Как да обзаведем според зодията: Рак

Публикувано на 01/07/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 01/07/2022 | Видяно 1 512 пъти

Възможно ли е звездите да Ви подскажат как да обзаведете мечтания дом? Според астролозите е напълно възможно да се чувстване не в свои води, ако домът ви не е обзаведен според зодиакалния ви знак. Aко фразата „Домът е там, където е сърцето“, пасва на някоя от зодиите, то това със сигурност са представителите на зодия Рак. Тенденциите в интериора не означават нищо за тях. Представителите на зодията са известни с факта, че са изключително емоционални и привързани към своя дом. Управлявани от Луната, те са кардиналният знак между водните зодии. Луната е именно потребността от убежище, дом, който дава сигурност и място, изпълнено със спокойствие. Ако Вие сте представител на този знак на Зодиака, то сте попаднали на правилното място.

Създавайки мечтания дом, всеки се сблъсква с множество колебания и трудни решения. Бихте искали да превърнете имота си в дом, но имате нужда от помощ? Професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, са винаги насреща!


Балансът като основен приоритет

Водните знаци са известни с това, че са потайни, емоционални и романтични. За тях домът не е просто място, където да се приберат. Това е мястото, където могат да се отпуснат и да бъдат в свои води. Обзавеждането е по-скоро удобно, отколкото модерно и стилно. Емоционалността им добре си пасва с класически и винтидж визии в интериора. Домът на всеки представител на зодията, трябва да бъде изключително балансиран и в никакъв случай ексцентричен.

Природата им добре съответства на червения цвят – страст, любов и топлина. Въпреки че е доста смел, инкорпорирането му в интериора ще внесе живот във всяко помещение. Използвайте открояващи се елементи, които да привличат вниманието и да внесат индивидуалност в дома ви. Имайте предвид, че когато използвате ярък цвят, е добре да не прекалявате с множество други цветове. Ако харесвате магията, която притежава червеният цвят, бъдете смели и украсете някоя от стените с червен тапет.

Цветовете, които трябва да избягват представителите на зодия Рак, са зелен и оранжев.


Фокусна точка

Тъй като представителите на зодия Рак са изключително грижовни и обичат да са с близките си хора, е добре да насочите вниманието си към днeвната, кухнята и трапезарията. Те са чудесни домакини и обожават да приготвят различни ястия, и да организират домашни събирания. Когато говорим за обзавеждането на точно тези комуникативни пространства, е добре да планирате добре как да разположите всичко. Следващата основна стъпка е да подберете внимателно мебелите, които са подходящи. Неслучайно споменахме, че Раците държат на комфорта. Заложете на голям и комфортен диван за дневната, където да обсъждате интересни теми и да играете настолни игри с приятели. Трапезарията и кухнята може да обедините в едно помещение, за да можете да говорите с гостите си, докато приготвяте вкусотии.


Лято през цялата година

Родени в разгара на лятото, те се зареждат от елементи и декорации, които им напомнят за топлина и Слънце. Тяхната пламенна душевност има нужда да бъде подхранвана, което може да се случи и с най-дребните детайли. И точно като лятото, Раците са непредсказуеми в своите емоции. Ето някой елементи, които ще повишат енергията в дома ви по изтънчен начин:

  • Морските фарове са един чудесен елемент, който ще внесе в дома Ин и Ян енергия, придържайки се към темата за водата и плажа.
  • Гръмотевици и бури балансират спокойствието на водните елементи, още едно нещо, което поддържа Фън шуй, а и картини и снимки със светкавици изглеждат добре на стената.
  • Изображения на Слънцето – независимо дали изгрев или залез.
  • Светулките се свързват с топлите летни вечери, така че изкуство, свързано с тях може да изглежда интересно.
  • Медузите са друг елемент, който може да вмъкнете в интериора под формата на фигурки, принтове или картини.
  • Неонови светлини, светещи гирлянди могат да помогнат да внесете духа на лятото в дом си.


Усещане за спокойствие

Растенията и цветята са една от слабостите на представителите на зодията, които обичат уюта и комфорта на дома си по всяко време. Те обичат усещането за покой, което носят зелените пейзажи и добавянето на няколко саксии би завършило визията на дома на Рака.

  • Дърво на парите – Ракът е семейно ориентиран и намира комфорт в дома си. Добре развитата и дълбока коренова система и позитивната енергия, която излъчва, го прави прекрасен избор. Усуканите стволове отразяват добре любовта на Рака към близките му. То е изключително смислен подарък, който може да подарите на ваш близък представител на зодията, или ако вие самите сте – направете си подарък.
  • Зелена лилия (Chlorophytum comosum) – вечнозелено растение, което е лесно за отглеждане, а също и лесно се разраства. Има нужда от светлина и устойчива температура. С грижи, домът ще съвсем скоро ще се изпълни с малки бебе-растения.
  • Молитвено растение (Maranta leuconeura) – родените под знак Рак са познати със своята интуиция, състрадание и желание да закрилят, което прави Марантата подходяща за тях. Тя получава своето име заради листата. През деня са отворени, но вечер се затварят и наподобяват ръце, които се молят.


Предложения за обзавеждане на различни помещения от дома на представителите на зодия Рак

Целта на Раците е в домът им да бъде постигнат Ин и Ян. Той трябва да съчетават двете в едно сплотено и единно цяло. Нуждаят се от крайности, за да предотвратят това да загубят себе си.

  • За дневната ви предлагаме сини стени, меко и не особено ярко синьо. Стаята трябва да бъде изпълнена с удобни мебели. Декорирайте с червени елементи – възглавнички, морска звезда, мидички, фигурки, разбира се – раци. Ако искате дневната ви да изпъкне, добавете красив аквариум, изпълнен с екзотични екземпляри. Трябва да има елементи, напомнящи на вода и запечатани емоции на всяка крачка. За предпочитане са сребристите елементи, блестящи и модерни.
  • Кухнята е едно от любимите им помещения, ето защо трябва да се насочи определено внимание. Акцент в червени цветове или пък изцяло червена кухня, защо не?
  • Спалнята трябва да бъде изключително умерена. Препоръчваме черният цвят да се избягва, тъй като може да повлияе на Рака потискащо. Това е убежището, където да почете хубава книга, да споделите тайните си.
  • Банята е олтар на водата. Съветваме ви да използвате синьо, метални елементи, избягвайте червеното в този случай. Множество огледала, декорации в синьо и метал.

Вдъхновени от плажа и морето, ще създадете едно олицетворяващо спокойствието място. Ако имате съмнения, че не бихте се справили с балансирането на енергията в дома си, потърсете услугите, предлагани от специалистите в MaistorPlus. Интериорен дизайнер би бил особено полезен в тази мисия. Заявете своя проект още сега и изберете най-интригуващата между изпратените оферти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта

Друго