Огледалце, огледалце, искам по-просторен дом!

Публикувано на 12/05/2019 от Диана Маркова | Последна редакция на 14/05/2019 | Видяно 1 690 пъти

Пет отлични решения за употребата на огледалото ви очакват в статията по-долу, така че останете още минута с нас на вълна „вълшебни изживявания“. От следващите редове ще узнаете как да разширите визуално съществуващата жилищна площ, която досега ви е действала потискащо, по какъв начин да оптимизирате малките пространства за един по-спокоен живот и как да добавите една идея по-смела нотка в часовете за сън. Ако успеем да ви вдъхновим да опитате някоя от тези идеи, не се колебайте да потърсите контакт с нашите специалисти по интериорен дизайн. Благодарение на тяхната компетентност, опит и креативност ще имате възможността да осъществите голямата мечта за малкото жилище.


Свободата влиза през антрето

Свободата влиза през антрето и остава завинаги у дома. Това става възможно, разбира се, когато облечем тъмните стени в коридора – откъдето минава цялата енергия на дома – в група огледала. Групирането на огледалата насърчава творческите настроения на обитателите и освежава традиционно скучната обстановка около входа на жилището.

  • Нашите специалисти съветват разположението на огледалата в групата да не следва симетрия или конкретна фигура, а да отразява вашето освободено артистично мислене.
  • Когато видите групата върху стената, интуицията ще ви подскаже, че сте постигнали търсения ефект – хармония или енергизиране.
  • За целта са необходими няколко огледала със сходна форма, чиито рамки да бъдат боядисани.
  • Кръглите отразяващи повърхности говорят за баланс и завършеност, докато правоъгълните са по-практични.
  • Белият цвят на огледалата ще придаде на пространството в антрето усещане за простор и повече светлина, докато тъмните рамки биха добавили изпъкващ и съответно разчупен ефект върху добре познатите тонове в коридора.

Този, който влиза и излиза от дома ви, ще забележи разликата, а вие може да си отдъхнете – край на студените и скучни моменти край входа.

Вижте още: Да превърнем обикновеното огледало в оригинален аксесоар


Вкусотии от огледалния свят на Алиса

Като обитатели на малко жилище вероятно сте се сблъсквали с проблемната тясна кухня. Познато на всички е положението, в което „няма накъде да се обърнеш“. А в същото време за дръзките кулинарни изпълнения е необходим широк хоризонт. Едно просто решение подпомага вашия размах при приготвянето на храна за любимите същества – огледалото, разбира се.

Естетичната наслада от готвенето вече не е само в крайния продукт - тя идва с процеса на приготвяне на ястия, в който кухнята свети за вас и отразява апетитните ви настроения. Монтирането на огледало над готварската печка е хитрост, която ще ви спести мрачни настроения в кулинарния ви кът, а усещането за по-голямо пространство ще ви зарежда със свежи идеи за нови постижения в готвенето. Почиства се лесно и облича мястото в блясък. Алиса попада в Огледалния свят, а там – оказва се – я чакат много вкусотии.


Огледалце от стената, коя е най-красива на земята?

Освен в ежедневните задължения като готвенето, дамите имат нужда от кътче и време за себе си. Но в малкото жилище като че ли все не се намира такова място. Вероятно вече ви е омръзнало да търсите удобна площ, върху която да разположите онези малки аксесоари, на които дължите тонуса и самочувствието си. Не само злата кралица има нужда от огледало, в което да оглежда суетата си.

Затова предложението ни за жените е да се доверят на проекта за мини гримьорна, който лесно може да бъде приютен във всяко малко жилище. Вече не е необходимо да търсите маси, плоскости, стативи и изобилие от светлина – неща, които жилището с малка площ обикновено не може да предложи. На мястото на бюрото на порасналото дете или върху стария скрин в ъгъла може да застане вашето студио за грим и прическа – просто заложете на огледало с осветление. Само огледало, рафт и стол и вече вие сте на-красива на земята.


Голяма сцена за пеещите в банята

Е, не обещаваме, че ако сложите голямо огледало в банята, ще започнете да спазвате гамата. Вокалните ви способности са в други ръце – ние отговаряме за идеята за голяма, светла и ведра баня, в която с радост да попееш.

  • Необходимо е да заложите на огледало, което да заеме цялата стена над мивката, така че зрителното поле пред вас да обхване по-широка квадратура.
  • Комфортът е гарантиран, ако използвате и декоративни елементи като саксия с орхидея или автентична поставка за тоалетни принадлежности, която да подхожда цветово на хавлиите и кърпите.

Като оставим настрана възможностите за селфи, огледалото също така внася допълнително усещане за чистота – качество от първа необходимост за всяка баня. Това е огледалото, което ви познава в най-интимни подробности – от момента, в който ставате от сън, до взимането на тон под душа.


Нощен живот като във филмите

Противоречиви са мненията за огледало в спалнята – когато то е разположено на тавана или непосредствено над леглото, може да събуди асоциации с разкрепостено поведение. Но огледалните повърхности в спалнята ни дават нови визуални перспективи, така че да усетим себе си, точно както сме разположени в пространството. Последното е тема на много кинорежисьори, а любителите на домашното видео биха били безкрайно щастливи, ако разполагат с голямо огледало над леглото. И най-вече: малката спалня придобива нови оптични измерения. Сякаш имате не едно спално помещение, а повече и притежавате снимачна площадка за заснемане на вълнуващи сюжети.

Малкото невинаги значи оскъдно. Бъдете сигурни, че възможностите на огледалата, в съчетание с някои функции на светлината и правилно подбраните цветове, могат да превърнат вашето малко жилище в големия дом, който ви събира и сплотява. А за да осъществите своите идеи, доверете се на интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus и се огледайте за най-добрата оферта. Огледалото не ни прави по-хубави, но открива пред нас простор. Ако въображението ви също има нужда от същото, заявете своя проект, напълно безплатно още сега, а след това изберете с кого да работите, според собствените си предпочитания и бюджет. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта