Щори за балкона: отлични дизайнерски идеи (част втора)

Публикувано на 01/12/2021 от Гена Цветанова | Последна редакция на 01/12/2021 | Видяно 7 458 пъти

В първата част на статията ви разказахме за ползите и функционалностите на щорите за балкон. Кои са основните критерии при избор на щори и кои модели са подходящи за малък балкон?  

Във втората част на материала ще обърнем внимание на различните видове щори и с какъв интериор са подходящи за съчетаване. На сайта на платформата ни винаги можете да разгледате и изберете, напълно безплатно, най-подходящите за вас изпълнители, регистрирани в MaistorPlus, които ще ви помогнат да ги монтирате. 

Щори за балкона: отлични дизайнерски идеи  (част първа)


Ролетни хоризонтални щори

Ролетните хоризонтални щори са един от най-функционалните продукти. Наистина са перфектни за балконите. Състоят се от навита лента (обикновено полиестер, PVC), която се вдига хоризонтално и се пуска. Доброто качество на материала дава устойчивост и те не избледняват при излагане на слънчева светлина. Такива щори могат да висят свободно или да бъдат поставени в специална касета (мини тип). Свободно висящите продукти обикновено не осигуряват напълно затъмнено пространството на балкона. Изработените по поръчка продукти ще бъдат малко по-скъпи, но са предпочитан вариант за нестандартните балкони.


Австрийски и римски щори за романтична нотка

Австрийските и римски щори често се избират заради техните декоративни качества. Интересното е, че тези видове продукти могат да бъдат направени от почти всеки материал. Цената им със сигурност е по-висока от предишния модел. Типичните австрийски щори наподобяват завеса и наистина са уникално красиви.

Римските щори са подобни на австрийския модел, но са по-добре съчетани с модерни аранжировки. Те създават интересен декоративен ефект. Най-евтините са моделите от тънки тъкани. Разбира се, щорите с перфектно качество, изработени от висококачествен материал или отразяващо фолио, ще струват по-скъпо.
 


Щори тип хармоника - модерно и семпло решение

Това е доста гъвкав вариант, който може да се използва както на прозорци, така и на балкони. Roll-blind са във формата на хармоника. Предлагат се в свободно висяща версия и в касета. В търговските оферти ще намерите както еднофункционални, така и двойни щори. Двустранните са много популярни заради тяхната функционалност. Друг интересен факт е, че тези щори могат лесно да се адаптират към всякаква форма. Производителите ги правят от различни видове материали (от текстил до бамбукови влакна).


Какво да направите, ако искате да имате щори на балкона

 И може би в края на статията вече мечтаете за такива щори на балкона си? Разликата в цените между отделните модели е много голяма. Ето защо първо е хубаво да се питате какви са вашите реални нужди и колко средства сте способни да заделите. Добре е да търсите комбинация от издръжливост, впечатляващ външен вид и достъпна цена.

С модерен избор на щори за балкона, можете да се отпуснете и да се насладите на панорамата навън. Заявете проект безплатно и така скоро ще може да се радвате на нова визия на балкона си, благодарение на специалистите на MaistorPlus. Качествено и в срок те ще се справят с монтажа на щорите.
 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта