Съвети за защита на дома от ниските температури

Публикувано на 26/11/2021 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 26/11/2021 | Видяно 2 157 пъти

През студените месеци различни структури и системи в жилището са под особено голямо натоварване. Водата, например, може да бъде приятел, но и враг, когато бъде оставена да замръзне, а проблемите, които ще настъпят от този факт, могат да костват не само време и нерви, но и пари. Ето как бихте могли да защитите дома си от студа и лошите атмосферни влияния.

При нужда от съвет или помощ, винаги може да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете още сега вашия проект. 


Пазете тръбопровода

За да защитите външните водопроводни системи от замръзване, изключете външните кранове, източете тръбите и ги изолирайте. Наблюдавайте вътрешните тръбопроводи, които преминават през външни стени. Уверете се, че изолацията на стените отговаря на нужните стандарти.


Уплътнете всички и пукнатини

Излишно е да казваме, че всеки малък процеп може да ви коства няколко градуса от температурата на жилището. Дори и кабела за телефона и интернета могат да бъдат потенциални точки за замръзване или възможност топлината да излезе. Изолация от пяна би свършила чудесна работа тук. Уплътнете всички пукнатини около вратите и прозорците.


Изолация на всички стени

Изолацията спестява много от парите, които ще дадете за отопление. С изолация на всички външни стени ще си осигурите 3-4 градуса топлина повече, без да е необходимо да включвате каквото и да е отопление. Ако живеете в къща, не забравяйте да изолирате мазетата и таваните, през които задължително нахлува студ и веднага смъква температурата на стаите.


Не забравяйте за термостата

Уверете се, че термостатът може да работи непрекъснато, като винаги имате резервни батерии под ръка. Често ключът към цялостния баланс се крие в малките неща.

Ако се нуждаете от помощ, може да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Може безплатно да заявите проект още сега. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта