Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

Публикувано на 21/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 21/09/2016 | Видяно 42 584 пъти

Тази нетрадиционна идея със сигурност ще вдъхне нов живот на дневната, но тя не е приложима в малки помещения с недостиг на естествена светлина. Комбинацията от сиво и наситено лилаво по стените е страхотен начин да придадете индивидуалност на интериора, но е добре да го съчетаете с елементи в бяло, които да уравновесят обстановката. В противен случай, вместо оригинална и интересна, дневната ви ще стане тъмна, схлупена и негостоприемна.


Гарантирано успешна комбинация - синьо, бяло и дърво

Освен че разширява оптически помещението, синият цвят предразполага и към отмора и релакс. Ето защо той е особено подходящ за дневната, а съчетаването му с бяло и елементи от дърво допринасят за красивата и успокояваща обстановка у дома. Заложете на светли нюанси и интригуващи мебели за създаването на по-артистичен облик на дневната, а ако сте любители на минималистичния дизайн - интегрирайте тъмни наситени тонове, разчупени от елегантни декорации.


Жълто и оранжево по стените за по-слънчево настроение

Жълтият цвят може да създаде впечатление за по-светло и слънчево помещение, но трябва внимателно да изберете допълващите го нюанси и материали. В този смисъл е желателно жълтото да бъде съчетано с друг цвят - например оранжево или зелено, като колкото по-наситени са нюансите по стените, толкова по-изчистено трябва да бъде обзавеждането. А вие бихте ли заложили на подобен сблъсък на цветове в интериора?

Виж още: Удобство и стил при секциите за телевизор


Неутралните нюанси придават елегантност на интериора

Непретенциозните бежови нюанси могат да ви се сторят скучни на пръв поглед, но съчетани по правилен начин, създават наистина неповторима атмосфера в дневната. За гарантирано успешно преобразяване на това важно помещение у дома, заложете на бели стени и семпли кремави мебели, разчупени визуално от интригуващи тъмни детайли. Елементите от дърво присъстват осезаемо тук, но не в стилен сблъсък с ярки цветове, а като елегантно допълнение към уютната обстановка.

Виж още: Практичен наръчник при покупката на разтегателен диван


Съчетайте смело синьо и зелено за по-хармонична дневна

Тази дневна е същинско въплъщение на домашния уют, съчетало интригуващ дизайн и естествена природна красота! В основата й стоят класическите светли нюанси, превзели пода и стените, докато мебелите грабват вниманието с яркото присъствие на синия цвят. Макар и нетрадиционна, комбинацията между синьо и зелено се оказва наистина успешно решение, което създава усещане за хармония и комфорт в интериора.


Сивите тонове вече не са приложими само в семплия дом

Различните нюанси на сивото придават оригиналност и артистичност на интериора, затова все по-често ги срещаме в облика на съвременните жилища. Озарете тъмните кътчета у дома със светли и ненатрапчиви тонове, като подберете подходящо осветление и няколко декоративни елемента за наистина уникален вид на помещението. Ако искате да разчупите допълнително скучната сива обстановка, заложете на нежни детайли в лилаво, червено или синьо.


Запазете розовото и червеното за подвижните елементи у дома

Нанесени по стените, розовото и червеното могат да създадат напрежение в помещението, като го направят по-мрачно и неприветливо. Ето защо е добре да ги съчетаете в обзавеждането на дневната под формата на интересни мебели и декоративни елементи. Така, ако решите на пролет да преобразявате изцяло интериора, можете просто да направите по-мащабно разместване или да вмъкнете само няколко интригуващи детайла.

Виж още: Методи за осигуряване на качествен и чист въздух в дома


Впечатляващи цветови комбинации за по-свежа и приветлива дневна

С идването на новия сезон често ни хрумват идеи за преобразяване на интериора на някои от любимите ни стаи! За да ви помогнем в тази задача, днес ще ви покажем най-модерните и интригуващи цветови комбинации за това помещение, които ще направят интериора на дома наистина впечатляващ. Кое е вашето любимо съчетание на нюанси за дневна? Споделете с нас своите идеи, а ремонта на новото жилище поверете на най-добрите специалисти в областта, които ще откриете само в MaistorPlus!


Палитра от свежи цветове създава неподражаем стил у дома

Правилното комбиниране на ярките нюанси е от ключово значение за успеха на вашия интериорен проект! Специалистите препоръчват да изберете светъл доминиращ цвят за стените и пода, който да допълните с мебели и детайли в зелено, лилаво или оранжево. За финал добавете няколко стъклени елемента или декорации с огледален ефект, които да уравновесят визуално обстановката. Още професионални съвети и доказано успешни решения можете да получите от опитни специалисти, като направите заявка при нас напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Ваяни ЕООД
Строителство на сгради, София
1 извършен проект
Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
ЯК ТРЕЙДИНГ ЕООД
Дограма и остъкляване, София
Саморазливна замазка, подово
Отопление и климатизация, София
Handyman
Боядисване и декорация, София