Топ тенденции в дизайна на кухнята, които ще бъдат актуални през 2020 година

Публикувано на 04/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 04/12/2019 | Видяно 4 175 пъти

Тенденциите, завладяващи интериорния подиум отвличат вниманието ни към модерен и функционален дизайн, който поставя кухнята в центъра на дома, като помещенията са разделени на различни зони. Дизайнерите залагат на спретната и семпла кухня, стилна трапезария и приветстваща и уютна дневна – в тон с колоритния и разнообразен начин на живот. В забързаното ежедневие няма нищо по прекрасно от кътче, където да прекарваме време в любимите хора. А кои ще бъдат най-актуалните тенденции при интериорния дизайн на кухните ви показваме тук!

За да постигнете мечтания ефект и дизайн в дома си, обърнете се към интериорен дизайнер, който да ви съдейства в пътя на създаване на перфектния дом, съобразен с нуждите ви! 


Кухненски остров и още нещо...

Композицията от шкафове с ниша в средата е популярен вариант, тъй като често интериорните дизайнери позиционират мивката по елегантен начин. Кухненският остров запазва своите позиции сред топ акцентите в кухнята. Освен него има и други важни правила при интериора на кухнята:

  • Тенденцията за вградени фурни продължава да все така привлекателна и актуална. В допълнение в атрактивно, скрито осветление е чудесен избор за всеки стил;
  • Стената от шкафове ще бъде предпочитан вариант и през 2020 г. С нейна помощ ще постигнете подреденост и семпъл дизайн, като едновременно с това кухнята ви ще бъде модерна и функционална;
  • Модерните форми в помещението в повечето случаи са правоъгълни и с остри ъгли. Заоблените елементи не са за предпочитане през следващата година. 

Вижте още: Тенденциите в дизайна на банята през 2020 г.


Тенденциите при материалите

Тенденциите при материалите са: кухня от камък, гранит или мрамор, с невероятни дървени акценти в допълнение. Разбира се, не по-малко важни са и акцентните елементи в дизайна.

  • Често са вмъкнати и метални орнаменти и аксесоари. Те могат да бъдат използвани при дръжките на шкафовете, декоративни елементи или пък в осветителните тела.
  • Металът се използва като облицовъчен материал за кантове или цели шкафове. В комбинация с дърво дава усещане за рустик стил, особено ако е използван в бронзов или златист цвят.
  • Комбинацията с дърво или пък студен мраморен плот е изключително стилна и забелязваща се. Много брандове създават цели колекции кухненски принадлежности с метален вид. Този тренд със сигурност ще виждаме доста дълго време!

Вижте още: Принадлежности необходими във всяка кухня


Модерните цветове в кухнята през новата година

Както сте запознати, всяка година дизайнерите, независимо дали в интериорния или модния дизайн, определят тенденциите за следващата година или сезон. Ето някои от актуалните цветове за вашата кухня през 2020 г.

  • Бяло и черно – не само класика, а и стилен избор за визията на вашия дом. Белият цвят комбинирайте със светел нюанс на дървото или пък каменна повърхност. Черното най-често е в комбинация с метални елементи или пък като основен цвят на кухненските уреди. Спокойно може да направите съчетание между двата нюанса. Кухня в черно и бяло определено е доста смело и стилно решение.
  • Пастелни тонове – внасят свежест и настроение, дори в най-скучната кухня. Кухненски шкафове, мебели, уреди - всичко, което е подходящо за интериора на помещението е добре дошло.
  • Всички вариации на зеления цвят – от синьо-зелените морски нюанси до сиво-зелените тонове.

Получихте ли доза вдъхновение за промяна на кухнята, спрямо актуалните тенденции? Ако е така, потърсете специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Със сигурност първото нещо, което трябва да направите е да изберете подходящ цвят и да се доверите на опитен бояджия, който да ви даде съвети при избора на латекс. Заявете проекта си и изберете най-подходящата оферта от получените. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта