6 големи идеи за една малка трапезария

Публикувано на 07/02/2020 от Станислава Матеева | Последна редакция на 07/02/2020 | Видяно 5 576 пъти

Събирането на цялото семейство около трапезата или пък посрещането на голям брой хора у дома често пъти може да се превърне в мини приключение. Независимо дали става въпрос за кът с отворен план, в който се помещава и кухнята, или пък за отделна трапезария... Удобното помещаване на всеки отделен човек и възможността му да се чувства комфортно и приятно, са от ключова важност за доброто настроение по време на семейната вечеря, както и за събирането с приятели. За да оптимизирате малкото пространство, предвидено за трапезария, тук ще откриете шест интересни идеи. Bon appetit!

В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате с професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви дадат безценни съвети!


Отворени рафтове

Позната характеристика на съвременните кухни - отворените рафтове представляват интелигентна възможност за съхранение в трапезарията. Голямото разнообразие и красивия стил, който внасят ги правят предпочитана част от интериора за всяко помещение.

  • С тях не само се освобождава място, а и се добавя любопитна визуална закачка, която няма как да остане незабелязана.
  • Има подходящи цветове за всеки дом! И освен това са на много достъпна цена.
  • Най-хубавото е, че ако имате ловки ръце, можете сами (или по-точно с помощта на няколко винта) да се справите с инсталацията. Бързо, лесно и красиво!

Вижте още: Отворени кухненски рафтове


Пейка? Защо не?!

Обърнали ли сте внимание колко място заемат традиционните столове? Тяхна интересна алтернатива са пейките. Вярно, не са толкова удобни, но пък са интересен акцент, който преди всичко е и много функционален. Една пейка е равна на минимум четири стола! Пейка? Защо не!?

  • За да я направите по-красива, а и по удобна, може да добавите подходящи възглавници по цялата дължина. 
  • Ако искате да има опора, то тогава може да изберете тип пейка с гръб. А може и да позиционирате обикновена пейка към стената. Така гостите ви ще имат облегалка.
  • Възможностите за избор са много, така че единственото, с което трябва да се съобразите е цялостния интериор в дома ви. Дървени, тапицирани, с кожа или плат, в най-ралични цветови схеми - всичко зависи от вас.

 


Един декоративен акцент прави чудеса

В една малка трапезария, след като налице са масата и столовете, остава ценно местенце и за декорации. А ако това местенце стане претрупано, стаята ще изглежда още по-малка и не особено стилна. Тук изводът е - необходимо е акцентът да пада върху една голяма и красива картина, снимка или пано, вместо върху множество по-малки.

  • Чудесна алтернатива е да използвате ваза на масата за декорация. В нея може да слагате живи цветя, но също така добра опция е и да заложите на изкуствени такива. По този начин ще си спестите непрекъснатата смяна на истинските растения.
  • Като допълнителен акцент може да използват и красива свещ. Хубаво е тя да бъде една идея по-голяма, за да създава контраст с малката трапезария.


Изберете дълги завеси за прозорците

Дългите завеси създават илюзията за по-високи тавани, като в същото време привличат погледа с красив цвят или необичайна шарка. Точно от това има нужда вашата трапезирия, ако не е с големи размери!

  • За най-добри резултати поставете корниза за завесата възможно най-близо до тавана (не е задължително да бъде в рамките на прозореца). 
  • След това, за да завършите работата, добавете завеси, които висят чак до пода, като се простират по цялата височина на стената.
  • Ако предпочитате пердета, вместо завеси, то и при тях важи абсолютно същото правило.


Огледала в малката трапезария?

Трик по-стар и от вечността - добрите стари огледала. Не се колебайте дали да ги добавите към малкото пространство. Да, дори и в трапезарията те ще свършат чудесна работа и ще внесат неподражаем стил.

  • Всепризнат факт е, че огледалните повърхности създават илюзия за повече пространство. Ако точно от това се нуждаете, то семло добавете такъв акцент.
  • Интересна хрумка е да “облечете” цялата си стена с огледало и да “прикрепите” масата към нея. Резултатът - четириместната маса за хранене вече изглежда като маса за осем души.
  • Ако предпочитате по-минималистичните декорации, свеж вариант е да поставите едно огледало. Илюзията за по-голямо пространство и повече светлина отново ще е отново налице.
  • Винаги може да добавите и доза нестандартни интриорни решение. Заложете на няколко огледала в по-различни форми. Може дори да изберете и разнообразни рамки. Позиционирайте ги на стената така, както изглежда най-добре.

Вижте още: Огледалце, огледалце, искам по-просторен дом!


Заложете на светли цветове

Светлите цветове и бялото отразяват естествената светлина далеч по-добре от тъмните.

  • Препоръчително е малките стаи да се боядисват в светли цветове. Aко предпочитате тъмните, можете да заложите и на тях, като добавите по-разчупен аксесоар, който умело да може да “играе” със светлината в помещението.
  • Използвайте също монохромни цветове.

Малките трапезарии могат да се окажат изящен остров във вашия дом. Най-важното е да се въоръжите с търпение и мноогооо идеи. Направите ли правилна концепция, няма как финалът да не бъде впечатляващ. По всяко време може да потърсите експертното мнение на професионалистите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта