Освежете банята в 5 лесни стъпки

Публикувано на 28/07/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 1 702 пъти

Банята е едно от помещенията в дома ни, в което прекарваме доста време. От сутрешната ни подготовка преди работа до взимането на релаксираща вана или душ. Това е мястото, на което можем да използваме пълноценно време си за нас. Важно е да намерим баланс между комфорта и практичността. Ако имате желание да освежите банята си, а в същото време искате да бъде и бюджетно, ще ви представим няколко идеи как да постигнете това!

Винаги можете да потърсите помощ в лицето на интериорните дизайнери, регистрирани при нас, ако не сте напълно сигурни в себе си или имате желание да се консултирате за идеи и насоки.


Освежете плочките в банята

Да промените плочките е най-лесният вариант, ако искате да освежите банята си. Несъмнено обаче е и най-високо бюджетен. За да предприемете тази крачка определено ще трябва да бъдете готови за повече финанови разходи. Съществуват обаче малки хитри трикове, които да бъдат и ефектни, и по джоба ви:

  • Запознати ли сте с това, че съществува специална боя за боядисване на керамични плочки? Тя е лесна за нанасяне, без предварителна подготовка. Единственото, което ви е необходимо е боя, четка или валяк, предпазни ръкавици. Боята е с отлична покривност, устойчива е на мухъл и на почистване с препарати.
  • Тапетите за баня се отличават с това, че са специално изработени за помещения, в които има много влага. В основата им е многопластова хартия, която е покрита с дебел слой PVC, което позволява да бъдат поставяни в бани, мокри помещения или в кухни. Тапетите се залепват със специално лепило за монтаж в бани, а фугите между тапетите се запълват със силикон, за да не пропускат вода.

Една отлична идея, ако не желаете или нямате възможност да смените плочките точно в този момент.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


Сменете аксесоарите в банята

Една от най-лесните стъпки, която можете да предприемете, е да подмените старите аксесоари с нови. Освен като декорация, те ще ви помогнат да организирате и вещите си. Ако имате идея за цвят, придържайте се към разновидностите му. Ако предпочитате така актуалния минималистичен стил – изберете мрамора. Добавете кошнички или буркани, в които да съхранявате различните си козметични принадлежности. Ароматните свещи също са един прекрасен и свеж аксесоар. 

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня


Добавете текстил за баня

Никоя баня не е напълно готова без комплект меки кърпи и хавлии.

  • Целият сет трябва да съдържа кърпа за лице, кърпа за ръце и голяма кърпа. Тъй като има огромно разнообразие от цветове и шарки, кърпите могат да бъдат също и прекрасен аксесоар.
  • Закачете ги на красива закачалка или използвайте така актуалните декоративни стълби. Предлагат се в повечето магазини за мебели, практични и удобни, внасят по-различен полъх в дизайна на банята. 
  • Използвайте атрактивни закачалки, които да допринесат за красотата на банята ви. Може и сами да си ги изработите, ако разполагате със мъничко свободно време за това.


Обновете осветлението

Обичайно в банята ни е необходимо силно осветление. Днес ще ви представим няколко варианта!

  • Стенното осветление е един от класическите и често използвани опции. В повечето случаи е добро допълнение, също и доста полезно.
  • Добра възможност е да добавите и огледало с вградено осветление. През последните години са изключително разпространени. С тях с лекота ще може да завършите перфектната си визия и едновременно с това ще имате допълнително светлина. 
  • Ако разполагате с високи тавани, експериментирайте с полилей. Поставете ваната на фокус като сложите полилея над нея, или пък го поставете в центъра, за да осветява цялата баня.

Вижте още: 5 блестящи идеи за осветление в банята

 


Добавете растения в банята си

Дори и светлината в банята ви да е оскъдна, винаги можете да намерите несветлолюбиви растения.

  • Сукулентните растения са един добър вариант, тъй като обичат влага, но не са много претенциозни.
  • Съвсем спокойно може да се спрете и на орхидеи. Те обичат влагата, така че ако имате късмет - ще виреят чудесно.
  • Ако не разполагате с прозорец, заложете на сигурно с изкуствени цветя, които пък не са и толкова ефектни, но и не са изобщо претенциозни.

Ако имате идеи, но не сте сигурни дали бихте могли да се справите сами с тях, заложете на сигурното, като се консултирате с професионалистите в интериорния дизайн регистрирани в нашия сайт. Направете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите изготвени оферти за вас и ще имате право да изберете този, който ви хареса най-много.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта