Кои са най-необходимите уреди и техника при нанасяне в нов дом?

Публикувано на 06/07/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 06/07/2022 | Видяно 1 787 пъти

Няма съмнение за ентусиазма, който цари, когато се нанасяте в ново жилище. И сега започва вълнуващото приключение, обикалянето по магазините, сравняването на най-добрите продукти и обмислянето на цялостното обзавеждане. Закупуването на електроуреди за вашия нов дом, може да ви се стори обезсърчаващо задължение. Има толкова много неща, които са необходими, а и толкова много варианти, предлагани на пазара. Но трябва да имате предвид, че не всичко ви е крайно необходимо. Направете списък с уредите, от които вашето местенце се нуждае спешно, и се съсредоточете върху тях. Представяме ви кратък преглед на някои от нещата, задължително за всеки нов дом.

Преди да стигнете до момента за обзавеждане, декорация и превръщането на пространството в дом, съсредоточете се над основните ремонти дейности. С помощта на специалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще имате жилище готово за финалните щрихи, поставени от вас.


За бъдещи приключения в кухнята

Един от първите уреди, които ви съветваме да закупите, е хладилникът. Тук може да избирате различни размери, с фризер или без, хладилници за вграждане, хладилници с две врати (side by side). Обикновено цените започват от около 400 лева, като в зависимост от функциите са променливи. Интересувайте се от енергийната ефективност и No frost функция.

Готварската печка също е необходимост. Тук отново може да избирате между свободностояща готварска или да изберете отделни котлони и фурна, подходящи за вграждане. Може да избирате между газова печка за готвене, електрическа, или пък комбинирани. У нас електрическите печки са най-разпространени, като тяхното голямо предимство е, че са безопасни. При комбинираните, обикновено имате газови и електрически котлони, но фурната е електрическа.


Чисти и ароматни дрехи

Може да разчитате да изперете дрехите си на обществена пералня, или да ги оставите в химическото, но това не може да продължава завинаги. Ето защо следващият уред в списъка е пералнята. На пръв поглед изборът на пералня изглежда лесен, но когато дойде моментът и започнете да разглеждате различните продукти, може изборът да ви се стори изключително труден. Най-важните фактори са размерът и начинът на зареждане на пералнята, цената, мощността, енергийната ефективност, шумът. Това е моментът, в който трябва да решите и дали ви е необходима сушилня. Преди да вземете крайното си решение, помислете внимателно какво би било функционално за вас и се придържайте към това.


Чистота и комфорт

Множество фирми предлагат услуги за професионално почистване на дома, но имате ли възможността да се възползвате от тях на ежедневна база? Качествената прахосмукачка ще ускори процеса на чистене и негово качество ще се повиши. Може да ги категоризираме в два вида – с торбички или с контейнер, където да се събират отпадъците. Торбичките обикновено имат по-голям капацитет, като прахът и мърсотията се събират вътре и изхвърлянето им става изключително лесно. Тези торбички също разполагат и с допълнителни филтри, които предотвратяват излизането на алергените. В този случай ще имате допълнителен разход за закупуване на торбичките при необходимост. Очевидно е предимството на втория вид прахосмукачки. Контейнерите са лесни за почистване и ще спестите пари в дългосрочен план. Ако разбира се, имате желание да автоматизирате процеса на почистване на пода, винаги може да заложите на прахосмукачка-робот. Чистият дом ще осигури здравословен и щастлив живот на вас и вашите близки.


Време за забавление

Най-лесният начин да внесете забавлението в дома си е като закупите телевизор. Дори ако първоначално държите само телевизора в хола, това е отлична начална точка. Можете по-натам във времето да закупите колони и музикална система. Засега телевизорът е напълно достатъчен, за да има къде да разпуснете вечер, или ако имате гости – да направите кино петък вечер. Ако смятате, че не бихте искали да вложите голяма сума в телевизор с плосък екран, то потърсете преоценени стоки. В повечето случаи дефектите са минимални или дори липсващи, а цената е значително по-ниска. Ако пък планирате да не използвате услуги за телевизия, закупете хубав компютър. Можете да използвате различни стрийминг услуги, да се наслаждавате на любими филми и игри.


Малки електроуреди

Освен гореупоменатите уреди, има множество различни малки джаджи, от които се нуждае домът ви. Ако сте почитатели на хубавото кафе, то със сигурност ще се сдобиете с кафемашина. Тук може да избирате между по-бюджетни варианти или например кафеавтомат. Всичко зависи от това какви са вашите предпочитания. Може да пропуснете това, ако за вас кафето не е любимата напитка.

Оставете малко пространство за тостер, преса за сандвичи или микровълнова фурна. Препоръчваме ви да закупите уред, който може да използвате с различни цели, като приготвяне на сандвичи, притопляне на пица. Друг уред, който може да закупите и блендер. Можете да го използвате за направата на шейкове, крем супи, смес за палачинки и много други неща – универсално попълнение в новата ви кухня.


Решете проблема с промяната на температурите

Климатикът никога не е смятан за необходимост, за разлика от отоплителните уреди. Инвестицията създава по-свежа, здравословна и комфортна среда, както за почивка, така и за работа. В наши дни не е лукс, а необходимост. В зависимост от изискванията, квадратурата на дома ви, бюджета, може да изберете подходящия климатик. На пазара се предлагат стенни климатици, прозоречни климатици, мобилни климатици. Основният и водещ фактор при избора на климатик е кубатурата, която искате да охлаждате и затопляте. Разбира се, това не е единственият важен критерий, но е първоначален ориентир за всеки продавач.

За да изберете правилната климатична система за вашия дом, консултирайте се с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви насочат в правилната посока, за да направите функционален и енергийно ефективен избор. Заявете своя проект още днес и направете дома си по-комфортен, независимо от температурите навън.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта

Друго