5 начина да оптимизирате пространството на терасата и балкона

Публикувано на 09/06/2021 от Ралица Братанова | Последна редакция на 25/06/2021 | Видяно 4 426 пъти

Откритото пространство в дома не е просто нещо, което е хубаво да имаш. Всъщност добре обзаведените и организирани тераси и балкони могат да ви направят по-удовлетворени, да повишат настроението ви и да ви носят ежедневна наслада.

Ако се притеснявате, че нямате достатъчно място, бъдете сигурни, че със свежи идеи и добро обмисляне дори и най-малкият балкон може да бъде превърнат в страхотно предимство за вашето жилище.

Предлагаме ви 5 начина, чрез които да оптимизирате максимално пространството на терасата и балкона. Ако пък се колебаете дали остъкляването на балкона е сред подходящите решения за вашия дом, потърсете професионален съвет от професионалистите за дограма и остъкляване, регистрирани в нашата платформа!


Заложете на минималистични решения

Минимализмът не е лесен за изпълнение, но поговорката „по-малкото е повече“ със сигурност важи, когато имате по-тесен балкон. Този стил се характеризира със светли цветове и прости форми. Може да сложите дървена пейка или два стола, 1-2 възглавнички, компактна масичка и любимите си цветя в оригинални саксии. Добавете лампички и Voilà – наслаждавайте се на вашия страхотен минималистичен балкон.


Използвайте сгъваеми маси и плотове

Потърсете сгъваеми маси или плотове, които могат да бъдат монтирани на вашия парапет и се пускат само когато имате нужда от тях.  Те биха ви послужили като бюро за вашия лаптоп или кухненска маса за вашата закуска и ароматно кафе.  А когато не са ви необходими, ще разполагате с повече пространство.


Заложете на мебели с място за съхранение

Независимо дали ще си изберете диван, пейка или столове, потърсете такива, които имат място за съхранение. В тях може да прибирате всички вещи, които не използвате постоянно, и така да оптимизирате балконското пространство допълнително. Така например в пространството под дивана можете да съхраните сезонните декорации, които не оставяте целогодишно на терасата. Друга хитра идея е да приберете топло одеало, което да ви е подръка за по-хладните летни вечери, прекарани на балкона.


Окачете саксийните растения

За да освободите подово пространство, не го затрупвайте със саксии. Вместо това ги окачете на парапета на балкона, или ги прикрепете към вертикална конструкция на различни височини. Така растенията ще се радват на естествена светлина, а вие ще имате повече място.


Оптимизирайте ъглите и неудобните кътчета на балкона

Възползвайте се максимално от ъглите и стените на вашия балкон, като създадете практични рафтове за съхранение. На тях може да поставите растения, декоративни предмети, книги или други вещи, които ще използвате често докато почивате на балкона. А за тези от вас, които предпочитат да пият кафето си на въздух, имаме и друга интересна идея - можете да превърнете неудобната ниша на балкона в приятно местенце за приготвяне на кафе специалитети! 

Oптимизирането на балкона и терасата може да бъде постигнато с няколко прости, но съществени обновления. Ако вече сте избрали подходящите решения за своя балкон, направете безплатна заявка в MaistorPlus и сравнете оферти за изпълнение на доказани професионалисти в бранша, които да превърнат вашите интериорни мечти в реалност!


Тагове:

Балкон

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта