4 прекрасни винтидж спални

Публикувано на 17/09/2018 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 8 478 пъти

Умно обзаведените винтидж спални творчески съчетават изящни и красиви мебели с един навяващ спомени полъх от миналото. Винтидж стилът е очарователно старомоден, сърдечно уютен и понякога весело оптимистичен. С време, равняващо се на десетилетия, винтиджът все пак трябва да се прилага умерено и сдържано. Безпорядъкът се равнява на хаос, а оттам – загуба на баланс. Това е последното, което е нужно на една прекрасна винтидж спалня. Ето нашите 4 предложения, които съчетават най-доброто от старите и новите светове. Ако не сте сигурни как да ги приложите конкретно към вашата спалня, потърсете съвет от интериорните дизайнери на MaistorPlus.


Еклектика във винтидж спалнята

При избора на стенни декори, мислете еклектично. Еклектиката е една интересна форма на винтиджа, с красиви бохемски нотки и дори фолклорни мотиви. Не се притеснявайте да смесвате привидно несъвместими неща. Експериментирайте! Антикварните магазините или тези за мебели втора ръка са най-доброто място за намиране на единствени по рода си творения на изкуството, които ще се впишат съвсем точно във вашата винтидж спалня. Елементите не трябва да принадлежат към един и същ комплект. Намерете такива, които имат обща тема или цветова схема. В случая тези дървени акценти на стената изглеждат страхотно над леглото, покрито с разноцветни възглавници. Това произведение на изкуството замества нуждата от табла. Така спестявате средства и все пак спалнята е с уникален външен вид.

Виж още: Уютна обстановка и впечатляващ дизайн в модерен рустик апартамент


В търсене на винтидж муза

Когато обмисляте тематиката на обзавеждането и цветовия модел, спрете се на определен период от време. По този начин ще ви бъде по-лесно, щом започнете да пазарувате. Ще знаете точно към кои палитри сте се насочили и мебели от кои времена ще допълват най-точно атмосферата във винтидж спалнята ви. Боядисвайте стените в цвят, подобен или допълващ покривката на леглото. Постелете на пода мек ориенталски килим или ръчно изработени черги. Ако закачите огледало или картина в стаята – намерите му тематична дървена рамка, за да бъде в тон. Подберете богато орнаментирани корнизи за перденцата, за да отразите още по-пълно отминалата епоха.


Винтидж спалня с флорални мотиви

Ако има мебел, която знаем, че със сигурност ще откриете в антикварния магазин, то тя ще е такава с флорални мотиви. През последните десетилетия всичко е покрито с цветни десени: дивани, завеси, спално бельо! Флоралните акценти са идеални за дамска спалня. Те я правят по-чувствена и нежна. Тапети с цветни елементи биха се съчетали чудесно с дървената табла на леглото или с ретро нощната лампа. Можете да потърсите някой винтидж аксесоар, принадлежал на прабаба, като поставка за шапки, масичка за кафе или дори пишеща машина – всичко, каквото би изразило индивидуалнността на новата ви спалня, като по този начин ще се докоснете до корените си.


Автентична винтидж спалня

Придържайте се към предпочитаните от вас палитра и стил, когато избирате аксесоари. Купете антични предмети - като будилници, вентилатори,  старинни маси, бели керамични кани и чаши от средата на миналия век. Всички те ще пренесат автентичната си душа във винтидж спалнята ви. За да вдигнете летвата дори още по-високо, можете да обзаведете спалнята си с параван за преобличане от времето на кралица Виктория или скеле на манекен в цял ръст. А защо не и кристален полилей или аплици по стените? Най-важното е предметите и мебелите да носят онова носталгично усещане, без което винтиджа е немислим. В случай, че се питате как да подсилите винтидж атмосферата във вашата спалня, обърнете се към професионалистите на MaistorPlus. А в случай, че искате да ремонтирате изцяло спалнята си, заявете проект напълно безплатно още сега!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта