12 великолепни торти създадени от любов към книгите и музиката

Публикувано на 10/03/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 17/07/2016 | Видяно 13 370 пъти

Тортите умеят да разказват истории, особено когато подозрително приличат на книги. Готови ли сте да изядете тези, заедно с кориците?

Вижте още: 7 сладки къщи, на които и вещицата от "Хензел и Гретел" ще завиди


12 великолепни торти създадени от любов към книгите и музиката

Един от най-сладките начини да се изрази любов към книгите и музиката е да им бъде посветена майсторски изработена торта. Недостатъкът е, че тези чудеса на сладкарството стават толкова съвършени, че дори мисълта за консумацията им изглежда кощунство. Добрата новина е, че не е нужно всички вещи в дома ви да са измайсторени от сладкар, можете да заявите мебели по поръчка в MaistorPlus, изработени от "нормални" материали. А след това се опитайте да направите една от тези 12 великолепни торти, които да изядете с кориците и струните.


Сладки акорди

Мъж, който знае как да си служи с китара, владее изкуството да свири по струните на женската душа. А жена, която може да приготви такава торта, вече е спечелила сърцето му.


Ритъм и вкус

Доброто чувство за ритъм не е задължително условие, за да опитате от тази торта. Апетит плюс вкус към хубавите неща също ще свърши работа.


Библиотека от захар

Тук много умело са пресъздадени любовта и вълнението, които книгите могат да предизвикат. Как са в състояние да те накарат да се превърнеш в героите, станали неизменна част от ежедневието ти. Възхитителни са търпението и прецизността, с които е измайсторена тази библиотека. Кое рафтче бихте опитали?


Изкуството и розите

Какво свързва музиката, книгите и розите? Знаем, че веднага се досетихте за романтика, класически любовни истории, пресъздадени от писатели и музиканти. Разбира се, че говорим за изкуство, но не само музикално и литературно, а и кулинарно. Само погледнете тези изящни торти и се убедете сами.


Микрофонът е ваш!

Когато не можете да вземете правилно тон или вибратото ви куца, причината по всяка вероятност е в миклофона и незабавно трябва да го изядете, заедно с цялата торта. Така ще ви се услади, че песента сама ще се излее.


Концерт за цигулка и шоколад

По-сладко от това любимият да ви изнесе серенада с цигулка под прозореца може да е единствено торта, вдъхновена от този прекрасен инструмент. Изкушаваща до последната струна!

Вижте още: 17 невероятни торти, които събуждат жаждата за приключения


Сладки спомени

Едва ли има нещо по-мило и забавно от албум със снимки. Поднесен във вид на торта, жестът става наистина уникален.


Майстор на перото

Изкушените от силата на перото ще оценят достойнството на това произведение. Литература и сладкарство си подават ръка, за да създадат торта, която е почти нереална в съвършенството си.


Вълшебството на арфата

Нежността, която струи от тази торта, е сравнима само с вълшебния звук, който излиза от струните на арфата. Истински реверанс към красотата на музиката.


Картините оживяват

Всеки, запознал се с магията на книгите, знае какво означава картините да оживяват във въображението му. И това е прекрасно пресъздадено от автора на това удивително сладкарско произведение.

А вие с какво изкуство обичате да радвате сетивата си-музикално, литературно, кулинарно? Дали ще е едно от тези или друго, е добре да се случва в уютен, приятно обзаведен дом. Ако имате конкретни идеи и предпочитания, направете безплатна заявка към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus и изберете най-добрата от получените оферти за освежаване на дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
11 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта