Освежете терасата преди да настъпи лятото

Публикувано на 20/05/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 20/05/2022 | Видяно 3 931 пъти

Изглежда, че най-накрая можем да се сбогуваме със студа, благодарение на идването на пролетта. Без значение от размерите на терасата, това уникално местенце ви предлага изключително много опции, на които да се насладите. Не просто може да се наслаждавате на гледката и на свежия въздух, докато сте навън, но това е и перфектното място за почивка. Ако все пак не сте сигурни как да извлечете максималното от терасата, има няколко неща които могат да ви бъдат полезни в създаването на прекрасния ви градски оазис, където да се забавлявате и да се отдадете на пълен релакс. Днес ви представяме няколко съвета, които ще направят огромна разлика за пълната промяна на терасата.

Ако не разполагате с достатъчно време, потърсете помощ от страна на специалистите, за да създадат перфектното място за почивка в края на натоварения ден.


Първи стъпки в подготовката

Започнете с дълбоко почистване на терасата. След дългия период на неизползване със сигурност се е натрупала мръсотия. След като изметете, измиете и избършете прахта, преминете нататък. Започнете от стените. Често терасата е последното място в дома ни, на което обръщаме внимание. Освежете стените, боядисайте ги в нов цвят или използвайте мазилка за външна употреба. Ако е необходимо, предварително ги почистете от стари материали. Ако има мухъл, използвайте препарат, с който да го почистете, изчакайте да изсъхне добре и след това вече можете да се заемете с нанасянето на избрания от вас продукт. Следвайте инструкциите, посочени за конкретния продукт.

Друга стъпка, която ще направи драстична промяна е подовата настилка. Имате възможност да избирате между различни настилки, подходящи за употрба на открито – декинг, плочки, изкуствена трева.


Идва ред на мебелите

След като сте почистили и отремонтирали необходимото, вече идва моментът да обзаведете и да създадете модерно и комфортно кътче. Възползвайте се от възможността да създаде индивидуално пространство, различно от останалата част от дома ви. Когато избирате мебели за открита тераса, е важно да се спрете на такива, подходящи за употреба на открито. Най-важното е да изберете качествени материали. Това ще определи издръжливостта им и периода на ползване. Помислете за мебелите като за ивенстиция. Искате те да издържат за два сезона или пък предпочитате да не се занимавате с това в близките години? Заложете на материали като ратан, дърво, метал. Пропуснете пластмасовите мебели, тъй като най-бързо върху тях си проличават следите от метеорологичните условия. Разбира се, по магазините се предлагат опции за всеки вкус и бюджет.


Свежи текстури и десени

Не забравяйте и текстилните аксесоари, които са подходящи не само за употреба вътре, а и навън. Пролетните мотиви са много добър вариант, но също така райета и геометрични фигури са подходящи. Свежите и ярки цветове са подходящ избор, но ако предпочитате нещо по-минималистично. Класиката черно и бяло е винаги печеливша! Поставете възглавнички на столовете и диванчетата, за увеличите нивото на удобство. Винаги може да поставите възглавничките директно на пода и да ги използвате за сядане. Независимо от това, че организирате пространство на открито, не се ограничавайте в присъствието на аксесоари. Изберете килим за външна употреба, UV устойчиви и водоустойчиви, като са издръжливи във времето. Добавете кошница с одеала, въпреки че през деня температурите са високи, вечер става хладно и добре да бъдат на една ръка разстояние.


Довършващи елементи

Дребните детайли почти винаги са онова, което внася уюта и прави пространството индивидуално и приятно. След като сте минали през другите стъпки идва и последната, като може да се каже и най-забавната част, а именно малките детайли.

  • Осветление – по време на деня не е проблем благодарение на естествената светлина. Вечер обаче е изключително приятно да има дискретно осветление. Заложете на есктериорни светещи гирлянди и лампички. Свещите и фенерите са друга опция, която допринася за интимната атмосфера и релакса.
  • Растения – всички сме виждали красивите каскадни цветя, висящи от терасите. Има богато разнообразие от растения, като има подходящи за всеки. Ето няколко предложения за цветя, между които да изберете - Красиви цветя за всяка тераса.

Ако сме успяли да ви вдъховим, не се бавете и запретнете ръкави! Не ви бива в ремонтните и интериорни задачи? Свържете се със специалистите и се радвайте на крайния резултат. Заявете своя проект и се доближете до реализирането на проекта ви. Изберете най-подходящата оферта между изпратените и след завършването на проекта си, дайте своето мнение. По този начин ще помогнете и на други потребители в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта