Кухненските шкафове - как да съчетаем стил и функционалност?

Публикувано на 05/05/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 05/05/2020 | Видяно 3 502 пъти

Кухненските шкафове са една от най-големите инвестиции, що се отнася до дизайна и функционалността на кухнята. Те служат както за красиво украшение в стаята, така и за място за съхранение, където убежище трябва да намерят всякакви предмети. Проблем е и, че тенденциите в дизайна, както и личните ви предпочитания се променят постоянно и шкафовете, които сега ви харесват, след няколко години може и да не са ви по вкуса. И именно затова изборът на подходящ кухненски елемент може да бъде един от най-плашещите и трудни, които трябва да направите, когато обзавеждате дома си. За да ви улесним обаче, тук ви показваме няколко идеи за кухненски шкафове, които нито ще ви омръзнат, нито ще излязат от мода. 

Ако пък вече имате идея за това как искате да изглеждат те, можете да се свържете с майстор, който да ги изработи. Добър такъв можете да откриете в нашата платформа.


Заложете на по-дързък цвят

Обикновено повечето кухненски шкафове са с дървесен финиш или пък такъв в по-типични цветове като черно, бяло и бежово. Ако искате обаче кухнята ви да изглежда по-интересна и ефектна, то заложете на по-неочакван избор на дизайн на това помещение. Един от вариантите да постигнете тази цел е, като заложите на кухненски шкафове в по-дързък цвят. Чудесни варианти са тези в оранжеви, червени, жълти или пък сини нюанси.  

  • За да не бъде кухнята ви кичозна, оставете останалата част от дизайнерска палитра в неутрални цветове. Така шкафовете ще служат като интересен акцент и вместо да затварят и затрупват визуално пространството, те ще го правят по-цветно и пленително. 

  • За още по-стилен облик, в интериора можете да включите металически елементи, като солница и пиперник, оливерник или пък други декоративни предмети.

Вижте още: Няколко идеи за впечатляващи кухни в лофт стил


Увеличете пространството с бял цвят

Ако имате високи тавани или просто искате да създадете илюзията за такива, обмислете варианта за нежни, елегантни бели високи кухненски шкафове.

  • В зависимост от състоянието и качеството на наличните ви шкафове, това може да се превърне и в много прост, бюджетен и бърз за изпълнение „Направи си сам“ проект. Стъпките за изпълнение за малко и много лесни. Първо трябва да си набавите нужни продукти, след това да обработите шкафовете, така че да ги подготвите за боята и след това я нанасяте. 

  • Хубаво в този случай е да обърнете специално внимание на качеството а продуктите, които ползвате. В противен случай може да не получите красивия, функционален и естетически приятен краен резултат, към който се стремите.

  • За още по-добър облик поставете фризове там, където шкафовете се срещат с тавана. 


Комбинирайте различни материали

Ако сте почитатели на изчистения и семпъл облик на шкафовете със стъклени врати, но се страхувате, че няма да успеете да поддържате достатъчно подредена кухнята, за да може постоянно да се показва съдържанието на шкафовете ви, имаме добра новина. Компромисен вариант съществува.

  • Заменете няколко врати на шкафа със стъклени такива. По този начин ще създадете по-просторен вид на кухнята и ще можете да покажете важни за вас, красиви предмети. Такива могат да бъдат кристалните ви чаши, сервизът от фин порцелан или пък любимите ви чинии с декоративни елементи. Така ще придадете страхотен и разчупен облик на кухнята.

  • За да подчертаете вашите специални предмети, добавете меко осветление в шкафовете. Така ще направите кухнята ви да се изглежда по-светла, по-голяма и по-приветлива.

Вижте още: Принадлежности, необходими във всяка кухня


Изберете актуализирана версия на традиционните шкафове от дърво

Повечето традиционни шкафове от дърво могат да направят обликът в една къща да изглежда доста демоде. Ако обаче сте любители на масивните дървени елементи в кухнята, това не бива да ви отчайва. Все още можете да се насладите на издръжливостта и топлината на дървените шкафове и да поддържате вида на пространството много съвременен. Нужно е просто да изберете такива с по-модерен завършек. 

Хубавото на шкафовете от дърво е, че се предлагат в огромно разнообразие от модели, материали и цветове. А биха се вписали идеално във всеки интериорен стил.

Изборът на подходящи кухненски шкафове не е никак лесен. Предвид трябва да се вземат много фактори, като дизайн, функционалност, цена и други. Когато обмисляте инвестиция в нови кухненски шкафове, е най-добре да започнете от най-базовото ниво и плавно да преминете към детайлите.

Първо трябва да прецените дали те биха се вписали добре в интериора на дома ви и най-вече - на кухнята. След това е добре да помислите дали те ще служат основно като място за съхранение на предмети или пък ще имат по-декоративни функции. Разбира се, за по-лесен, бърз и приятен процес по избор на правилната придобивка за дома, можете да се консултирате с интериорен дизайнер. Добър такъв можете да откриете в MaistorPlus, а за да изберете подходящия за вас е нужно само да подадете заявка за проект. До 24 часа вече ще имате оферти от няколко изпълнители, които да сравните, за да изберете най-добрия за вас вариант. Процедурата е напълно безплатна, а крайният резултат - гарантирано удовлетворяващ.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта