17 креативни решения за табла за легло

Публикувано на 08/12/2014 от Адриана | Последна редакция на 11/08/2016 | Видяно 28 786 пъти

Леглото е най-важната мебел в спалнята. Често обаче, когато избираме легло, се фокусираме само върху рамката, материала или матрака му, забравяйки за едно негово много важно допълнение – таблата. Настроението, което тя носи, не само може да изпълни цялата стая, но и да разкаже за характера на собственика му. Подготвили сме ви 17 креативни идеи за табла за легло, сред които няма как да не откриете нещо специално за себе си.

Вижте още: Как да изберем подходящо легло за спалнята


Табла за легло от стари врати

За по-смелите таблата на леглото може да бъде направена от всичко, дори и от вратите на стария гардероб.


Старата двойна врата се превръща в табло за легло

Преди да изхвърлите старата си двойна врата, помислете дали не може да влезе в ново амплоа. Би могло да се получи доста оригинално табло за легло от нея. Ако е необходимо, освежете я, боядисайте я, и си осигурете оригинален акцент в интериора на спалнята.  


Табло за легло от рециклирани материали

Табло за легло може да се получи чудесно и от рециклирани материали. Допитайте се до въображението си и вижте какво може да сътворите от позабравената порта, неизползвани дъски, а дори и от палети. Решите ли да не ги обработвате допълнително, може да придадете лек рустик привкус на спалнята. 


Секция с рафтове като табло за легло

Когато пространството е ограничено, може да се оползотвори стената зад леглото, като таблото за легло играе ролята и на секция с рафтове. Там могат да се поредят книги, аксесоари, декорации и всякакви вещи, достъпни на една ръка разстояние. 


Табло за легло с вградено осветление

Таблото за легло може да се разположи по протежение на цялата стена, да се добавят под него кутии за съхранение на вещи. За още повече ефективност, би могло да се помисли и за вградено осветление. 


Табло за легло като отворен рафт

Таблото за легло може да е и под формата на два успоредно поставени един над друг отворени рафта. Там могат да намерят място будилникът, книгата, която четете в момента, както и любими декорации. 


Три шарени възглавници в едно табло за легло

Бърза рецепта за свежо настроение в спалнята. Монтирайте дълъг бял корниз зад леглото. Завършете за него три шарени декоративни възглавници. Вече си имате не просто табло за легло, а истински генератор за позитивни емоции. 


Табло за легло като бял и млечен шоколад

Истинските фенове на шоколада ще намерят всеки повод, за да покажат любовта си към това какаово вълшебство. При малко повече въображение малките бели и кафяви възглавнички мигом се превръщат в блокчета шоколад, образуващи в завършение си вид доста апетитно табло за легло. Да ви е сладко!


Табло за легло - възглавница

Не е нужно да инвестирате в твърде скъпи материали за табло за легло. В ролята на последното спокойно може да влезе една дълга възглавница. Ще ви излезе изгодно, а и ще имате допълнителен комфорт за главата си. 


Арт табло от изрисувано дърво

Таблата може да се превърне и в истинско произведение на изкуството, независимо дали е създадено за вас по поръчка или сами сте го сътворили от няколко стари палети.

Вижте още: Практични легла от палети за всеки дом


Табло за легло от метална гравюра

Стига интериорът в спалнята да го позволява, таблата за легло може да е представена от изкусно измайсторена метална гравюра. Редом с нея мебелите задължително трябва да бъдат по-семпли, за да има баланс в обзавеждането. 


Табло от литературна класика

Ако сте интелектуален тип, със сигурност би ви допаднала идеята за сънища под цялата световна литературна класика.


Табло от разноцветни книги

Разноцветните книги също могат да се первърнат в табло за легло. По-удачно би било да се използват такива с твърди корици, а ако съчетаете цветовете им с други елементи в интериора, ще се получи прекрасен завършен цветен пъзел. 


Изрисувано табло за легло

Таблото за легло може да се превърне в артистичен център на вниманието, ако влезе в ролята на платно за художническата четка. Може би сега е моментът да събудите позадрямалите си рисувателни умения и да сътворите истински шедьовър. 


Романтична табла за легло

За всички романтични души тази идея може да бъде извор на вдъхновение. Съществуват различни варианти за материали, но цветовете винаги са нежни, с флорални мотиви или щампи.

Вижте още: 3 идеи за нощно шкафче в спалнята


Табло за легло от приказна ограда

Таблото за легло може да ви пренесе в приказния свят на оградите, като тази от историята на Том Сойер например. 

Харесахте ли си някое от предложенията за табла за легло, което би стояло добре във вашата спалня? Потърсете подходящ изпълнител за вашия интериорен проект, като направите безплатна заявка в MaistorPlus. Сравнете оферти от специалисти за изработка на мебели по поръчка във вашия район. Вижте и техните профили с оценки от предишни клиенти преди да решите на кого да се доверите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта