Методи за осигуряване на качествен и чист въздух в дома

Публикувано на 16/03/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/07/2016 | Видяно 11 063 пъти

Зимният или дъждовният сезон предразполагат да прекарваме повече време в затворени помещения. Случва се рядко да отваряме прозорците, но дори и да го правим, не е ясно дали въздухът, постъпващ отвън, е наистина свеж и с добро качество. Това, което не осъзнаваме обаче, може в действителност да ни коства здравето. Бактериите, акарите и мухълът обожават именно тази домашна, приятно затоплена среда. Тя им осигурява необходимите условия за развитие и размножаване, а това, от своя страна, неминуемо ни причинява редица заболявания и алергии. Именно затова, днес ще ви представим някои ефективни уреди, които пречистват и регулират въздушните потоци в помещенията, които обитаваме ежедневно. А за изграждането на подходяща система за отопление и климатизация, потърсете помощ от специалистите в тази област и се насладете на уют и комфорт у дома.


Хепа перманентен филтър със сензор за частици

Въздухът в дома често е наситен от стотици миниатюрни бактерии и други микроскопични замърсители, които ни причиняват какви ли не обриви, хрема и алергии. За наше щастие вече съществуват високо технологични пречиствателни системи, които могат да ни осигурят много по-качествен живот. Системата с хепа перманентен филтър премахва до 99,97% от всички вредни микроорганизми и прахови частици и е идеална за по-големите помещения в жилището.

Виж още: Тенденции за отопление през зимата


Комфортен въздухопречиствател

Ето и едно практично решение за по-малки стаи, което също се справя отлично с пречистването на въздушните потоци. Мини-пречиствателят притежава стерилизиращо керамично ядро, което унищожава микроорганизмите във въздуха при температура от 200 градуса. Уредът създава конвекция и намалява озона, без да нарушава ежедневния ви комфорт, тъй като работи напълно безшумно.

Виж още: Мултифункционален вентилатор от ново поколение, работещ без перка


Обезвлажнител с антибактериален филтър и йонизатор

Във всеки дом има и помещения с високо ниво на конденз и влага, в които мухълът е един често подценяван, но изключително опасен замърсиел. В тези случаи, антибактериалният обезвлажнител се оказва една изключително ценна придобивка. Той има и функции на йонизатор, а системата му за изсушаване на дрехи е изключително полезна за по-студените дни, когато дрехите съхнат много по-трудно и бавно.


Чист въздух и ароматерапия в едно

Освен да пречистим въздуха със специализирана система с електронен хидростат, можем и едновременно с това да внесем приятен аромат у дома. С трите степени на овлажняване и удобен дисплей, който се настройва с докосване, осигуряването на повече здраве за семейството се превръща в едно ароматно и приятно преживяване.


Интензивен овлажнител с двустепенно разпръскване

С една обикновена бутилка с вода и уред за ултрафина пулверизация с двустепенно разпръскване осигуряваме контролирано количество влага във въздуха и приятно усещане за свежест и лекота. Ултразвуковата технология подобрява дишането, а шумът остава почти незабележим.

Виж още: Предимства и недостатъци на различните методи за охлаждане на дома


Ултразвуков овлажнител със студена пара

Овлажняването на въздуха е от ключово значение в студените месеци. Честата употреба на климатик, духалки и други подобни отоплителни системи, значително изсушава въздуха. Това застрашава здравето ни, като често причинява кашлица, напукани крайници, затруднено дишане и бавно оздравяване при настинки и вирусни заболявания. Овлажнителят със стуено разпръскване е идеално решение за домакинства с малки деца и домашни любимци, тъй като е безопасен и ефективен, а разнообразието от LED светлини го превръща и в една практична нощна лампа.

При необходимост от изграждане на подходяща отоплителна система за дома, потърсете специалист, който да ви осигури професионален съвет и качествена инсталация. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на индивидуален ОВК проект и ще получите няколко оферти, сред които да изберете своя изпълнител. Разгледайте подробностите за всяка от компаниите, както и оставената обратна връзка за тях, за да прецените на коя от тях да се доверите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта