Концепцията на проекта

Последна редакция на 04/05/2024 от Люси Любомирова

Концепцията на  NV Tower отразява динамиката на кристалите и реферира с друга основната дейност на инвеститора Минстрой - минното дело. Кристалите са сложни образувания, които очароват с геометрични линии и цялостна композиция и именно това откриваме в архитектурния профил на сградата. Ето един възможен вариант за преписване на текста с други думи:

В многослойната архитектурна форма на сградата се откриват типичните контури на планината Витоша и нейните високи върхове, които позволяват на високия обем да се включи хармонично в градската среда и да създаде впечатляваща комбинация между човешкото творчество и природата.

Проектът отразява последните тенденции в градоустройството и архитектурата: мултифункционалност, големи общи пространства в разнообразни зони на сградата, изобилно озеленяване на покриви и фасади, архитектурен профил, адаптиран към контекста на околната среда, отвореност на сградата към града на ниво партер. Отговорното планиране и изграждане на проект от такава величина спомага за създаването на високотехнологична и балансирана работна среда, която подпомага и стимулира, повишава задоволството и ефективността и е в синхрон с динамиката на модерния начин на живот.

NV Tower е и пример за устойчиво и иновативно строителство. Сградата използва редица екологични технологии и ще стане дом на 13 000 различни растения и дървета. Така NV Tower ще стане все по-зелена и ще впечатлява не само с блясък, но и с близостта си до природата.

Говорим за сграда, която притежава всичко необходимо, за да бъде наречена истинско архитектурно чудо.

Свързано:

Жилищни проекти - жилища с акт 16 и на зелено Как NV TOWER променя силуета на София с новаторска архитектура и многофункционалност?