Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят

Публикувано на 05/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 5 917 пъти

Сивото често бива възприемано като обикновен, безличен цвят, който дизайнерите устремено се опитват да избягват, що се отнася до изграждане на интериор и избор на декорация към него. Смята се, че то е лишено от индивидуалност, от тръпка, от чар. Днес обаче ще ви покажем няколко стилни и нестандартни идеи за дневни и спални помещения, в които сивото се разгръща в пълното си великолепие и резултатите са абсолютно впеатляващи. Разгледайте ги, анализирайте всеки компонент в техния дизайн и се вдъхновете с доза оригиналност, която да принесете в своето собствено жилище с помощта на правилните специалисти. А когато сте готови да извършите промяната, заявете проекта си безплатно.

Виж още: Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна


Стилна комбинация на сиво и естествено зелено

Ако вземете сивото и го разлеете в интериора, в правилна комбинация с обзавеждане и декоративни елементи, бихте могли лесно да постигнете невероятни резултати, като тези в дневната тук. Тя е всичко друго, но не и безлична, макар и сивото да е основен цвят и да се среща почти навсякъде. Това, което е важно да отбележим, е че то е съчетано с бели мебели, таван, полилей и дограма, което внася необходим контраст. Акцентите обаче са дори по-важни, а тук можем да ги видим под формата на естествена жива растителност и картини, които да я комплиментират и отразяват по натурален и красив начин.

 


Уют и мекота в един перфектно сив интериор

Второто сиво холно помещение ни показва как бихме могли да изградим перфектната уютна обстановка, като я съчетаем с уж "безлични" иначе цветове. Тук нюансите на сиво са разнообразни - от светло, почти бяло, до металик. Фотьойлите са меки и удобни, отрупани с възглавнички, масичката е дървена, постелката е типична за традиционния колониален интериор с белия си цвят и геометрични форми. Декорацията е богата и присъства навсякъде в дневната, като се връзва чудесно в комбинация с цветовата схема и обзавеждане. Камината носи своето топло присъствие и изпълва помещението с още повече уют.


Съвременна спалня с минимално обзавеждане

Един вариант за използване на сивото в спалнята, в който не присъстват почти никакви акценти, но въпреки това крайният резултат ни впечалтява с практичност и красота по един леко нестандартен, но много красив начин. И тук тактиката е подбор на различни нюанси на сивото в комбинация с бяло - рамката на леглото, завесите, дограмата, фона на снимките по стената и небрежно наметнатото върху леглото одеяло. Отрупани възглавнички красят сивото шалте, а над леглото е осигурена нощна лампа за четене и странично шкафче, върху което да съхраняваме любимите си четива. Присъствието на естествена растителност е необходимо допълнение в почти всяка от стаите, които сме подбрали в тази статия.


Изненадваща комбинация от сиво с рустик нотки

Втората спалня, с която ще завършим днешната колекция, представлява още едно оригинално предложение, в което сивите основи прегръщат автентично рустик обзавеждане, до получаване на хармонично обзаведена и много уютна стая. Акценти са внесени с помощта на жълт ретро телевизор и възглавнички в същия нюанс. А зеленото присъствие на кактусите на преден план прави интериора по-свеж и закачлив. Вратата е старинна, с продълговати панти и кръгла дръжка, в подобен цвят като този на двете етажерки в стаята. Стената зад леглото е отрупана с постери и снимки в рамки в черно-бял цвят, които пък внасят характер и щипка артистичност. Ако и вие сте се заредили с вдъхновение след днешната разходка из стаи с оригинален дизайн - потърсете специалист, който да изпълни и вашия собствен проект. Услугата е безплатна и предоставя възможност да разгледате профилите на изпълнителите и оценките, оставени от техните клиенти, за да вземете сами най-доброто решение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта