Лесно и стилно декориране на стената в трапезарията

Публикувано на 24/09/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 25/10/2019 | Видяно 2 017 пъти

Вечерята не се състои само в изяждането на храната. Тя е нещо много повече – време за разговори, смях, веселие и споделени мигове. Представете си колко е хубаво да се съберете всички дружно около трапезата, да общувате и споделяте един с друг, докато се наслаждавате на вкусната храна. За да поддържате страхотните разговори в уютна атмосфера е необходимо декорът на стените да бъде приветлив и интересен.

Приготвили сме ви няколко чудесни идеи как да декорирате стените във вашата трапезария, така че да направят помещението да изглежда по-организирано и приятно. Не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в нашата платформа и да получите съвети, насоки и експертно мнение, ако имате нужда от тях. 


Ръчно написан цитат в рамка

Хубавият декор за стената на трапезария не е необходимо да бъде сложен и пищен. Той може да бъде нещо съвсем простичко, но впечатляващо - нещо, което сте направили вие и вашето семейство, точно като този красив почерк на снимката отгоре.

  • Ръчно написаните цитати са широко използвани в някои ресторанти и кафенета, като декоративни украшения. По този начин имате възможността да се сдобиете с едно малко съкровище във вашата трапезария.
  • Това, което се изисква от вас е да закачите картината с ръчно написаните думички. Поставете я в красива рамка и я закачете на стената. Уверете се, че картината е голяма, видима и достъпна за четене дори и от по-далеч.
  • Едно нещо е сигурно - цитатът трябва да бъде изречение, което има дадена стойност за вас и да подхожда перфектно на цялото семейство.

Вижте още: Нека творим нeстандартно! 5 креативни идеи за стената


Запазете спомени!

Тъй като трапезарията е място, където обикновено се събира цялото семейство, защо не използвате пространството, за да запазите красив и любим спомен?

  • Чудесна идея е да окачите снимка на вашите деца, като по този начин ще дадете на помещението една семейна антмосфера. Освен това всеки път, когато погледнете към стената ще се сещате колко очарователни и сладки са любимите ви хора.
  • Не се колебайте, а изберете една или две снимки, които искате да покажете на всички ваши гости и ги разпечатайте в големи размери, така че да се виждат ясно от всеки ъгъл на помещението.


Огледалата са интересни и модерни!

Акцентните огледала са един от най-често използваните декоративни орнаменти за всяка стая. Те могат да създадат чудесна фокусна точка моментално. Тъй като има безкрайно много различни видове, изборът обикновено е доста сложен.

  • Огледалата, използвани като декори за стена, обикновено са с кръгла или правоъгълна форма. Ако се страхувате от експерименти, заложете и вие на такива.
  • Можете да опитате обаче и нещо ново и интересно, с нестандартни линии и форми. Със сигурност по-нетипичните огледала няма да останат незабелязани и ще приковават вниманието на гостите. Не се надявайте обаче да може да се оглеждате в тях, тъй като са просто декоративни орнаменти, със спорна функционалност.

Вижте още: Декорация на дома с картини с цветя – подарете си красота


Мини галерия

Вашата трапезария може да бъде перфектно място за показване на вашите шедьоври. Можете да създадете мини галерия в нея, като окачите ефектни снимки, които сте заснели по време на различни приключения, пътешествия или просто любими моменти. Това, което трябва да направите е да закачите снимките на стената, която искате да превърнете в акцент на стаята. Ще бъде по-добре, ако ги подредите по разчупен начин, а не в редица, за да изглежда дизайна по-красив и естетичен.


Мултифункционални и сладки лавици

Ако идеята да окачите декоративни орнаменти, които само могат да красят стената, не ви допада особено, то защо не се спрете на нещо, което е не само красиво, но и функционално?

  • Чудесна идея са рафтовете и лавиците за книги. На тях вие ще можете да подредите различни вещи и предмети.
  • Правоъгълни и кубични рафтове са вашият безопасен залог. Те не само ще ви помогнат да се отървете от претрупването, но и ще ви осигурят доста добър и красив декор на стените в трапезарията ви.


Хайде да нареждаме пъзел!

Една малко по-нестандартна идея за декорация е пъзелът. Нека избягаме от стереотипа, че е само за деца. Въпреки че в случая говорим за малко по-различен пъзел от този, който обичат да нареждат малчуганите. Тук става въпрос за такъв, който много лесно може да направи вашата трапезария да изглежда по-елегантна и красива. 

  • Сложете на стената си големи модули, приличащи на парчета пъзел, които създават прекрасна картина.
  • Размерът и разположението на пъзела по стената зависи от вашите предпочитания. И до голяма степен от квадратурата на стаята и стената.
  • Едно обаче е сигурно -  той несъмнено ще привлече вниманието на вашите гости мигновено, когато дойдат на вечеря. 

Това са нашите примамливи идеи за декор на стени за трапезария, които безспорно отговарят добре на всеки стил и бюджет. Ако все пак не сте съвсем уверени, че сами можете да се справите или ви трябват още идеи, винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в сайта ни. Заявете напълно безплатно проект и ще получите оферти, между които да изберете подходящата за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта