Лазерен нивелир с кръстосани линии „Parkside“ - какво показват тестовете на доверения майстор?

Публикувано на 29/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 29/11/2019 | Видяно 32 389 пъти

Знаем, че добрите инструменти и машини са от основна важност за добрата и професионално свършена работа. Няма значение дали сте професионален майстор или просто майстор – любител, сигурни сме, че щом сте запретнали ръкави, значи искате всичко да е по конец.

Едно от най-важните и незаменими приспособления за всяка една строително-ремонтна дейност е нивелирът. Тези измервателни машини правят работата по-точна, достъпна и прецизна. Когато става дума за монтаж на кухня, лепене на плочки, поставяне на гипсокартон, изграждане на електрически инсталации и каквото още се сетите – навсякъде е нужна точност. 

Съществуват различни видове нивелири със специфични показатели. Ако се питате на какво трябва да обърнете внимание при избора на нивелир и кой е най-подходящият вариант, ние ще се опитаме да ви съдействаме. Срещаме се с майстор с дългогодишен опит и множество проекти зад гърба си, с който ще изпробваме нов такъв уред,  наличен на добра цена на в магазините на Lidl – лазерния нивелир с кръстосани линии "Parkside".

 


Първи впечатления, които довереният ни майстор за теста споделя:

“Лазерът е опакован без излишни кашони, в прозрачна опаковка, през която ясно се вижда какво ще си закупят потребителите:

  • самия нивелир;
  • трикрак статив;
  • алкални батерии АА 1.5 V;
  • ръководство за употреба.

Ясно е обозначена и характеристиката на продукта: 

  • Клас на лазера: 2;
  • Работен обхват на лазера: 8 m;
  • Обхват за самонивелиране: ±4°;
  • Точност на нивелиране: ±0,5 mm/m;
  • Проекционни режими: самонивелиращ се/произволни ъгли.

Продуктът, има идеален баланс между всички важни параметри за постигането на оптимални резултати при работа в домашни условия - достатъчен обхват, отлична точност и два ключови режима на работа".

Вижте още: Сравнение на цени - колко струва да си направим сами окачен таван от гипсокартон и да си поръчаме изработкат


Детайлен поглед отвътре

“При изваждане от кутията лазерният нивелир създава усещане за удобен, качествен уред с функционален дизайн, а забелязвам, че трикракият статив е проектиран с изтеглящо се рамо.

Главата с вграден нивелир се върти и настройва, което ще осигури голяма свобода на движение при работа с уреда. В ежедневната ни работа това е от особена важност".

Включваме нивелира, за да разберем как работи на практика. “Машината е снабдена с два бутона за включване, изключване и превключване на режимите, поставени от горната страна, което е удобно за работа. Червената светлина на лъча е достатъчно ярка и проектира прецизно две кръстосани линии – една хоризонтална и една вертикална." 

Според характеристиките на продукта работният обхват е 8 м., което потвърждавам и на практика, премествайки нивелира чак в другия край на стаята. “За съжаление често подадените спецификации за нивелирите са подвеждащи или не отговарят на описанието си – обхватът на работа или е по-малък от очакваното и е необходимо да се закупи допълнително устройство за достигането на обявения, или пък маркиращите линии стават  труднозабележими дори в затворени помещения.” 

"Parkside" ни изненадва и с точността си на нивелиране – само  +- 0.5мм/м, което само по себе си означава, че ще бъде полезен и за работа в по-големи мащаби. 

Вижте още: Как сами да направим окачен таван от гипсокартон?


Впечатления от работния процес

Майсторът ни се довери на нивелира "Parkside" за лепене на плочки на стената. В тази дейност се изисква особена прецизност и само точното око не е достатъчно. Нашите познания за работа с нивелир не се оказаха големи, но знаем, че уредът трябва да се постави на сравнително равна повърхност.

„Приятно ме изненада функцията самонивелиране, която работи много по-бързо от очакваното. Линиите автоматично се подравняват на 100%, за което, за продукт с толкова достъпна цена, честно казано бях скептичен. Работата със статива на машината е много лесна, а с помощта на изтеглящото се средно рамо успях да регулирам работната височина до 65 см. без практическа загуба на стабилност на нивелира".

След работа с 25 кв.м. професионалистът ни в заключение сподели, че не е забелязал никакво отклонение в измерванията на конструкцията, а употребата на нивелира се е оказала изключително удобна. Светлината му не е примигнала нито веднъж и е останала все така ярка до изключването му. Функцията самонивелиране е работила безпогрешно с максимална точност до края.

"Мнението ми за нивелира на "Parkside" е, че това е изключително удобен, практичен и качествен уред на достъпна цена, който може да бъде от полза на всеки майстор или любител, който се стреми да създава перфектни неща.“

В заключение можем да обобщим, че нивелирът с крастосани линии “Parkside” e рационален и предпочитан избор, който съчетава в себе си баланса между качество и цена. Уредът ще може да бъде закупен в магазините на Lidl от 05.12.19 до изчерпване на количествата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта