Мечтата на всяко дете или детски кът в градината

Публикувано на 26/05/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 3 757 пъти

Има много проучвания, които показват, че както децата, така и възрастните се повлияват изключително добре от прекарването на време на открито. Излизането навън и сред природата помага да намалим нивата на стрес, влияе добре на здравословното състояние и настроението ни. Разбира се, не се нуждаем от изследвания, които да ни казват, че да бъдем навън ни кара да се чувстваме по-добре. Сами се убеждаваме всеки път, когато имаме възможността да се насладим на разходка навън, да играем с деца в задния двор или да посетим някое местенце сред природата.

Създаването на специална зона за децата е чудесен начин да ги насърчите да прекарват повече време навън на чист въздух и слънце. Забавното място с много опции за игра ще ви помогне да ги поддържате активни, креативни и играещи, когато време навън позволява.

Ако сами не смятате, че ще се справите с обособяването на детски кът в двора си, потърсете съдействието на опитни дърводелци и осигурете на децата си чудесна детска площадка, след като прекрачат входа на дома ви.


Изберете добра настилка

Два от най-добрите варианта да осигурите гладка основа за игра са каучуковите плочки и изкуствената трева. Каучуковите плочки се предлагат в различни цветове и могат да се използват около катеружки и в зоната за игра. Ако дворът ви е циментиран, можете да покриете част от него с такива плочки, за да създадете по-мека зона, където децата ви да играят и да бъде по-безопасно. Другият вариант, който може да използвате е изкуствената трева, като я поставите на обособената територия, а също може да я използвате и като местенце, където да подредите градинските мебели и да се наглеждате децата с чаша лимонада в ръка. Естествената трева ще ви служи по същия начин, но тя може да бъде наранена и да не запази хубавия си вид, когато децата играят. Изкуствената трева също се почиства лесно, дори и когато имате домашни любимци, които използват двора за извършване на нуждите си. Естествената трева може лесно да се превърне в дом на множество бактерии и насекоми. Синтентичната трева не изисква и грижи като косене, плевене и напояване. Имате възможност да почистите ръчно или с прахосмукачка, да измиете тревата с вода. Върху изкуствения заместител, използвайте спокойно и препарати за почистване. Друг позитив е, че дори и слeд дъждовен ден, децата ви ще могат да играя без да се приберат целите в кал.


Постройте къщичка или къща на дърво

Всеки от нас е виждал красиви дървени къщички, в които децата развихрят фантазията си и измислят нови игри. Това е мястото, където децата могат да играят, да организират таен клуб с приятели, мястото, което им дава пълна свобода да развиват въображението си. Като възрастни знаем колко е важно да разполагаме с лично пространство, като понякога забравяме, че е от съществена значимост и за малчуганите. За тях е от значимост да разполагат със собствено пространство, където могат да си почиват, четат книжка, да играят бордови игри с приятели. Освен, ако не сте изключително сръчни и имате опит в строителството, най-добре потърсете помощта на професионалист, който да гарантира безопастността и качеството на конструкцията. Също така се предлагат и сглобяеми къщички в магазините, които лесно може да сглобите и сами.


Насърчете спортните активности

Ако децата ви харесват футбол, баскетбол, голф или катерене, можете да персонализирате тяхната зона за игра, за да ги насърчите да продължат да се наслаждават на тези здравословни активности. Изкуствената трева е идеална за практикуване на техните спортни занимания без да се ангажирате поддръжка на естествена трева. Ако баскетболът им допада повече, разчертайте терена, като сами решите дали да бъде цяло игрище или наполовина. Стената за катерене е едно уникално допълнение с не много големи размери, така че ако дворът ви не е голям по размери, заложете на това. Друг забавен начин да поддържате тонуса им е като сложите батут в двора, а защо не се присъедините към тях?


Увеличете пространството

Дворът ви е малък и няма къде да вместите детска площадка? Ако това е проблем, с който се сблъсквате, трябва да се вложите въображение и да се разгърнете на пространството, с което разполагате. Един от начините за това е да се възползвате от вертикалното пространство. Това може да означава да боядисате ограда с черна боя, върху която децата да рисуват и играят различни игри. Поставете стена за катерене, люлка, висяща от някое дърво, сгъваема маса, върху която децата да творят, рисуват или пък да похапват вкусотии.

Друг начин да увеличите максимално пространството в зоните за игра е да използвате временни структури и опции за игра. Това може да включи палатки, надуваеми къщи и батути за скачане, преносими пясъчници, които могат да се съхраняват, когато не се използват.

За да създадете здрава и стабилна детска площадка с катерушки или пък дървена къщичка, потърсете услугите на дърводелец. По този начин ще бъдете сигурни, че конструкцията няма да се повреди и децата да се наранят. Заявете проекта си още сега и осигурете на децата си лято, изпълнено със забавления.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта