15 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите

Публикувано на 24/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/07/2016 | Видяно 7 966 пъти

Да се даде възможност на човек, влюбен в книгите, да си има стая, определена само за библиотека у дома, е като да му се осигури билет за рая. Изпълнени с прекрасни книги рафтове, удобни мебели, в които да се отпуска, свежи цветя. Добави ли се към всичко това голям прозорец, който да пропуска светлина и приятна гледка отвън, щастието вече е пълно.


15 истински съкровища за дома на всеки, влюбен в книгите

Може и да е изобретено по-голямо вълшебство от пътешестването в светове, където книгите отвеждат, но засега липсват официални сведения за това. За истинските ценители четенето не е безлична част от бита, то е начин на живот. Има и такива, за които тази дейност е важна, колкото дишането. Ако и вие сте сред тях, просто трябва да видите тези 12 истински съкровища, мечта за дома на всеки, влюбен в книгите. Лесно можете да ги направите част и от вашия домашен уют, като пуснете безплатна зявка към професионалисти.

Забелязали сте несъмнено, че колкото повече четете, толкова по-нагоре се изкачвате по стълбата на познанието. Е, тази от снимката е буквално пълна с интересни истории и информация, които само чакат да се пресегнете и да си ги вземете.

Вижте още: 12 великолепни торти създадени от любов към книгите и музиката


В хармония с природата

Тази библиотека ни отвежда съвсем близо до природата и ни помага да постигнем хармония с нея. А дървото сякаш се е спряло край прозореца, за да послуша поредната вълнуваща история, към която читателят ще посегне. 

Вижте още: Как да преобразите домашната си библиотека


Малък кът за четене

Ако поради някаква причина е невъзможно цяло помещение в жилището да се превърне в библиотека, това не трябва да бъде повод да се лишавате от любимото си занимание. Креативни мебелисти са били така добри да създадат това комфортно кресло. Настанявате се, а всички любими четива - книги, списания, са в непосредствена близост до вас. Дори и музика можете да си пуснете за фон, ако ще се почувствате още по-добре.


Неповторим дизайн

Не знаем какво е името на тази мебел, но жадните ни за четене очички останаха в нея! Ако и у вас се е породила подобна реакция, можете да се свържете с професионалисти, изготвящи мебели по поръчка. Нищо чудно да ви изненадат с нещо още по-впечатляващо.


Заобиколени от книги

Тук вече отпускането изглежда напълно възможна мисия. Буквално сте обградени от книги, докато си седите или лежите. А елегантният дизайн на този семпъл читателски кът е чудесно допълнение за всеки интериор.


Разтворена книга, приканваща към отдих

Едва ли бихте могли да устоите на тази разтворена книга, приканваща към отдих. Представете си как сте в градината си, уханието на дъхави цветя и свежи плодове ви омагьосва, докато релаксирате с романтична новела или завладяващ детективски роман. Или предпочитате фентъзи?


Легло-книга за сладки сънища за вашите деца

Приказките са изпитано средство за бързото и успешно изпращане на децата в света на сънищата. А последните ще бъдат още по-сладки под завивките на голямо легло, оформено като уютна, отворена книга.


Книга за завивка

Излишно е да питаме ценител на книгите дали обича да чете преди сън. А какво ще кажете да се завивате с книгата си, след като сте почели малко от нея. Любопитно ни е само какъв ли разделител би ѝ подхождал?


Табло за легло, направено от книги

Ценното на едно такова табло за легло е, че можете не само да изберете кои книги да участват в него, но и на кои страници да бъдат разтворени, така че винаги да имате бърз достъп до любими пасажи. Оригинално и практично!

Вижте още: 17 креативни решения за табла за легло


Читателски кът за домашния любимец

Като се има предвид, че домашният любимец заприличва на стопанина си, то със сигурност вашият вече може да чете. Крайно време е да му вземете карта за библиотеката или поне легло с цитат от любимата му книга.

Вижте още: Как да премахнем петната и миризмите от домашни любимци


Релаксираща вана сред книги

Още една сбъдната мечта за всеки влюбен в книгите е да може да си позволява релаксираща вана с четиво в ръка. Единствено условие е, в една такава бленувана баня, осветлението да е на ниво.

Вижте още: Най-впечатляващите LED решения за баня


Холна масичка от книги

Един истински любител на четенето с радост ще се потопи в изписаното между страниците, седнал край холна масичка, направена от книги. При това, ще полее събитието с чаша ароматен чай.


Изписана завеса

На входа на тази баня, по всяка вероятност, стои надпис "Преди употреба, прочетете завесата". Номерът е да не забравите за какво сте влезли.


Литературна пързалка

Напълно възможно е да превърнете четенето в още по-качествено забавление. Събирате цялото семейство, вземате някоя книга и се опитвате да прочетете колкото можете повече текст, докато се пързаляте надолу. Приемате ли предизвикателството?

Решихте ли кои от тези съкровища искате да притежавате? Споделете идеите си с професионалисти, изработващи мебели по поръчка, като направите безплатна заявка в платформата. Разгледайте внимателно профилите на майсторите, от които сте получили оферта, както и препоръките им. Наемете този, чиято работа ще ви остави усещане като след прочетена хубава книга.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта