9 идеи за малка и функционална баня

Публикувано на 31/05/2014 от Адриана | Последна редакция на 24/04/2020 | Видяно 186 171 пъти

Вярвате или не, малката баня също може да изглежда просторна и да бъде също толкова практична, ако използвате правилно пространството, с което разполагате. Повечето от нас не живеят в големи апартаменти, а банята заема една още по-малка част от квадратурата на жилището. Ето защо често сме изправени пред предизвикателството да търсим практични решения за помещенията вкъщи. Ще ви покажем 9 идеи за банята. Убедете се сами, че малката баня може да бъде също толкова прекрасна, ако следвате няколко прости правила. А ако търсите майстор или фирма за ремонта на вашата баня, намерете го в MaistorPlus! Публикуването на заявка в сайта е безплатно и ви позволява да сравнявате офертите и репутацията на няколко изпълнители във вашия район.

Вижте още: Интерериорен справочник за баня


Огледало за визуално разширение в банята

Сложете по-голямо огледало. Чрез рефлектирането на образите, пространството визуално ще се разшири.


Посока на отваряне на вратата на банята

Ако вратата на банята се отваря навътре, ще отнема голяма част от площта, с която разполагате. В този случай е по-добре посоката на отваряне да бъде обърната.


Добрата подредба пести място

По-добре е вратата на баняте действително да се отваря навън.


Използвайте всяко пространство

Пространството над тоалетната или под мивката пък може да се използва за шкафове и съхранение. Мислете практично и потърсете начин как всеки елемент в банята може да се впише в наличното пространство.


Душ вместо вана

Вместо вана, която ще заеме половината от вашата баня, изберете един от ъглите на помещението и позиционирайте душа. Може да бъде само душ или да заградите мястото с душ кабина. Прозрачните стъкла ще създадат илюзия за простор, тъй като ще ви позволят да виждате двата края на помещението.


Вана в комбинация с душа

Ако все пак държите на ваната - по-добре изберете такава, която е комбинирана с душ, за да спестите място.


Правилната комбинация от цветове за малка баня

Не забравяйте, че малката баня ще изглежда по-просторна, ако избягвате тъмните цветове за сметка на светлите тонове и силното осветление в помещението. 


Ако търсите майстор за баня - потърсете го в MaistorPlus

Вижте също: Лепене на плочки - цени

Трябва ви майстор за банята? Потърсете го в Maistorplus! Направете заявка безплатно, сравнете оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Bulgar Build
Цялостен ремонт, Варна
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
94 извършени проекта
Асен Ангелов
Покривни услуги, София
Людмил щ Иванов
Сухо строителство, София
1 извършен проект
Ивайло Шолевски
Парапети, София