никак не е лесна задача. Тъй като и необходимите финансовите средства не са малко, добре е предварително да направите едно обстойно проучване на пазара. Съберете информация за основните характеристики на климатичната инсталация и какви фирми предлагат услугите си в областта. Тъй като това е трудоемка задача за човек, който не разбира от тези устойства, най-добре е да се посъветвате с професионалист, който да ви упъти конкретно за вашите нужди и цели. Според своята ефективност съществуват следните видове климатици:
  • конвенционални – не променят мощността, която отдават;
  • инверторни – променят мощността си плавно и имат възможност да работят в оптимален режим;
  • DC инверторни – с най-висока ефективност на компресора, което спомага за намаляване на консумираната електроенергия.
 3. Монтаж на климатик. Монтажът на климатична инсталация представлява професионално закрепване на неговите външно и вътрешно тяло, които се свързват помежду си с медни тръби, за да може фреонът да се движи помежду им свободно. Според мястото на монтаж видовете климатици са прозоречни, подови, стенни, таванни, дъктове и мобилни. След като бъде избран начинът на монтиране, друга важна стъпка е да се отведе кондензът. Той не бива да попада на място, където би създал проблем, като например балкона на съседа. След това може да се премине към процедура по вакуумиране на системата, която представлява тест за това дали има пропуск в херметичността. И накрая при монтажа на климатик се извършва тестов пуск за установяване на коректния режим.
 4. Как да изберем фирма за монтаж и диагностика на климатична инсталация? Разбираме, че монтажът на климатик е специализирано действие, което е необходимо да се извърши от професионалист, но как да изберем добър такъв? Потърсете фирма, която:
  • Изчислява топлинните мощности като събере цялата необходима информация на място в дома ви - квадратурата на пода, тавана, стените;
  • квадратурата на южните и северните прозорци; наличието на изолация.
  • Не търсете най-ниската цена! Уверете се, че получавате максимално качество на разумна цена.
  • Договорете гаранционните условия предварително.
  • Информирайте се дали фирмата поема цялостното обслужване на климатика – настройване, периодична диагностика, демонтаж, пълен сервиз и предоставяне на резервни части и консумативи при нужда.
  • През лятото фирмите не успяват да обслужват клиентите си максимално бързо, а и цените са по-високи поради повишеното търсене. Планирайте монтирането на климатик за пролетта или есента!
 5. Поддръжка на климатичната инсталация. За правилната поддръжка на климатика е нужно да му бъде правена периодична диагностика и профилактика както на компресора, така и на останалите части. Въздушният филтър трябва да бъде почистван регулярно. А при сериозен проблем, който не може да бъде отстранен от сервиза, възможно е да се наложи и демонтаж. MaistorPlus ви дава възможност да намерите бързо и лесно специалист за монтаж, демонтаж или профилактика на климатик. Направете своята заявка на сайта и ще можете да се свържете с фирми, които предлагат тези услуги. Не е нужно да търсите повече, офертите сами идват при вас! Разгледайте ги, сравнете цените, запознайте се с профилите на специалистите и чак тогава вземете решение. Заявете проект сега!

Знаете ли, че...

Използването на климатици за отопление на помещенията обикновено е добра идея. Те са практични, относително икономични и не изискват ежедневна поддръжка. С редовни – веднъж в сезона – профилактични прегледи и почистване вашият климатик ще работи дълго. Естествено, важно е да е монтиран правилно и то на подходящото място. Ефективността и икономичността му зависят от това в немалка степен. (Важи дори за най-ниския клас климатици, които купувате само за охлаждане.)


Поверeте монтирането и поддръжката на климатика на добър изпълнител. За предпочитане е да работите винаги с един и същ специалист, който вече познава климатика и неговите особености. Потърсете го в Майстор+!

Направете заявкa