5 тайни за създаване на романтична спалня по Фън Шуй

Публикувано на 12/09/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 25/09/2019 | Видяно 2 067 пъти

Романтиката едва ли е първото нещо, което ви идва наум, когато си помислите за Фън Шуй. Но всъщност принципите на Фън Шуй са свързани точно с това. В основата на това изкуство е стремежът за подобряване на жизнените пространства както в интериора на дома, така и в екстериора му. Основното нещо, за което древното китайско изкуство е предназначено, е да създаде атмосфера, благоприятна за излъчване на добрата енергия (чий) във всяко кътче на дома.

Според Фън Шуй цветовете и предметите в дома играят важна роля в много области на живота. В това число са и семейната хармония, креативността и романтиката. А какво по-романтично домашно кътче от спалнята? Добрата новина е, че можете да създадете това място, при това по Фън Шуй, само в няколко прости стъпки. Какви са те, ви показваме тук. Ако пък търсите още вдъхновения за интериора в дома ви, можете да ги намерите при специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в сайта ни! 


Започнете с романтична цветова схема

Цветовете, които са предназначени да засилят любовта у дома според Фън Шуй, неслучайно са същите, които вече свързваме с романтиката. Традиционните цветове за спалня според древното изкуство са червено, розово и бяло. Естествено, изглежда доста непрактично да декорирате стаята си в толкова ограничена цветова палитра. Но пък тези нюанси биха си паснали идеално като акцент в някоя успокояващата неутрална комбинация. Ето как да го направите: 

  • Изберете произведения на изкуството с червени или розови акценти, за да подобрите романтичната цветова схема в спалнята.
  • Добавете няколко декоративни възглавници или елегантно покривало за легло в цветовете на любовта. 
  • Свещите не само могат да подобрят вида на помещението, като го осветят, но и да допринесат за романтичната атмосфера, която вирее в него.
  • Свежите цветя в червено или розово са особено полезни за постигането на романтичната чий енергия във вашата спалня.

Вижте още: Разпознайте себе си чрез цветовете, които сте избрали за спалнята си!


Използвайте романтичната символика на Фън Шуй

Фън Шуй е много повече от правилна подредба на мебели или подходяща цветова схема. Според китайското изкуство има символи, за които се смята, че засилват романтичната енергия в спалнята.

  • Украсите трябва да изобразяват двойки. Символиката на „двойките“ е важна за дизайна на спалнята по Фън Шуй. Изображения или фигурки на лебеди и патета, които са в двойка, са особено подходящи. Но и всичко друго, което отговаря на вашите предпочитания е подходящо. 
  • Произведения на изкуството, които напомнят за любовта и романтичните връзки. Независимо дали на стените ви висят рамкирани снимки на вас и любимия ви човек или пък са окачени класически произведения на изкуството, които изобразяват романтични отношения, тези елементи са задължителни за Фън Шуй спалнята. 
  • Избягвайте изкуството и декора, които напомнят за неприятни емоции или някакъв вид загуба.


Осветлението - основен източник на красота и нежност

Най-нежните спални са тези, които носят усещане за уют и спокойствие. А осветлението играе голяма роля в създаването на такава атмосфера. 

  • Осветлението на нощното шкафче може да идва от настолни лампи, стенни или пък такива, които висят над него. За да постигнете романтична обстановка чрез осветление обаче нощните лампи трябва да бъдат с мека, приглушена светлина. 
  • Можете да добавите допълнително романтично осветление с LED свещи. Те се предлагат с таймер и дистанционно, така че безпроблемно можете да адаптирате светлината към настроението си. 
  • Можете също да поставите деликатни низови светлинки за романтично настроение.

Виж още: Създайте перфектната романтична спалня за двама!


Изберете елегантно и нежно спално бельо

Спалното бельо е най-важният аксесоар в една спалня. Според Фън Шуй, елементът на любовта е земята. Това означава, че спалното бельо от естествени материи и в неутрални цветове може да засили романтичната енергия в най-романтичното кътче на дома.

  • Най-подходящо е спалното бельо, което е нежно и луксозно на допир. Това не значи, че трябва да бъде задължително скъпо.
  • За да допълните стила си в спалнята, комбинирайте спалното бельо с декоративни одеяла и възглавници в цветовете на любовта.

Вижте още: 5 важни правила при избора на спално бельо, които често подценяваме


Добавете част от себе си

Знаете ли кое е най-хубавото? Тайна за интегрирането на Фън Шуй в дома ви е, че той се вписва перфектно във всеки интериорен стил.

  • Вашият основен декор не трябва да бъде със строга Фън Шуй тематика. Той може да бъде в абсолютно всеки стил. И
  • най-важното - трябва да е в хармония с вас. Това, което прави една стая неповторима е умението за съзнателен избор на всеки елемент, който се намира в нея. А за да създадете спалня, в която вирее любовта, трябва да се запитате дали това, което избирате ще засили релаксиращия и романтичен стил, който се надявате да постигнете чрез Фън Шуй или няма.
  • И в крайна сметка - най-нежната и предразполагаща спалня е тази, която топли сърцето ви и ви позволява да се отдадете на приятни емоции. 

С помощта на Фън Шуй техники може да добавите допълнителна доза романтика във вашата спалня. Задачата не е никак трудна и не изисква специални умения. И все пак, ако не сте сигурни във вашия избор и имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се обърнете към специалистите в интериорния дизайн. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да направите най-рационалния избор за вашия перфектен дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта