Как да направим дома си по-артистичен и вдъхновяващ?

Публикувано на 01/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 8 345 пъти

Артистичното излъчване на едно жилище се крие не в скъпите мебели и ярките декоративни елементи, а в малките детайли на вещите, които вече притежаваме. Така например, вместо да подменяте здравото си обзавеждане, можете просто да добавите красиви акценти към неговия дизайн. Сменете дамаската на столовете, поставете декоративни възглавнички на дивана и оформете нова визия за холната масичка, като облепите плота й с фолио с мраморен ефект.


Изразете творческата си страна, като надраскате стената

С реализирането на тази идея можете да получите вдъхновяващи резултати или пък труднопоносими последици. Преди да грабнете маркера и да препишете текста на любимата си песен, обмислете внимателно какво искате да има на тази стена в следващите поне няколко месеца или години. Предварително подберете любимите си цитати или мотивиращи мисли, отбележете с цветно тиксо редове по стената и едва когато изпробвате краснописа си на хартия, преминете и към украсяването на дома си!


Триумф на хобитата и интересите в интериора

Домът е отражение на самите нас, затова при обзавеждането му трябва да се стремим да изразяваме своите хобита и предпочитания. Не се страхувайте да вложите частица от себе си в интериора и ако сте любители на комиксите например, внедрете в жилището си страхотни цветни елементи под формата на картини или детайли по мебелите. Помислете по какъв начин бихте могли да придадете артистичност на помещенията, като вложите в тях своите оригинални идеи и вкусове!


Как да направим дома си по-артистичен и вдъхновяващ?

Съвременните жилища съчетават функционални решения и оригинален облик, който може да превърне интериора в истинско произведение на изкуството! В името на това да направим дома си по-хармоничен и вдъхноявяващ, днес ви представяме няколко идеи, които ще придадат артистичност дори на най-мрачното помещение. Кои от тях бихте интегрирали в своето жилище и по какъв начин ще ги съчетаете с вече съществуващите елементи в обзавеждането? Отговор на всички въпроси, свързани с ремонта на дома, можете да получите от най-добрите специалисти в областта, като пуснете заявка и разгледате офертите им в MaistorPlus!


Да живеят мебелите с разчупен дизайн!

Ако до преди няколко години разполагахме мебелите симетрично и се стараехме всичко вкъщи да ни бъде в тон, то сега тенденцията повелява точно обратното! Заложете на разчупени мебели с асиметрични форми, ярки акценти и невероятни възможности за съхранение на вещи. Подходящ пример в тази посока е обикновената дървена етажерка, която с малко боя или цветна хартия можете да превърнете в истинско произведение на изкуството, върху което да подредите сувенири от цял свят!


Бялата тухлена стена, като символ на бунтарския дух

Белите тухлени стени вече не са запазена марка само на жилищата в скандинавски стил. Днес те са символ на естетика и оригиналност, като дават възможност за поставянето на различни картини и декорации. Друга идея е да съхраните автентичния вид на тухлените стени, като запазите първоначалния им нюанс и поставите впечатляващи картини, грамофонни плочи и други декоративни елементи!

Виж още: Как да си направим сами красива настолна лампа?


Придайте нежен завършек на огледалото

Както знаем, огледалата разширяват оптически помещението и създават усещане за простор и хармония. Това, което често пропускаме обаче, е възможностите да украсим тяхната рамка, така че да си подхожда перфектно с интериора! Съществуват много и различни варианти да изпълните тази задача - можете да използвате нова готова рамка или да промените старата със самозалепващо фолио. Друга невероятна идея е да изплетете венец от изкуствени цветя за огледалото, които да превърнат дневната ви в истинска приказна градина!

Виж още: Изкуство от палети: направи си сам красива декорация за дома


Заложете на оригинални осветителни тела

Осветлението има изключително важна роля във всяко съвременно жилище. То може да допринася за създаването на определено настроение или пък напълно да обезличи интериора. За да направите дома си по-атрактивен и интересен, заложете на впечатляващи осветителни тела - поставете скрито осветление на тавана в дневната, инсталирайте ключ за приглушено осветление в спалнята или пък заложете на абажур с фантастичен дизайн!

Виж още: Направете си сами висящо нощно шкафче в 4 лесни стъпки


Открийте нов начин за аранжиране на стайните растения

Стайните растения отдавна вече не стоят в ъгъла на помещението, подредени върху метална стойка. Днес те са интригуващ детайл в интериора, който може да допринесе за създаването на по-жива и свежа обстановка. За целта обмислете по какъв начин можете да аранжирате любимите си цветя, така че да допълват настроението в дома ви. Хитра идея е да окачите по-малките саксии на здрави въжета, които да украсите с дървени топчета и метални елементи. Те ще разчупят визуално помещението, като го направят и много по-гостоприемно! Това семпло решение напълно ще преобрази вашия дом, затова ако ви трябва помощ в реализирането му, намерете подходящ специалист в MaistorPlus, като направите заявка при нас напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта