Стъклени тухли – практично решение за разделяне на две помещения

Публикувано на 26/01/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 13 838 пъти

Условностите на малкия апартамент често водят до необходимостта от обособяването на две жилищни зони в едно и също помещение. Какви варианти съществуват за постигането на тази цел можете да проучите в изключително практичния форум "Направи сам". Сред идеите, които участници във форума разискват, е възможността за преграждане на помещение (хол, трапезария) със стъклени тухли. Тук ще ви покажем защо това е удачно решение и при какви обстоятелства може да бъде приложено. А при нужда от професионалист за изпълнението на вашия проект, доверете се на доказал се такъв.


Преграда, която не спира светлината

Когато преграждаме голяма стая, в повечето случаи прозорците остават в едната част на помещението, а другата рискува да потъне в мрак. Тук на помощ идват именно стъклените тухли, през които светлината успява да премине, при това - пречупвайки се по ефектен начин.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Стъкло до тавана или малко под него

Както съветват и потребителите в "Направи сам", стъклените тухли са добра идея, но не и ако целите шумоизолация, тъй като стъклото е добър проводник на звука. Но пък ако искате само визуално обособяване на отделна жилищна площ, то можете да си позволите стъклени тухли, както и да си играете с височината на получената от тях преграда. Изберете дали искате тя да стига до тавана, дали да е малко по-ниска, или дори - с варираща височина в различните участъци.


Стъклените тухли като помощен елемент

За да постигнете по-добра обособеност на втората зона в стаята, използвайте стъклените тухли само като помощен материал, вграждайки ги в преградната стена. Така ще имате едновременно по-успешна звукоизолация и участъци, през които естествената светлина да преминава.


Цветно стъкло за повече настроение

Хубавото при стъклените тухли е, че съществуват в различни цветове, шарки и разновидности. Комбинирайте ги, за да получите своя домашен шедьовър - уникална преграда, с която в дома ви винаги ще е цветно.


Дайте воля на фантазията си

Стъклените тухли се използват още от началото на миналия век. Намират разнородни приложения, като стават популярни при използването им в интериори от стила арт деко. Освен да преграждате хола си с тях, можете да им намерите място у дома и като основа на бар плота, разкошна преградна стена в банята, декоративен елемент в дневната.

Вижте още: 8 дизайнерски трика, които да приложте в дневната


Планиране и монтаж

От "Направи сам" научаваме, че стъклените тухли се редят като нормалните газобетонни блокове с теракол и отвес. Естествено, необходимо е да изчислите височината така, че да свършва на цяла стъклена тухла.

Ако обаче сте замислили по-сложна преградна стена - с овал, варираща височина или вградени елементи, най-добре ще е да потърсите помощ от професионалист. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите оферти от регистрираните при нас изпълнители. След като сравните изпратените ценови предложения и прочетете информация за тяхната дейност, както и отзиви от предишната им работа, сме сигурни, че ще съумеете да откриете най-подходящия за вас майстор.

Желаем ви успех със стъкления ви проект и не забравяйте да снимате и да се похвалите с резултата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
11 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта