Как да направим спалнята топла и уютна за зимата: 5 съвета

Публикувано на 25/01/2024 от Люси Любомирова | Последна редакция на 25/01/2024 | Видяно 2 172 пъти

Студът и зимата вече се настаниха удобно и властват над атмосферните условия навън и, ако не сме го направили до сега, то вече е крайно време да се създадем място, където да се отпуснем безгрижно в студените вечери.  

Ето пет идеи как да добавите топлина към спалнята си тази зима.


Спалнята е най-личното пространство в къщата. Това е мястото, където прекарваме по-голямата част от времето си и е наше лично и неприкосновено място. Тук може да бъдем себе си, да се отпуснем и да прекарваме свободното си време в релакс и пълно безделие, да четем увлекателна книга или да гледаме любим сериал. 

В студените сезони обаче ни се иска в нашата спалня да цари малко по-топла и уютна среда. Може ли да направим това без особени усилия и колосални разходи? Да, възможно е. Няколко практични идеи, прости трикове и съвети могат да трансформират пространството и да го превърнат в стая, която ще ни посрещне с топлина и интимен уют, точно когато имате нужда от това. 

 


Пухкав килим

Килимите от естествени влакна ще създадат усещане за топлина и уют в спалнята, което толкова липсва през зимата. В допълнение, тяхната необичайна текстура ще добави обем и изразителност към интериора. Освен това, усещането да стъпиш на такъв килим сутрин след ставане и просто разкошно и примамливо. Тяхното докосване е галещо и стоплящо, точно от каквото се нуждаем в хладното зимно утро.

Този вид килими са не само ефектни и много красиви, но и са устойчиви на износване и се поддържат по-лесно, от колкото изглежда. Веднъж седмично почистване с прахосмукачка ще бъде достатъчно, за да се поддържа външния вид на килима. 


Топли завивки

Зимата е най-доброто време да покриете леглото си с обемни завивки и пухкави одеяла, в които да се сгушите в студена вечер. Ватираните завивки с геометрични орнаменти или такива с пълнеж от естествен пух са отличен избор за зимата.

Те ни само ще ни стоплят през нощта, но и ще придадат на на общата визия на спалнята уютен и комфортен вид и ще създадат примамлива и релаксираща атмосфера. 


Кадифени възглавници

Кадифето винаги изглежда луксозно и има текстура, която е приятна на допир. За да добавите нотка на изтънченост към декора на спалнята, допълнете леглото с няколко кадифени възглавници в наситени и дълбоки цветове, като охра, изумрудено зелено или тъмносиньо. С удивление ще забележите как всичко ще се промени само за миг.  

Кадифето може да включите в спалнята не само под формата на декоративни възглавници. Може да изберете и табуретка или кресло тапицирани с кадифе, а защо не и завеси за по-тежка и разкошна визия на помещението. 


Декоративен тапет

Тапетите са нещо, което се приема малко с разногласие. Но тапет с атрактивен дизайн и красив принт добавя динамика към интериора и прави стаята по-уютна. Ето защо се струва да го включим в интериора.  

Изборът на подходящ тапет е като избора на произведение на изкуството. Трябва да открием онзи дизайн, който ни харесва и ни носи определено настроение, а цветовата палитра да съобразим с общата визия на стаята. Изберете естествени тонове, които създават усещане за хармония и уют. 


Завеси

Тежките и плътни завеси са изключително подходящи за зимния сезон. Те ще ни помогнат да превърнем спалнята в уютно местенце, където можете да се скрием от студа и ежедневните грижи. Ако искате, все пак, да пуснете светлината в пространството, обърнете внимание на опциите, изработени от полупрозрачен памук и лен, което ще ви даде тази възможност. Или пък заложете на светлината от нощните лампи или допълнителни декоративни светлини, които несъмнено ще допринесат много към уюта в спалнята. 

Понякога ни се иска  да направим нещо различно у дома, за да се почувстваме малко по-уютно и една такава трансформация на спалнята за зимния период е точно онова, от което се нуждаем в дълга и студена зимна нощ. Може да изберете само един от тези 5 елемента, но промяната ще бъде осезаема, а атмосферата ще ви накара да се чувствате комфортно и изключително приятно. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта