Технически погледнато…

Последна редакция на 03/05/2024 от Люси Любомирова

NV Tower се стреми да се впише в околната среда, без да застроява максимално парцела си, като разделя архитектурния си обем на две основни части с различна височина.

На обща застроена площ от 48 000 кв.м. са разпределени офиси, жилища, търговски помещения, ресторант, кафене, уелнес и спортен център, конферентен блок, панорамна площадка, покривни градини, подземни паркинги.

NV Tower предлага 20 000 кв.м. офис площи от клас А, като размерът на етажните плочи варира от 1 000 кв.м. на високите етажи до 2 000 кв.м. на ниските етажи, давайки възможност за гъвкаво обзавеждане на различни видове офис пространства. Светлата височина на офис етажите е 340 см.

С цел създаване на хармонична и мотивираща работна среда, отговаряща на най-съвременните стандарти за устойчивост, в сградата са приложени най-модерни строителни технологии и сградни системи: впечатляващо фасадно решение по уникален проект с троен стъклопакет, модерна отоплителна и вентилационна система, BMS система за управление и мониторинг на процесите в сградата. Сградата ще получи сертификат LEED Gold, глобално признат символ за постигнати стандарти в зелени и устойчиви сгради.

Свързано:

Жилищни проекти - жилища с акт 16 и на зелено Как NV TOWER променя силуета на София с новаторска архитектура и многофункционалност?