Как да обзаведем дневната в кънтри стил?

Публикувано на 04/02/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 04/02/2022 | Видяно 4 782 пъти

Кънтри стилът е силно зареден с атмосфера на свобода. Леко бунтарското му излъчване, противопоставящо се на традиционното българско обзавеждане, сякаш ни намига, казвайки, че животът е чак толкова сериозен. Кънтри стилът е всичко, което един типично градски дизайн не е. С естествените си материали, той ни свързва с природата, имитирайки естетиката на ферма сред зелени пасища и поля.

Но как да обзаведем дневната си в кънтри стил, без това да ни коства много усилия и време? С тази статия ви даваме няколко идеи за декорация на вашия хол, чрез които ще постигнете идеалната кънтри атмосфера. Ако се затруднявате в избора на правилното обзавеждане, специалистите на Майстор Плюс ще ви помогнат да ги решите.


Изберете игриви цветове

 

Не се притеснявайте да добавите богата палитра от цветове в дневната си. Подобно на разцъфнала градина, можете да обзаведете стаята с флорални завеси, така че да напомня екстериора на добре поддържан двор извън града. По същия начин добавете акцент с възглавниците, тапицерията, лампата – всичко, което би могло да съчетае в себе си красотата на флоралните мотиви.


Повече дърво

Дървото е задължителен елемент в дизайна на вашата кънтри дневна. Столове, маси, шкафове, дървени греди на тавана – всичко е във ваша полза. Обикновено фокусът ни пада върху подовите настилки и стените, но дървото може да намери място и като облицовка за врати и прозорци, а също и на тавана. Например, таваните от твърда дървесина изглеждат невероятно, когато са съчетани със светли стени и подове. Много приятно кънтри усещане ще придаде дървен люлеещ се стол. И това не е задължително да напомня стара къща с възрастни хора. Люлеещите се столове могат да бъдат с модерна визия и да допринасят все така силно за кънтри атмосферата. Ако имате камина, можете да наредите дърва под нея.


Каре и бродерии

Килим на каре, велур или друга имитация на кожа са чудесно попълнение към обзавеждането на кънтри дневната. Изберете щампи, които имат нотка модерност, но ясно говорят за стилът, който искате да постигнете. Различните бродерии също силно допринасят за ефектна на кънтри стила. Отново можете да ги добавите под формата на калъфки за възглавници, покривка за маса или да закачите бродерии на стената. Използвайте възможностите, които ви дава пространството.


Каменни стени

Друга отличителна черта на кънтри къщите е използването на камък като градивен материал. Някога фермите са били изграждани от тухли или камък. Вие не е нужно да градите стените си наново, достатъчно е да използвате тапети, имитиращи камък или тухли, за да постигнете атмосферата на истинска кънтри дневна. Няма значение дали ще облепите всички стени или само една, която да създава контраст с останалите. Материалът отлично се съчетава с дървени подови настилки и пасва идеално на дървените мебели, които вече добавихме към обзавеждането.


Допълнителни елементи

Меки одеяла в земни цветове, ретро съдове и украшения, дървен сандък, който да използвате и като място за съхранение на някои вещи, стенен часовник – това са малки детайли, които правят цялата картина да изглежда завършена. Можете да поставите картини със селски пейзажи, да наредите различни антики по рафтовете, да покриете дивана с мека покривка в бяло, охра, цвят тютюн или коняк. Поиграйте с елементите и ги съчетайте балансирано.

Допълнителни съвети можете да получите от специалистите по обзавеждане на Майстор Плюс.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта