Дневна в сиво - няколко страхотни идеи, които ще ви вдъхновят

Публикувано на 28/09/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 25/10/2019 | Видяно 3 018 пъти

Независимо дали обичате студените тонове, които са много подходящи за по-малки пространства, или искате по-топли нюанси, които създават уют, има много начини да използвате сивите тонове във вашата дневна. Не се страхувайте да експериментирате и да вкарате цвят, който не е толкова популярен. Понякога може да превърне помещението в стилно и красиво място.

Ако използвате само един нюанс на сивото, то е много вероятно дневната да изглежда скучна и безжизнена. Използвайте сивото за основен цвят и добавете различни нюанси чрез мебелите, меките мебели и аксесоарите. В случай че искате да промените повече от цвета на стените в хола, обърнете се към някой от доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани на сайта ни. 


Съчетайте сивото със златно

Дори да не е първата ви идея за съчетаване на цветове, сивото и златно са много смела и ефектна комбинация.

  • Златното лесно се откроява на фона на сивите стени.
  • Златните метални декорации - дръжки на врати, лампи и т.н. лесно се комбинират с базова палитра на сивото. 
  • Използвайте няколко нюанса сиво по стените и добавете без притеснение по-ярки цветове в стаята като червено, тъмнозелено или жълто.
  • Използвайте декоративни възглавници, покривка и т.н. 
  • Всъщност няма ярък цвят, който да не подхожда на сивото. То е чудесно за неутрална основа - по-тъмното придава дълбочина, а светлите тонове - акцент. 

Вижте още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят


Не подценявайте комбинацията сиво и черно

Ако мислите, че комбинацията от черно и бяло е скучна, значи не правите нещо, както трябва. Цветовете могат да се комбинират идеално, стига да знаете как!

  • Използвайте различни нюанси сиво, за да създадете усещане за един много елегантен и въздействащ дизайн. 
  • Използвайте наситено сиво за стените на хола, а след това добавете много черно-бели аксесоари, за да постигнете пълен синхрон.
  • В последните години стават все по-популярни диваните в наситен ярък цвят, защото лесно се превръщат в акцент в стаята, но има няколко причини да предпочетете сив. Първо, той лесно се съчетава с околните мебели и стени. Второ, поддържа се лесно, подхожда на всички обзавеждане - от селска къщичка до малък апартамент в индустриален стил. 


Детайлите са важни

Щампите на цветя или флоралните десени не само лесно се комбинират със сиво, но и видимо се открояват, независимо от нюанса му. Можете да освежите своята дневна, ако направите декупаж върху част от шкафовете или столовете. 

  • Можете да използвате цветовата схема на дневната на втората снимка - сиво, бяло, шафраново жълто, зелено и т.н. Смелите принтове ще създадат усещане за по-светла и уютна стая. 
  • Първата снимка на дневна добре илюстрира правилното съчетаване на пастелни цветове с различни сиви нюанси. Изберете по-тъмни, наситени цветове (черно-бели възглавници и тъмно дърво). Те ще създадат усещане за спокойствие. 


Обърнете внимание и на пода!

Дори и да не сте сигурни откъде да започнете с избора цветовете за всекидневна, винаги е добра идея първо да изберете пода. Той може да бъде вашата отправна точка.

  • Изберете тъмносив килим като акцент, особено ако под него имате дървен паркет в светъл цвят или светлосиво.
  • Допълнителен бонус е, че ако решите да смените изцяло цветовата схема на стаята, ще можете да запазите килима. 
  • Ако дневната ви е с южно изложение, заложете на зелените тонове в съчетание в сивото, за да я направите елегантна, но не твърде студена. 

Сивото може да бъде чудесен избор за вашата дневна. Свойството му да се комбинира идеално в другите цветове, го прави подходящ избор за всяко помещение. Не се страхувайте, че стаята ще изглежда студена. С правилните аксесоари и декорации, такава опасност няма. Ако имате други идеи как да създадете идеалната дневна за вас в сиво, но имате нужда от съдействие, то попитайте някой от интериорните дизайнери, регистрирани в сайта ни. Може да направите и безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта