7 маси, които ще променят идеята ви за мебел

Публикувано на 22/09/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 6 605 пъти

Не е чудно, че тази маса е измислена в Ню Йорк, където забързаното ежедневие на повече хора им пречи да поддържат връзка с природата. Замислена като маса за пикник, тя вече краси не само градината, но и трапезарията на много американци. Естествената трева, която замества плота, дава усещането, че сте сред природата с приятели. С тази маса може да сте сигурни, че дори и да имате скучни събеседници, ще се смеете през цялата вечер, защото тревата ще ви гъделичка.

Вижте още: 12 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите


Край на предсказуемите вечери, хващайте хилките за тенис на маса

За много от вас тази маса може да не е изненада, тъй като в детството си често са нагаждали обикновени повърхности и са пълнили дома си с подскачащи пинг-понг топчета. Този шедьовър обаче се отличава не само с размерите си на оригинална маса за тенис, а и с удивителния си стил. Освен, че е изработена от първокачествени материали - лешниково дърво и бреза, тя съвсем дискретно е разграфена по очертанията на професионалната маса за тенис. Вече не е нужно да избирате дали да прекарате вечерта със семейството си или да се отдадете на любимия си спорт. След като приключите с десерта, хванете хилките, мрежата и пинг-понг топчета и изгорете калориите от хапването.


Край на скучните разтегателни маси

Следващите предложения слагат край на еднотипните разтегателни маси със стандартен механизъм. Те се предлагат в различни разновидности - изработени от дърво или от гранит. Вдъхновени са от нуждата да се внесе разнообразие и стил в трапезарията. В комплекта към тях има и помощни масички, които са идеалното допълнение, когато имате гости. На пръв поглед съвсем обикновени, тези маси са в състояние да се превърнат в гвоздея на вечерта ви.


Холната маса крие изненади

Кой да предположи, че една малка холна масичка може да крие толкова изненади? Със своите компактни размери тази елегантна маса е перфектното допълнение за малки помещения. Ако разполагате с ограничено пространство, но не искате да се лишавате от комфорта на масичката за кафе, това е перфектното решение за вас.


В помощ на срамежливите студенти

Да, това е маса, а не парче швейцарско сирене! Тази причудлива форма е създадена от испански архитект с една-единствена цел - да засилят общуването между студентите в университета. Идеята на Менендез-и-Гамонал е да разчупи учебната среда и да създаде увереност за себеизразяване, дори и у най-стеснителните студенти. Според създателя на тази единствена по рода си маса разположението на местата за сядане е от ключово значение. Архитектът е убеден, че когато студентите имат визуален контакт, те свикват по-бързо един с друг, което им дава свобода да споделят мнение и да раждат нови идеи. Масата е монтирана в университета "Овидео" в испанския град Астурия. Ефектът на масата се подсилва от специално осветление, чиято цел е да предразположи студентите.

Вижте още: Маса, гъвкава като акордеон - концепция, впечатляваща с мултифункционалност


Полюлейте се с приятели

Представяме ви още един заместител на разходката в парка. Ако обичате люлките, но нямате свободно време, това е точната маса за вас. Тя представлява цялостна инсталация с места за осем човека. Особеното тук е, че когато седнете, ще изгубите твърдата почва под краката си и ще се полюшвате по време на вечерята. Тази креативна маса може лесно да се превърне в основна тема за разговор, а дори и в цяло предизвикателство за някои от гостите ви.


7 маси, които ще променят идеята ви за мебел

По традиция всички свързваме масата предимно с богата трапеза, моменти със семейството и приятелите. Както всичко около нас обаче и при този тип мебели навлиза тенденция, която ги променя и ги прави забавна част от ежедневието ни. Предлагаме ви няколко примера за това как масата може да бъде ценно попълнение за дома ви. А ако си харесате някой от тях, не забравяйте, че винаги може да потърсите помощта на експертите в тази област.


Котка в нещо като чекмедже

А ето и още една маса, вероятно вдъхновена от формата на швейцарското сирене. Нейното предназначение обаче е коренно различно. Тя би била идеално допълнение в дома на хората, които имат котка. Както личи от снимката, в плота на масата има издълбани тунели, така че вашата писанка да може свободно да се разхожда насам-натам, докато вие вечеряте. Котките са известни с това, че обичат лабиринти и загадки, така че вашата със сигурност ще си падне по тази маса.

Надяваме се да сме ви убедили, че, освен място за хранене, масите могат да бъдат и източник на забавление. Ако след тези снимки в главата ви вече прехвърчат щури идеи, не пропускайте да ги реализирате, като се свържете с майстор, който да изработи и най-причудливата мебел за вас. Заявете индивидуален проект за уникална маса. Сравнете получените идеи, разгледайте предишните проекти на изпълнителите и изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта