4 свежи идеи за нежен декор в спалнята

Публикувано на 02/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/02/2019 | Видяно 1 816 пъти

Спалнята е идеалното място за почивка и откъсване от ежедневните проблеми, но тя, също така, често бива подценявана като поле за изява на интериорно изкуство. За да се изпълвате с приятно усещане позитивни емоции всеки път, когато влезете в своя кът на релакса, е добре да помислите как можете да го преобразите, внасяйки индивидуалност и чар, под формата на красива декорация. Днес ще ви представим няколко идеи, с които да наситите помещението с цвят, свежест и комфорт. Лесно можете сами да ги изпълните, а за по-мащабните проекти - разчитайте на интериорните професионалисти близо до вас! 


Хербаризирани цветя в рамки

Помните ли как като деца обичахме да сушим различни цветенца между стари дебели книги, а след това да ги завиваме в целофанчета или да ги слагаме в рамки? Съживете това приятно занимание, защото хербаризираните цветя могат да се превърнат в перфектната натурална декорация за вашето жилище.

  • Подберете късчета от любимите си зелени растения, билки или нежни цветя, а след това търпеливо изчакайте, докато се изсушат хубаво между страниците на някое дебело четиво.
  • Снабдете се с красиви дървени рамки - изключително подходящи са тези във винтидж стил, с ефект на износване на дървото.
  • Подредете прилежно или разпръснато цветовете, използвайте въображението си. Затворете внимателно с гърба на рамката, а след това закачете готовите произведения около леглото в спалнята.

Крайният резултат би паснал както в минималистични спални, така и в индустриални, винтидж или такива със съвременен дизайн.

Виж още: Преоткрий художника в себе си с 4 лесни "направи си сам" проекта


Дървена етажерка за декорация и съхранение

Дървената етажерка е класика за повечето домове в страната ни, но тя често се използва в кухнята, дневната или детската. Истината е, че би могла да се превърне и в ценен елемент от интериорната композиция на вашата спалня.

  • Изберете дърво в цвят, който да контрастира на стените - ако са бели, нека то да бъде тъмно, ако са в пъстри или тъмни нюанси, изберете светло дърво.
  • Подредете меки кутии за съхранение, свежи цветя, семейни снимки в красиви рамки.
  • Наслаждавайте се на сътворяването на ваш собствен проект по декор, в който ще имате възможността да вложите целите си въображение и практичност, с които разполагате!


Да внесем цвят и закачливост с красиви възглавнички

Възглавничките могат да донесат не просто уютна атмосфера и комфорт в спалнята ви, а и да вдъхнат нов живот в помещението, като го изпълнят с пръски цвят и слънчево докосване. Изберете различни по големина възглавнички в разнообразие от цветове в сходна гама. В случая виждаме предимно земни тонове под формата на охра, жълто със зелен подтон, тъмно и светло синьо, зелено. Подходящи за тази комбинация са също кафявото, сивото, тъмно червеното и др. Разпръснете подбраните възглавнички по края на леглото и се радвайте на красив шедьовър върху спалнята си. 

Виж още: 4 прекрасни винтидж спални


Красивите орнаменти са позволени не само на празник

Гирляндите са особено предпочитан декоративен елемент по време на празници. Но те могат да се превърнат в перфектната премяна за стените или прозорците в спалнята ви, като донесат със себе си закачливост или нежно излъчване, в зависимост от търсения ефект. В случая виждаме тъмно синя стена с пепеливо розови рисунки, върху която е закачена гирлянда със сходни на тези рисунки цветове. Подбрани са нежни дървени елементи, закачени с помощта на най-обикновена конопена корда - толкова лесно, а с толкова красив краен резултат!

Ако домът ви има нужда от по-голяма промяна, то не се колебайте да се свържете със специалисти по интериорен дизайн. Попълнете формата ни за заявка проект, напълно безплатно, и в кратък срок след изпращането ще получите оферти от подбрани професионалисти. Разгледайте профилите и оценките от техните предишни клиенти и преценете с кой от тях искате да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта