Да превърнем обикновеното огледало в оригинален аксесоар

Публикувано на 08/08/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 08/08/2017 | Видяно 6 939 пъти

В почти всеки дом има вещи, които отдавна са загубили първоначалния си блясък, макар и все още да могат да функционират по предназначение. Да не говорим, че някои предмети, дори и като нови, нямат особено атрактивен външен вид. Такова е например пластмасовото кръгло огледало, с което можем да се сдобием от най-близкия магазин за 1 лев. Но не подценявайте неговия потенциал. Само по себе си то върши чудесна работа, а с малко усилия може да се преобрази в чаровен уникат. Ето как:


Стъпка 1 - колко въже е нужно?

Измерете колко въже ще ви е необходимо. Навийте го три или четири пъти около рамката, така че тя да бъде напълно покрита. Внимавайте краят на въжето да се пада горе-долу на същото място, където е и началото.


Какво ви е нужно?

За направата на огледалото ще е необходимо да си набавите следните неща:

  • Въже с дебелина 8 мм.;
  • Горещо лепило;
  • Старо или ново кръгло огледало;
  • Някакъв вид тиксо.

Вижте още: Как да направим дома си по-артистичен и вдъхновяващ?


Стъпка 2 - време е за лепилото да влезе в действие

Фиксирайте въжето с тиксо и използвайте пистолет с горещо лепило, за да залепите трайно пластовете въже. Поставете лепило на различни места между слоевете, като внимавате да не попадне лепило във видимата им част. След като приключите и лепилото изсъхне, внимателно свалете фиксиращите лепенки.


Стъпка 3 - закрепете въжето

Залепете въжето към рамката. Действайте бързо, защото лепилото съхне за кратко време. Притиснете добре въжето към огледалото и задръжте няколко минути.

Вижте още: Изобретателни хартиени проекти за декорация в дома


Стъпка 4 - завършете творението си

Гърбът на огледалото все още няма да изглежда достатъчно добре, но това не бива да ви притеснява. Добавете устойчива връв по ваш избор и закачете творението си на стената. Така то става по-атрактивно, а задната му част е напълно скрита.

Ето че вече имате своя ръчно обработен аксесоар, който ще ви помага както за вашето собствено разкрасяване, така и за декорацията на вашия дом. Ако имате желание да продължите с частично или напълно обновяване на интериора, можете да потърсите правилния специалист в MaistorPlus. Пуснете безплатна заявка за това, което сте решили да промените, и ще получите конкурентни оферти от регистрираните при нас интериорни дизайнери. Допълнителната информация за тях в нашия сайт, както и оставената обратна връзка от други клиенти, ще улеснят избора ви. Успех!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта