Изкуство от палети: направи си сам красива декорация за дома

Публикувано на 29/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 8 778 пъти

Думата "изкуство" може и да звучи сложно за някои от вас, но ние ще ви представим няколко изключително лесно изпълними проекта. Всеки от тях е изработен от обикновени дървени палети или малки дъски, боя и въображение! Разгледайте предложенията ни и преоткрийте в себе си твореца, който сам може да създаде неповторима декорация за дома си. Ще ви покажем кои са основните материали и стъпки, които са необходими, а веднъж преминете ли през тях, изработката е лесен и приятен процес. Намерете своето вдъхновение и бъдете смели, защото истинското удоволствие у дома идва именно с тези малки детайли, в които сте вложили нещо от самите вас. И все пак, ако имате нужда от професионалисти, които да ви предложат още идеи и да ви помогнат с изпълнението на разнообразни проекти за интериора в жилището ви, то те са винаги на ваше разположение!


Какво трябва да подготвите?

  • Няколко парчета дъски от палети - сами изберете колко да бъдат на брой и с каква широчина. Всичко зависи от дизайна, на който сте се спрели.
  • 2 броя допълнителни, по-тънки дъски за основата - те съединяват палетите, като се заковават вертикално на гърба на конструкцията.
  • Шаблон, винил или изрязани букви/изображения.
  • Латексова боя, грунд или цветно лепило за дърво.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти


Реализация на проекта

Това е най-забавната, а и най-лесна част. Само се доверете на фантазията си - изрисувайте на ръка каквото ви харесва. Използвайте шаблоните, залепете декоративни елементи от дърво, керамика или друг материал. Представете си, че сте творец, а това е вашето платно. Включете и децата, те ще бъдат изключително щастливи да ви помогнат с тази творческа задача.

Сега се насладете и на останалите идеи, които искаме да ви представим!


Разнообразие от надписи

Изписването на различни поздравителни надписи, мъдри мисли или любими цитати е един от най-лесните варианти, а същевременно е ефектен и красив начин да украсите дома си. Използват се предимно шаблони, но е възможно да ги направите и ръчно, като по този начин ще изглеждат още по-автентично и уникално.

Виж още: Как да си направим стена от палети 


Триизмерно изображение чрез изрязване

Тази идея изисква малко повече усилия, за да бъде успешно реализирана, но по-креативните от вас, едва ли биха срещнали затруднения. Усилията си заслужават, тъй като резултатът е наистина впечатляващ и стилен.


Ръчно изкуство

Ако във вас се крие един изтънчен художник, то най-доброто, което можете да направите, е да хванете четката и да изобразите онова, което въображението ви възпроизведе. Но дори и да не сте най-големият майстор, съществуват някои много семпли и лесни елементи, които всеки би могъл да нарисува.

Виж още: Интересни мебели от палети за всекидневната


Допълнително залепени или прикрепени елементи

Това също е сред най-лесно изпълнимите проекти, а красивият ефект е гарантиран. Залепете или закачете снимки с близките си, за да съхраните щастливите моменти по един оригинален начин и да им се наслаждавате всеки ден. Използвайте цветя, поздравителни надписи или друга декорация, каквато на вас ви харесва.

Време е да се заемете с изработката на тази изключителна и уникална декорация. Почувствайте удоволствието от това да си направите сами интересна украса за интериора в дома ви. Използвайте фантазията си, представете си каква атмосфера бихте искали да внесете вкъщи и действайте. И не забравяйте, че професионалистите, които са пълни с още невероятни идеи, са на ваше разположение. Заявете проект при нас, услугата е безплатна, а само за 24 часа ще получите най-добрите оферти от водещи компании. Разгледайте профилите и потребителските им оценки и сами изберете екипа, който да осъществи мечтания интериорен дизайн.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Емо Петров
Цялостен ремонт, София
116 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта