Как да превърнете малката баня в истинско съкровище?

Публикувано на 28/11/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 3 615 пъти

Всяко малко пространство може да се окаже истинско предизвикателство, дори и за най-оптимистичния човек. Няма място за съмнение, че изборът при дизайн на дома е в пъти по-лесен, ако разполагате със завидно количество квадратура. Майсторлъкът обаче е да се справите блестящо, дори когато стаите не надвишават 10 кв.м. Изглежда ви напълно невъзможно? Грешите!

Повечето бани не са с големина на басейн с олимпийски размери. За жалост не са дори и с размер на една обикновена спалня. Когато банята ви е притеснително малка, пред вас стои предизвикателството - да се отчайвате и да се примирите със ситуацията; или да се вземете в ръце, да активирате въображението си и да сътворите едно малко съвършенство в пределите на вашия дом. Как да стане това, ви показваме днес. Приготвили сме ви няколко съвета, с които малката ви баня ще стане разкошно помещение. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. 


Цветова схема

Изберете внимателно цветовата схема, която ще използвате.

  • Най-лесният начин банята да изглежда по-голяма е да използвате светли цветове. 
  • Залагайки на черни акценти или аксесоари, рискувате да объркате целия интериор. И определено крайният резултат няма да ви хареса.
  • Използвайте светли цветове за стените и пода, завесата за душ и всички останали аксесоари за банята, които са ви необходими. Това не означава задължително да изберете бяло. Може да заложите на светли тонове, които си подхождат и ще направят банята да изглежда просторна. Такива са розово, лилаво, зелено, синьо, кафяво.

Вижте още: Освежете банята в 5 лесни стъпки


Подредена малка баня - напълно възможно!

Често не обръщаме много внимание на банята и нейната подредба. Имайки предвид, че прекарвате доста време под душа, защо не й придадете по-специален вид?

  • Дори и да подредите всичките си тоалетни принадлежности, отново има опасност да изглежда разхвърляно. Удачен избор е да заложите на органайзер, в който да прибирате цялата си козметика. На пазара се предлага достатъчно богато разнообразие от подобни изделия.
  • Добре би било да комбинирате органайзера с цялостния дизайн на банята. Идеята е освен да изглежда подредено, да бъде и красиво.
  • Изберете шкаф с огледало, който да се намира над мивката, в него приберете по-голямата част от вещите.


И малката баня заслужава доза свежест!

Като говорим за свежест… В малката баня често е влажно и задушно, което допринася и за неприятна миризма. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да се справите с този проблем:

  • Изберете кърпи и хавлии от по-лека и бързосъхнеща материя.
  • Изсушавайте постелката за баня всеки ден.
  • Перете завесата за душ всеки месец.
  • Ако не разполагате с прозорец, отворете вратата поне за около час, след като се изкъпете.
  • Използвайте вентилатор.

Вижте още: Баня в ориенталски стил. Как да го постигнете?


Осигурете допълнително място за съхранение

Почти сме убедени, че не използвате всички продукти и вещи, които се намират в банята ви. Отделете малко време и изберете кои от тях да оставите и кои да изхвърлите. По този начин несъмнено ще освободите допълнително място за неща, които наистина са ви необходими. Имайте предвид, че голяма част от козметичните продукти не е хубаво да се съхраняват в банята, заради влажността на въздуха и температурата. Затова намерете друго място, например шкаф в спалнята или коридора, в което да ги съхранявате.

Малката баня може да не бъде голям кошмар, ако наистина знаете как правилно да я организирате и декорирате. С добри подходи и решения, квадратурата й изобщо няма да е пречка пред вас. Ако вече сте решили, че искате да направите промяна в банята си, обърнете се към професионалистите, които ще ви съдействат! Заявете своя проект напълно безплатно и изберете между изпратените оферти. Оценете вече приключилия ремонт и дайте своя коментар в сайта на MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта