Принадлежности необходими във всяка кухня

Публикувано на 07/04/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 3 284 пъти

Независимо дали ще правите ремонт на кухнята си или просто искате да подмените старите си кухненски принадлежности, винаги е полезно да имате списък с най-необходимото. Почти всеки е преминал през нанасянето в нов дом, в който всичко трябва да се започне отначало. По-добре предварително да направите списък, който да използвате, за да не случи така, че нямате преса за картофи, когато правите първото си пюре в новата кухня. 

При предстоящ ремонт има много стъпки, които да предприемете преди да стигнете до аксесоарите и декорацията. За целта се обърнете към професионалистите в сферата на дизайна и ремонтите, които са регистрирани в MaistorPlus.


Щипка за готвене

По една или друга причина това е едно от нещата, които всеки отлага да закупи. Често се използва само вилица. А не рядко и пръстите влизат в действие, като финалният резултат може да завърши с изгаряния и драскотини.

  • Щипката за готвене не е скъпа. Но в същото време може да промени цялото кулинарно преживяване. 
  • Изберете щипка с покритие на връхчетата, за да не надрасква вашите тигани и тенджери.
  • Свойството й да бъде термоустойчива е много важно. Със сигурност не искате да се разтопи или по-лошо: да намерите парченца от нея в някое ястие.

Вижте още: 5 страхотни идеи за вашата малка кухня


Различни по размер купи

Важно е да изберете купи, които са подходящи за микровълнова и за миялна машина. С времето ще разберете, че голямото им разнообразие от гледна точка на размери, форма, дизайн, могат да бъдат огромно предимство за вас.

  • Голяма купа би била подходяща за замесване на тесто. Също така е добър вариант за смесването на по-големи количества съставки – кайма за бургери или кюфтенца. 
  • Средна по големина купа е подходяща за салати. А също така и за всички други кулинарни шедьоври, в по-малки количества.
  • Малките купи са подходящи за различни дипове, сосове, за сервиране на ядки и всякакви разядки.


Мелничка за пипер

Често тази кухненска принадлежност се добавя в допълнителните аксесоари. Прясно смленият черен пипер има много повече вкус и аромат, които придават уникален вид на всяко ястие. Така че мелничката никак не е за подценяване!

  • Можете да намерите най-обикновен модел, а също така и електрически. Изберете такава, която ви дава възможността да регулирате колко ситно да бъде смлян пиперът. Единственият недостатък на електрическите мелнички е, че батериите винаги им свършват в най-неподходящия момент.
  • Ако обичате подправките, заложете на тази покупка! Разбира се можете да закупите и еднократна мелничка за пипер от всеки супермаркет, която да използвате временно. 

Вижте още: Дизайн на малка кухня: превръщаме недостатъците в достойнство


Кухненско хаванче

Задължителен елемент във всяка кухня е и кухненското хаванче. С негова помощ можете да извлечете най-хубавите аромати от подправките си и да счуквате ядки, чесън. Използвайте го, за да направите сосове, песто или заготовки за различни ястия. Чудесен помощник при приготвянето на вкусотии, богати на повече подправки. По този начин ще използвате свежи подправки, които ухаят много по-хубаво, отколкото сушените.

Винаги може да допълните списъка с неща, които са ви необходими и имат задължително място във вашата кухня/ Едно е важно - осигурете си удобство и комфорт, за да може да се наслаждавате на прекараното време в кухнята. Ако имате нужда от професионални насоки, винаги може да се обърнете към специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.


Тагове:

Кухня

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта