4 дневни с неустоим модерен облик

Публикувано на 02/12/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 02/12/2020 | Видяно 6 810 пъти

Дневната е център на дома, който заслужава специално внимание и добре обмислени интериорни решения. Все пак в нея ще прекарвате никак не малко време не само вие, а и вашите гости. И за да се чувствате удобно, то първо трябва да направите правилен избор.

Постигането на комфортна всекидневна, съобразена с последните модерни тенденции не е сложна задача. Стига да знаете какво искате и как да го постигнете. Точно затова сме ви приготвили тези 4 неустоими предложения на интериорния дизайн, които ще превърнат всяко скучно помещение в истинско модерно кътче в дома ви. Изпълнени с разнообразен декор, актуални цветови комбинации,уникални мебели и страхотни декоративни елементи, тези дневни трайно ще се настанят в мечтите ви.


Дневна в хармония с природата

Дори и гледката от хола ви да не е към пъстра широколистна гора или към морето, винаги може само с помощта да интериора да ги поканите в стаята. Лесно е. Само идеи и желание ви трябват.

  • Естествената светлина е чудесна причина да заложите на дизайн в хармония с природата. Ако разполагате с много прозорци, които не спират слънчевите лъчи, то със сигурност много лесно ще постигнете желания ефект. И да, забравете за щорите в този случай, които ще ви попречат да създадете нужната атмосфера.
  • Жълтите акценти чудесно ще се впишат във вашата светла дневна. Те може да са под формата на декоративни елементи – възглавници, килими, картини. Или да бъдете по-смели, като изберете жълтото за основен цвят на две от стените или пък за мебелите.
  • За постигане на такава дневна ще трябва да заложите на много текстил във всякакви форми и на всякакви места. Фееричните завеси за точно за вас. Меките килими също са удачен избор. Не забравяйте и одеялата и възглавниците, които да бъдат безразборно разпилени.
  • Етажерките с много книги са не по-малко удачни за всекидневната, свързана в природата. Единственият ни съвет е да ги комбинирате цветово така, че да не стане прекалено шарено. Все пак е добре да се придържаме към някаква концепция.

Вижте още: Дневна в сиво - няколко страхотни идеи, които ще ви вдъхновят


Модерна всекидневна с отворен план

Холът в това предложение е на едно с кухнята. Само че основният акцент е точно дневната. Тя е царицата в помещението. Нейна е ролята да внесе пъстрота и уникален стил.

  • В дневната са комбинирани неща, които на пръв поглед са много трудни за съчетаване. Крайният резултат обаче доказва точно обратното.
  • Мебелите са изключително елементарни, без излишни орнаменти. За сметка на това обаче всеки друг аксесоар е достатъчно внушителен.
  • Възглавниците са в тотален синхрон с бар столовете към кухнята.
  • Килимът с ориенталски орнаменти е със среден размер. Това позволява да бъде умерен герой в цялата атмосфера, но и да бъде достатъчно атрактивен, за да приковава погледа.
  • В растителността липсва минимализъм. Голямата палма и на терасата, и до стената в хола са внушителни и правят впечатление. Вазата на холната масичка също е пълна с огромни рози, които няма как да останат незабелязани.


Едноцветна композиция за дневната

По неписано правило отправната точка за стартиране на всеки ремонт е намирането на контраст в интериора. Този хол обаче е доказателство, че и едноцветните стаи са не по-малко стилни.

  • Сивото е на почит и то е навсякъде. От стените, през мебелите до пода. Да, неговите нюанси се различават, но все пак главният герой в целия интериор е точно той.
  • Единственият контраст е направен в помощта на двете големи растения, които са поставени в двата ъгъла на стаята.
  • Паркетът на пода е в светлата бежова палитра, с нежно вплетени сиви нотки.
  • Впечатление прави и стената зад дивана. Тя е с 3D елементи.
  • Завесите са от плътен текстил, отново в сив цвят.
  • Помощната масичка в края на дивана идеално си хармонира в централната холна масичка, като ясно се откроява разликата между двете.


Рустик дух в дневната

Няма нищо по-хубаво от това навън да вали сняг на парцали, а вие вътре да се наслаждавате на чаша топъл шоколад, в пределите на своята дневна в рустик стил. По всяка вероятност това е и най-хубавото качество на предстоящите снежни дни. И все пак – такава дневна дава неподражаем уют на помещението.

  • Основният акцент трябва да бъде дървото. При рустик дневната няма място за пестене на този материал.
  • Подът е най-добре да бъде в топлите бежови тонове. Това може да постигнете най-добре чрез естествен паркет. И все пак не забравяйте, че по-бюджетният вариант е ламинатът, който се предлага в достатъчно богата гама от цветове.
  • Пухкавите килими сякаш са създадени точно за реализиране на рустик дизайн. Те успяват да допълнят по страхотен начин визията на дневната.
  • Тъмносините мебели успешно постигат контраста в стаята. Но пък едновременно с това не се натрапват в цялата интериорна схема.
  • Високата камина е черешката на тортата в дизайна.

Модерният облик на всекидневната се състои в индивидуалните предпочитания на всеки. Основното правило обаче е всичко да бъде точно на мястото си и всички елементи да са в перфектен синхрон. Сигурни сме, че вече имате фаворит сред изброените визии. А може би не е само един?

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта