Огледалце, огледалце, искам по-просторен дом!

Публикувано на 12/05/2019 от Диана Маркова | Последна редакция на 14/05/2019 | Видяно 681 пъти

Пет отлични решения за употребата на огледалото ви очакват в статията по-долу, така че останете още минута с нас на вълна „вълшебни изживявания“. От следващите редове ще узнаете как да разширите визуално съществуващата жилищна площ, която досега ви е действала потискащо, по какъв начин да оптимизирате малките пространства за един по-спокоен живот и как да добавите една идея по-смела нотка в часовете за сън. Ако успеем да ви вдъхновим да опитате някоя от тези идеи, не се колебайте да потърсите контакт с нашите специалисти по интериорен дизайн. Благодарение на тяхната компетентност, опит и креативност ще имате възможността да осъществите голямата мечта за малкото жилище.


Свободата влиза през антрето

Свободата влиза през антрето и остава завинаги у дома. Това става възможно, разбира се, когато облечем тъмните стени в коридора – откъдето минава цялата енергия на дома – в група огледала. Групирането на огледалата насърчава творческите настроения на обитателите и освежава традиционно скучната обстановка около входа на жилището.

  • Нашите специалисти съветват разположението на огледалата в групата да не следва симетрия или конкретна фигура, а да отразява вашето освободено артистично мислене.
  • Когато видите групата върху стената, интуицията ще ви подскаже, че сте постигнали търсения ефект – хармония или енергизиране.
  • За целта са необходими няколко огледала със сходна форма, чиито рамки да бъдат боядисани.
  • Кръглите отразяващи повърхности говорят за баланс и завършеност, докато правоъгълните са по-практични.
  • Белият цвят на огледалата ще придаде на пространството в антрето усещане за простор и повече светлина, докато тъмните рамки биха добавили изпъкващ и съответно разчупен ефект върху добре познатите тонове в коридора.

Този, който влиза и излиза от дома ви, ще забележи разликата, а вие може да си отдъхнете – край на студените и скучни моменти край входа.

Вижте още: Да превърнем обикновеното огледало в оригинален аксесоар


Вкусотии от огледалния свят на Алиса

Като обитатели на малко жилище вероятно сте се сблъсквали с проблемната тясна кухня. Познато на всички е положението, в което „няма накъде да се обърнеш“. А в същото време за дръзките кулинарни изпълнения е необходим широк хоризонт. Едно просто решение подпомага вашия размах при приготвянето на храна за любимите същества – огледалото, разбира се.

Естетичната наслада от готвенето вече не е само в крайния продукт - тя идва с процеса на приготвяне на ястия, в който кухнята свети за вас и отразява апетитните ви настроения. Монтирането на огледало над готварската печка е хитрост, която ще ви спести мрачни настроения в кулинарния ви кът, а усещането за по-голямо пространство ще ви зарежда със свежи идеи за нови постижения в готвенето. Почиства се лесно и облича мястото в блясък. Алиса попада в Огледалния свят, а там – оказва се – я чакат много вкусотии.


Огледалце от стената, коя е най-красива на земята?

Освен в ежедневните задължения като готвенето, дамите имат нужда от кътче и време за себе си. Но в малкото жилище като че ли все не се намира такова място. Вероятно вече ви е омръзнало да търсите удобна площ, върху която да разположите онези малки аксесоари, на които дължите тонуса и самочувствието си. Не само злата кралица има нужда от огледало, в което да оглежда суетата си.

Затова предложението ни за жените е да се доверят на проекта за мини гримьорна, който лесно може да бъде приютен във всяко малко жилище. Вече не е необходимо да търсите маси, плоскости, стативи и изобилие от светлина – неща, които жилището с малка площ обикновено не може да предложи. На мястото на бюрото на порасналото дете или върху стария скрин в ъгъла може да застане вашето студио за грим и прическа – просто заложете на огледало с осветление. Само огледало, рафт и стол и вече вие сте на-красива на земята.


Голяма сцена за пеещите в банята

Е, не обещаваме, че ако сложите голямо огледало в банята, ще започнете да спазвате гамата. Вокалните ви способности са в други ръце – ние отговаряме за идеята за голяма, светла и ведра баня, в която с радост да попееш.

  • Необходимо е да заложите на огледало, което да заеме цялата стена над мивката, така че зрителното поле пред вас да обхване по-широка квадратура.
  • Комфортът е гарантиран, ако използвате и декоративни елементи като саксия с орхидея или автентична поставка за тоалетни принадлежности, която да подхожда цветово на хавлиите и кърпите.

Като оставим настрана възможностите за селфи, огледалото също така внася допълнително усещане за чистота – качество от първа необходимост за всяка баня. Това е огледалото, което ви познава в най-интимни подробности – от момента, в който ставате от сън, до взимането на тон под душа.


Нощен живот като във филмите

Противоречиви са мненията за огледало в спалнята – когато то е разположено на тавана или непосредствено над леглото, може да събуди асоциации с разкрепостено поведение. Но огледалните повърхности в спалнята ни дават нови визуални перспективи, така че да усетим себе си, точно както сме разположени в пространството. Последното е тема на много кинорежисьори, а любителите на домашното видео биха били безкрайно щастливи, ако разполагат с голямо огледало над леглото. И най-вече: малката спалня придобива нови оптични измерения. Сякаш имате не едно спално помещение, а повече и притежавате снимачна площадка за заснемане на вълнуващи сюжети.

Малкото невинаги значи оскъдно. Бъдете сигурни, че възможностите на огледалата, в съчетание с някои функции на светлината и правилно подбраните цветове, могат да превърнат вашето малко жилище в големия дом, който ви събира и сплотява. А за да осъществите своите идеи, доверете се на интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus и се огледайте за най-добрата оферта. Огледалото не ни прави по-хубави, но открива пред нас простор. Ако въображението ви също има нужда от същото, заявете своя проект, напълно безплатно още сега, а след това изберете с кого да работите, според собствените си предпочитания и бюджет. Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
STG LOGISTIC
Транспортни услуги, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Николай Ничев
Монтажи, София
KATANA Stone
Каменоделски услуги, София
РЕМОНТ СТРОЙ - 2018
Сухо строителство, София
4 извършени проекта