Декорация на дома с картини с цветя – подарете си красота

Публикувано на 16/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 13/06/2019 | Видяно 4 899 пъти

Много хора искат да поставят флорална картина в дома си, но не  са съвсем наясно как да го направят. Професионалните интериорни дизайнери, каквито лесно ще намерите сред регистрираните в нашия сайт, идват на помощ в този случай. Тези произведения са актуална тенденция за интериора на жилището в момента. Всеки може да декорира дома си с тяхна помощ, като заложи например на графика с черно-бели рози, неутрални тонове или модерни и абстрактни художествени изображения.

Като начин на изработка, могат да бъдат уникати или репродукции, изрисувани на хартия, на дървени плоскости или на платно. Ръчно рисуваните картини са по-скъп вариант, но пък репродукциите са на достъпни цени. В тази категория влизат и гоблените с цветя. Картините с флорална тематика са чудесен акцент за декорация на жилището, те са подходящи за хол, за спалня, за кухня и сега предстои да ви запознаем с някои полезни насоки, свързани с тях.


Стил на жилището и избор на тематични картини

Картините с цветя могат да се впишат във всеки стил на жилището: класически, модерен, бохо, винтидж. Най-подходящи са обаче за хола и спалнята. В някои случаи - и в кухнята.

Съвет: лесно може да се премине границата на добрия вкус с кичозно избрани произведения в тази насока. Пасторалните сюжети с китки не са за предпочитане за градски апартамент, но са удачен вариант за къща на село.

Ето няколко насоки, с които може да освежите интериора на дома си с картини с прекрасни цветя:

  • Класическите интериори пространства по-принцип са подходящи за изображения с цветя в източен или друг етнически стил. Прекрасно изглеждат флоралните черно-бели графики.
  • В жилище с модерен интериор по-добре се вписват акварели с цветя от съвременната живопис.
  • Ако пространството в апартамента - например спалнята, е в бохо стил, изберете гоблен с цветя, който дава неповторимо очарование.
  • Винтидж картините с флорални елементи са в приглушени тонове и лек романтичен привкус. Те трябва адекватно да са част от цялостното излъчване на стаята.

Прочетете също: 4 свежи идеи за нежен декор в спалнята


Практични съвети, ако искате да имате картини с цветя

В следващите няколко реда ще обърнем внимание на някои важни аспекти, свързани с декорирането на дома с флорални картини:

  • Обърнете внимание на размера на картината. Прекалено големите флорални картини са подходящи за по-просторни помещения. В противен случай, те превземат стаята и дават натрапчиво усещане. Винаги се съобразявайте с квадратурата на стаята, която декорирате.
  • Важна е и цветовата гама на картината. Цветовата палитра на цветята е богата. Така лесно може да изберете картина с цветя, която е в унисон с гамата в стаята. Запомнете правилото, че колкото по-тъмна е стената, толкова по-светла трябва да е картината.
  • Рамка – не я подценявайте. Половината красота на картината се дължи на рамката. Тя трябва да е внимателно подбрана. По-добър акцент дават рамките от естествено дърво.
  • Метод на закачане на картината. Може би сте наясно, че има тънкости при поставяне на такъв тип картина на стената. Не става дума да се закове един гвоздей и картината след известно време да падне или да виси накриво.


Колко картини с цветя могат да се поставят в една стая?

За да се вземе решение колко картини с цветя могат да бъдат поставени в една стая, внимателно трябва да се прецени интериора, броя и вида на мебелите и декоративните елементи в нея.

  • Наличието на високи гардероби, рафтове, окачени шкафове, стелажи, предполага картините да са по-малки, те трябва да бъдат ненатрапчиви и стилни.
  • И най-прекрасните флорални  картини, когато са прекалено големи или повече от 3 на брой, водят до дискомфорт.
  • Всяка картина, подобно на останалите декоративни елементи, може както да подобри хармонията на интериора, така и да повлияе неблагоприятно на имиджа на затвореното пространство.
  • В малки стаи не може да се поставят големи изображения, подходящи са единствено малки картини, които визуално правят стаята по-просторна.
  • Перфектно се вписват във всеки интериор, независимо от стила и предназначението на помещението, гоблените с цветя.


Хармония и красота - това може да се постигне лесно

За да създадете отлично стилово пространство при избора на картини с цветя, ще трябва да се ръководите от интуицията и вкуса си. Според общоприетото правило, картините е прието да се окачват линейно, но днес се смята за модерно шахматното оформление на две-три картини или създаването на ефект “музей”, в който доминира една голяма творба, заобиколена от миниатюри. След като изберете място за картината с цветя, доверете се на майстор сред регистрираните в нашата платформа, който точно ще я фиксира по подходящ начин. Нужно е само да заявите проект, в резултат на което ще получите конкурентни оферти, които да сравните, за да изберете най-подходящата според изискванията и бюджета си. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта