Тенденциите в дизайна на банята през 2020 г.

Публикувано на 02/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 02/12/2019 | Видяно 5 897 пъти

Знаете ли кои ще бъдат актуалните тенденции в дизайна на банята през 2020 г.? Както всяко помещение в дома ви, банята е подвластна на модерните акценти при интериорния дизайн. С една малка разлика, че може би актуалността в стилът на банята е една идея по-дълготраен в сравнение с другите помещения в дома ви. Често ремонт на банята се прави през около 15 години, така че трябва да се спрете на дизайн, който да не се изчерпва във времето!

Ако все пак ви е трудно да визуализирате как точно искате да изглежда банята ви, потърсете опитните майстори, регистрирани при нас. Те ще успеят да ви помогнат да вземете правилно решение!


Доверете се на класиката

Напоследък дървото изцяло превзема интериорната сцена. През последните години дизайнът и технологиите в банята се модернизират, като дизайнерите се опитват да постигнат визия, коятo се доближава до природата. 

  • Предлагат се винилови тапети, подходящи за баня, които може да намерите и в шарката на дърво. 
  • В мебелите за баня може да вкарате дървото като акцент. 
  • За по-смелите от вас е чудесно решение да направите една стена изцяло с плоскост от дърво. Важно е обаче тя да бъде правилно обработена, така че да издържи на влага и вода.

Вижте още: Наръчник в избора на шкаф за баня


Актуални цветове в дизайна на банята

Когато търсите трендовете за цветове в банята трябва да се спрете на нюанси, които присъстват и в останалата част в дома ви. По този начин банята ще кореспондира с цялото ви жилище, и дори ще го допълва. 

  • Розов – цветът е актуален в цялата си палитра. Дизайнерите препоръчват да се комбинира с бежово, бледожълто, тревисто зелено и сиво.
  • Сивото продължава да бъде все така предпочитам цвят и през 2020 г. Чудесно се комбинира с розово, синьо, бежово и жълто.
  • Двуцветните комбинации също са много популярни. Например мивката отвътре да бъде в бял цвят, а отвън да бъде в друг.
  • В шведските интериорни среди пък дизайнерите залагат на тъмни цветове в банята. Единственият недостатък за тях е, ако водата ви е доста варовикова. В този случай ще ви се наложи почти ежедневно да чистите бели петна от пода и стените.

Вижте още: Освежете банята в 5 лесни стъпки


Тенденциите при плочките

Все повече дизайнери създават своя колекция плочки, които диктуват актуалните тенденции при обзавеждането на банята. Вижте кои са най-интересните и популярни предложения за 2020 г.:

  • 3D илюзия – цветовете при този тип плочки са предимно светли. Геометричните фигури, принтовете и различните форми в комбинация с матирано или лъскаво покритие, могат да създадат страхотен ефект. Разбира се, този избор не е за всеки дом. Преди да ги изберете, много добре преценете дали ще бъдат удачни за вашия дом.
  • Релефни плочки – много дизайнери създават плочки, които са релефни, като има различни фигури върху тях. И в този случай преобладаващи са геометричните и правилни форми.


Предпочитан елемент в баните през 2020 г. - Ваната!

Aко ви предстои ремонт на банята, заложете на свободностояща вана. За този тренд ви е необходима малко повече площ, но това със сигурност си заслужава. Има различни форми за вана, подходящи за всеки стил, които се предлагат на българския пазар. Едно нещо е сигурно, ваната вече не е просто функционална част от банята, тя е красиво и естетично допълнение.

  • Изберете модел вана в ярък цвят. Така ще имате прекрасен акцент в банята си!
  • Заложете на ретро изкушение, като закупите вана, от онези с красиви извити крачета, които напомнят дизайнерските постижения от изминали векове. разбира се, само ако цялостния дизайн на банята ви го позволява.
  • Експериментирайте с формата. На пазара се предлагат кръгли, обли, правоъгълни вани, като е важно да съобразите местоположението в банята и площта, с която разполагате.

Вижте още: Как да превърнете малката баня в истинско съкровище?


Заложете на контраста

Комбинацията между прости геометрични фигури и елементи със забележителни и открояващи се акценти, ще внесе чудесен баланс в банята ви.

  • Дизайнерите съветват да съчетаете тухли с елегантен и луксозен мрамор. 
  • По отношение на аксесоарите може да заложите на такива с тъмен матов завършек. Те имат модерно излъчване, което се вписва във всеки интериор. Избирайки такива аксесоари, със сигурност ще привлечете вниманието на гостите си.

Решихте ли вече да предприемете стъпка за ремонт на банята? Ако е така, консултирайте се със специалистите, регистрирани при нас. Те могат да направят банята ви модерна и стилна. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните. След това изберете изпълнители и накрая се радвайте на крайния резултат!  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта