Как NV TOWER променя силуета на София с новаторска архитектура и многофункционалност?

Публикувано на 05/05/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 29/05/2023 | Видяно 4 100 пъти

Запознайте се с NV Tower - кристалното бижу, което обогатява модерния облик на София и добавя изтънченост в нейния характер. В този зашеметяващ и спиращ дъха  проект се съчетават иновативна визия и сложна функционална структура в една хармонична система от идеи и реализации, насочени към съвременния динамичен човек.

NV Tower е повече от сграда - тя е произведение на изкуството, което хармонично се вписва в градския пейзаж на София. Нейният концептуален дизайн е вдъхновен от красотата на природата - от формите на кристалите и планините. Стъклената фасада, елегантни форми и балкони придават на сградата релефен и динамичен вид, който променя своя облик според светлината и ъгъла, от който се наблюдава.

Внимателно обмислен, ултрамодерен и изпълнен с грижа за всеки детайл, проектът NV Tower има целта да бъде най-зелената сграда и един от символичните проекти в столицата, задавайки нови стандарти за удобство, функционалност и ергономия в градския живот.

Удостоена с престижна награда сградата-кристал дава сериозна заявка не само у нас, но и на световната сцена.


Имате жилищен проект, който заслужава внимание? За позициониране в секцията "Жилищни проекти" на MaistorPlus, пишете ни на reklama@maistorplus.com


Концепцията на проекта

Концепцията на  NV Tower отразява динамиката на кристалите и реферира с друга основната дейност на инвеститора Минстрой - минното дело. Кристалите са сложни образувания, които очароват с геометрични линии и цялостна композиция и именно това откриваме в архитектурния профил на сградата. Ето един възможен вариант за преписване на текста с други думи:

В многослойната архитектурна форма на сградата се откриват типичните контури на планината Витоша и нейните високи върхове, които позволяват на високия обем да се включи хармонично в градската среда и да създаде впечатляваща комбинация между човешкото творчество и природата.

Проектът отразява последните тенденции в градоустройството и архитектурата: мултифункционалност, големи общи пространства в разнообразни зони на сградата, изобилно озеленяване на покриви и фасади, архитектурен профил, адаптиран към контекста на околната среда, отвореност на сградата към града на ниво партер. Отговорното планиране и изграждане на проект от такава величина спомага за създаването на високотехнологична и балансирана работна среда, която подпомага и стимулира, повишава задоволството и ефективността и е в синхрон с динамиката на модерния начин на живот.

NV Tower е и пример за устойчиво и иновативно строителство. Сградата използва редица екологични технологии и ще стане дом на 13 000 различни растения и дървета. Така NV Tower ще стане все по-зелена и ще впечатлява не само с блясък, но и с близостта си до природата.

Говорим за сграда, която притежава всичко необходимо, за да бъде наречена истинско архитектурно чудо.


Технически погледнато…

NV Tower се стреми да се впише в околната среда, без да застроява максимално парцела си, като разделя архитектурния си обем на две основни части с различна височина.

На обща застроена площ от 48 000 кв.м. са разпределени офиси, жилища, търговски помещения, ресторант, кафене, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги.

NV Tower предлага 20 000 кв.м. офис площи от клас А, като размерът на етажните плочи варира от 1 000 кв.м. на високите етажи до 2 000 кв.м. на ниските етажи, давайки възможност за гъвкаво обзавеждане на различни видове офис пространства. Светлата височина на офис етажите е 340 см.

С цел създаване на хармонична и мотивираща работна среда, отговаряща на най-съвременните стандарти за устойчивост, в сградата са приложени най-модерни строителни технологии и сградни системи: впечатляващо фасадно решение по уникален проект с троен стъклопакет, модерна отоплителна и вентилационна система, BMS система за управление и мониторинг на процесите в сградата. Сградата ще получи сертификат LEED Gold, глобално признат символ за постигнати стандарти в зелени и устойчиви сгради.


Висока функционалност

NV Tower е разделена на различни зони, които са логично свързани в общата архитектурна концепция и отговарят на идеята за максимално удобство.

На първия етаж се намират централно фоайе с рецепция, кафетерия, медицински център и търговски обекти. Помещенията са светли и просторни, с високи тавани, които придават усещане за лекота и хармония.

На втория етаж са разположени конферентен блок с лоби и конферентна зала, фитнес център,  25-метров плувен басейн с джакузи, модерен СПА център, салон за красота и масажни помещения.

Отиваме на третия етаж, където ни посреща ресторант тип “кантина” за 320 посетители с красива, богато озеленена тераса и голям спортен блок за всички, които държат на здравословния начин на живот и движението.

Офисната част заема етажи от 4-ти до 17-ти, а над тях от 18-ти до 21-ви, включително, се простират жилищните площи, от които се открива красива гледка от птичи поглед.

В трите подземни нива са предвидени 268 паркоместа. Нищо не е пропуснато!


Удобствата

NV Tower е интелигентна и съвременна сграда, която предлага всичко необходимо за пълноценна работна атмосфера, комфортен живот  и разнообразни възможности за свободното време. Споделените пространства и покривните тераси са озеленени с естествена растителност, която създава среда, където интензивно работещият човек може да се наслади на близостта с природата.

Спортен и уелнес център, СПА с различни видове терапии, фитнес зала, 4 спортни зали за групови упражнения, студио за масаж предлагат бърз достъп до различни възможности за спорт и почивка, които допълват динамичното ежедневие. Независимо от това дали живеете или работите тук, винаги ще имате на разположение всичко необходимо.

Разнообразие от търговски обекти ще улесняват Вашето ежедневие. Списъкът е дълъг - започваме с ресторант с тераса и view, кафе с био меню за 60 човека, аптека и продължаваме със салон за красота, химическо чистене и банков клон. Проектът осигурява всички необходими елементи за ежедневието на съвременния човек с активен начин на живот.

Модерен интериор, уникална визия и елегантна атмосфера, с усет и към най-малките детайли ще допринесат за имиджовото позициониране на вашия бизнес. Освен модерни офиси, сградата предоставя и удобен конферентен блок с лоби и зала с капацитет 200 места, с възможност за делене, където да провеждате своите семинари или обучения в непосредствена близост до работното място.

Придвижването между етажите е поверена на "интелигентна" система за вертикална комуникация с няколко групи високоскоростни асансьори - 12 пътнически и 2 товарни. Помислено е и за бързото и безпроблемно движение, така че нищо да не затруднява ежедневието на хората


Световно признание

Сред повече от 600 сгради от цял свят, завършени през 2021 година, NV Tower, българската сграда-кристал, се издига с третото си място в престижния конкурс Emporis Skyscraper Award. Тази награда е символ на архитектурното съвършенство и се раздава от международно жури от експерти, които оценяват дизайна и функционалността на високите сгради. За първи път в историята на конкурса, сграда от България попада в топ 10 и дори в топ 3 на класацията.

NV Tower е сграда, която демонстрира високо ниво на архитектурно майсторство и иновативност. Вдъхновена от природата и в хармонична симбиоза с нея, тя е знак за високите стандарти и визията на инвеститора Минстрой. NV Tower е сграда, която привлича напълно заслужено вниманието и остава в сърцето на всеки докоснал се до нея дори само веднъж.


Тагове:

жилище

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта

Нов проект