Баня в ориенталски стил. Как да го постигнете?

Публикувано на 29/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 18/10/2019 | Видяно 2 115 пъти

Неоспорим факт е, че на изток обръщат огромно внимание над козметичните ритуали и хигиената. Това ,разбира се, води до малко по-особен интериорен дизайн. Почистването на тялото се превръща в нещо като ритуал, който от своя страна се пренася и в доста традиции.

Държавите, от които произхождат модерните интериорни акценти предимно са: Япония, Китай, Египет. Но ако вие сте почитатели на Ориента, не се чудете дали да трансформирате интериора си в този стил. Да започнете от банята е никак не лоша идея. Имайте предвид, че ако все пак не можете да се справите сами с ремонта, професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, ще ви бъдат изключително полезни. 


Основни тенденции при ориенталския стил

Закачливата нотка на екзотика в дизайна на баня в ориенталски стил привлича мнозина. Уникалното излъчване на всеки елемент в банята грабва окото и поражда възхищение. Малките елементи и акценти в дизайна се превръщат в истинско произведение на изкуството.

  • За да внесете допълнително екзотика, украсете не само стените, а заложете и на малките детайли. Добавете подходящи аксесоари и тоалетни принадлежности. Заложете и на ароматни масла, които да ви пренесат на изток.
  • Използвайте топли нюанси, като заложите на по-непретенциозни цветове. Наситеността им зависи от предпочитанията ви, но все пак ви препоръчваме да има няколко по-светли елемента за свежест. В противен случай рискувате да схлупите банята, което определено няма да е никак добре. 
  • Стига да умеете да експериментирате, може да използвате ярко червено и зелено, като акцентни елементи в банята.

Вижте още: Освежете банята в 5 лесни стъпки


Баня с китайски дух

Основното в ориенталски тип баня е комбинацията между минималистични елементи. Най-лесното нещо, което можете да вмъкнете, за да постигнете ефекта, е класическият китайски дракон. Също така влиянието на Фън Шуй е много осезаемо.

  • Нюансите на червеното създават строг и изискан вид на помещението. Хубаво би било да ги комбинирате със зелено, златно, синьо или жълто.
  • Основен елемент също са и големите прозорци, като в китайския интериор. Разбира се, ако не разполагате в такива не е фатално. И без тях може да имате уникална баня.
  • Най-добрите материали, които можете да използвате са керамика, стъкло и дърво.
  • Този дизайн се характеризира с изчистени форми.

Вижте още: 5 тайни за създаване на романтична спалня по Фън Шуй 


По пътя на фараоните

Египетският стил е впечатляващ и луксозен. Той се характеризира с няколко съществени отличителни черти:

  • В цветовата гама се включват: златно, пясъчно, кафяво, жълто.
  • Наблюдава се засилено присъствие на колони, рамки и арки.
  • Популярни също са и изображенията и фигурки на котки.

За да се потопите тотално в египетския свят, закупете мебели, чиито крачета наподобяват котешки лапи и декорирайте с митологични фигурки. Тръстиката и стъблата са един изключително често срещан детайл. Добавете бамбуков или тръстиков параван между ваната или душа, и останалата част от банята ви. Също така добавете бамбук в красива стъклена ваза. Всички това ще ви осигури стилен дизайн на баня и ще ви пренася всеки ден за няколко минути в Египет.

Вижте още: 6 съвета преди да започнете ремонт на баня


Баня, идваща от "Страната на изгряващото слънце"

Комбинацията между семпли и ярки елементи в интериора е удивителна. Симбиозата между тях създава уникален дизайн, който ще ви осигури баня, идваща от "Страната на изгряващото слънце".

  • В елегантния японски интериорен дизайн няма нещо свръх, нито нещо излишно.
  • Всичко в този стил е изключително функционално.
  • В интериора често се срещат бамбукови елементи и паравани. Върху параваните често има нарисувани традиционни за културата елементи, което от своя страна подсилва стила в помещението. 

Дизайнът вдъхновен от екзотичните култура излъчва красотата и дава усет за спокойствие. Сигурни сме, че и вие бихте се сдобили с такава баня. На ваше разположение са специалисти, които ще откликнат на вашите идеи за красива и стилна баня. Може да направите безплатна заявка за проект. След това очаквайте оферти, между които да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
14 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта